Inzerce
Inzerce
Inzerce

Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste? - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Diskuze DNE (strana 4).

  • Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
    Vy z vesnice, chtěly byste žít ve městě a naopak? Pokud ano, proč? Pokud ne, v čem
    si myslíte, že spočívá největší výhoda života u Vás?
    Baby on line   | 17.08.2011 06:12:16 | Reakcí: 45, poslední: 22.05.2019 11:42:14
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      já jsem bydlela zprvu na vesnici-moooooooooooooc se mi tam líbilo, lidi se znali, kulturní vyžití parádní, furt nějaké akce.. nikdy sem si jako malá město nedovedla představit..pak mi bylo 10 a šlo se do Blanska.. mega město, plné obchodů,sidlišt a byla to hruza, nikdo se s nikým neznal, já vesničanka všem sousedům říkala teta,strýc-jen oni nebyli zpočátku nadšeni.. Ale hooodně rychle jsem si zvykla.. A největší výho je nakupování- mám tu tolik obchodu otevřené do večera, že když zapomenu něco,mužu tam vpodstatě kdykoliv skočit..kdežto na vesnici nikoliv... Ale ted se zase budem stěhovat, a vůbec by mě nevadilo jít na nějakou vesnici, zase by si člověk zvykl:o)  
      amalie2011   | 17.08.2011 06:25:52
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      zila jsem velmi dlouho ,skoro pul zivota v praze a pred tim v jinem vetsim meste a jsem rada,ze jsem pryc..kousek za pahou na okraji orpavdu mrnaveho mestecka a je nam vsem dobre...asi bych nezvladla zivot na uplne male vesnicce kde nic neni..nevim......jsem od narozeni ve meste,ale nemusim velka mesta,tramvaje,metra,hluk a ryk...mam rada ze mam tady vsude zazemi ..obchody,lekare,sportovni vyziti,kulturni vyziti,skoly,skolky,banky a vsude dojdu pesky do 10 min...a pole a louky hned za domem 
      Liberte   | 17.08.2011 06:27:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Do 30ti let jsem žila na vesnici v RD, teď bydlím v činžáku na malém městě. Kdysi jsem jezdila za expřítelem do Prahy a jsem takový obojživelník přizpůsobivý, kterému se líbí tam i tam. Ale pokud vše výjde a snad jo, budeme bydlet v městysi cca 1 tis. obyvatel. A moc se těším až si dám   , kdy chci, na svém dvoře mezi stromy, sama, s rodinou nebo přáteli. Hluk venkova miluji a někdy se sama na něm podílím.
      LenkaM23   | 17.08.2011 06:31:38
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      já můžu srovnat obojí - do 18 jsem žila na vesnici o 350 obyvatelích (s tím, že od 15 jsem byla na intru ve 40tis. městě). Od 18 jsem bydlela v Praze, pak ve Zlíně, v Plzni a teď v Pardubicích   Na vesnici bych už žít nechtěla, pokud by nebyla max 15km od města. Tam, kde jsem vyrostla já, v Jeseníkách, jsou všude jen mikro vestičky a konkrétně naše vesnice byla z jedné strany 20km od města a z druhé 40km. Jako děcku se mi na vesnici líbilo to, že jsme ráno vstali, najedli se a do večera o nás nikdo nevěděl, protože jsme pitvali žáby, hráli schovku v lese, chodili si malovat kameny k řece, a váleli se v bahně. Maximálně jsme si přišli domů pro jabko nebo rohlík se sýrem a jelo se dál   Pak, když člověk vyroste, už to není nic moc, není tam práce, zábava, normální lidi ve vašem věku. V 18 jsem skoro na 3 roky utekla do Prahy, kde to byl zase opačnej extrém - lidí až moc   Půl roku jsem si zvykala na metro a tramvaje, na cizince a uklidnit a zrelaxovat jsem se jezdila přes celý město na Divokou Šárku. Bylo fajn mít všechno "u huby", na druhou stranu jsem dostala alergii a nějakou formu astma, což se mi spravilo, až když jsem zase odjela na Moravu. Pak jsem vystřídala ještě několik měst a za mě teda je to fajn, pokud člověk nebydlí úplně v centru, ale někde bokem od všeho dění. Do obchodu je to kousek, na procházku je to kousek, k doktorům je to taky kousek. Máme to takhle teď v Pardubicích a je to fajn   Pro Ádu bych chtěla taky, aby vyrostla na vesnici, i pro mě by to bylo lehčí, asi bych se tolik nebála, že ji někde přejede auto apod. Ale zároveň bych chtěla, aby znala i město a nebyla pak tolik vyšoklá, až bude chtít studovat a bude muset jezdit trolejbusem    
      Gastrica   | 17.08.2011 06:34:29
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      narodila jsem se ve Strakonicích,což je asi tak 30 tisícové město.Na vesnici jsme jezdili k babičce a vždycky mi tam bylo fajn.Proti městu jsem ovšem nic nenamítala.Když jsem poznala svého muže,bydlel s rodičema v domku v obci o asi 1000 obyvatelích.A bylo to o ničem jiném.Moc se mi zamlouvalo.Když jsme se pak rozhodli žít spolu,koupili jsme byt v Týně nad Vltavou v paneláku.Za sebe říkám už nikdy víc.Vydrželi jsme to dva roky.Pak jsme našli náš domeček.Je to 10 km od Č.Budějovic,obec s asi 1300 lidmi.Máme tu školu,školku,lékaře-zubní,ženské,dětské i dospělé,vlak i autobus,poštu i spořitelnu,několik obchodů.Taková vesničko má středisková.K tomu zahradu u domu,kam vypustím děti a vím o nich.Už bych se stěhovat nechtěla.
      Borda   | 17.08.2011 07:23:43
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Taky mám prožitou zkušenost s městem i malou vesničkou  . Teď žijeme v obci, která asi 4000 obyvatel, asi 10 km od většího města.
      Lépe je mi právě na venkově, tam, kde je to kousek do přírody, kde je větší klid  Líbí se mi, že otevřu dveře a jsem na zahradě  , klidně si v pyžamu můžu jít natrhat maliny nebo jabka 
      Výhodou je podle mého i menší škola (u nás asi 400 dětí), kde každý každého zná, vztahy mezi dětmi i dospěláky jsou bližší, srdečnější... Taky u nás děti zdraví: Ahoj strýcu, ahoj teto 
      Mahani   | 17.08.2011 07:37:33
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      20 let jsem byla ve městě, pár minut od centra. Teď jsem šest a půl let na vesnici- 6km od města, kde autobusy sice jezdí, doma máme dvě auta k dispozici.
      Upřímně bych se s chutí do města vrátila. Naše vesnice mě nebaví, lidi jsou tu zlí a závistiví, do očí se usmívají, ale za rohem pomlouvají. Nemusím to tady. Ve městě bylo dobře, velikej barák, kde se skoro nikdo neznal. Pořád nový lidi, kteří neznali ty starý. My s děckama jsme lítali spolu po venku. Když mi chybí něco doma, musím se rozmýšlet, jestli pro to do města mám jet nebo ne. Do práce musím denně dojíždět, mladýho vozíme do školky, takže projedem docela dost benzínu.
      Výhoda baráku na vesnici je zahrada, a to, že můžu dítě vypustit a nemusím pořád hlídat. Pere se to ve mně- jedna půlka by tu zůstala, druhá půlka by šla zpátky do města.
      iridales   | 17.08.2011 07:56:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Vyrustala jsem v hlavnim meste na vesnici   , ale vazne, ta mestka cast byla davno predtim vesnice, kterou pripojili k hlavnimu mestu. Do skoly jsem to mela 30 min pesky, v lepsim pocasi jsem jezdila na kole. Obchod, posta, lekarna, poliklinika, to vse bylo tam, kde skola, na navsi. Nejblizsi autobusova zastavka byla 15 min pesky. Auto jsme nemeli, na stredni a pak do prace jsem jezdila vic nez hodinu autobusem.
      Ted bydlim temer v centru Ostravy, obchodak mam pod okny, do nemocnice bych dosla pesky, skola, skolka je 5 minut od domu bez nutnosti prechazet pres cestu. K tomu mame auto.
      Ja uz bych si asi na vesnici nezvykla, prilis jsem zlenivela, neumim si rozmyslet treba nakup predem, kolikrat mi neco zasadniho chybi, ale tady neni problem, jsem do 10 minut zpatky i s nakupem.
      Taky vyjdu na piskoviste, poklabosim s maminkama, to bych na vesnici nemela  
      plaz   | 17.08.2011 08:28:25
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Já bych hlavně řekla, že není město jako město, stejně tak vesnice jako vesnice. Mě místo kde momentělně bydlíme z hlediska životních potřeb vyhovuje (až na dojíždění do práce, neb ač z města jezdím z časové úspory autem). Mám tu obchody, polikliniku i s noční pohotovostí, školku, školu bez nutnosti přecházet cestu. Jen kdyby to bydlení nebylo na sídlišti v paneláku... Mám svůj sen, bydlení v domečku na pozemku, který vlastníme. Zatím mi to místo přijde jako ideální. Je to vesnice, která sousední s malým městem, navíc pozemek je téměr už na územní toho města. Takže lékař, obchody, škola, nějaké to kulturní vyžití v podstatě na dosah pěšky procházkou - na náměstí jsem za 20 minut, ve škole za 15min, stávající obchod taky tak, lékaře apod. zatím nevím. Na domeček zatím nejsou prachy  
      Ve vesnici, kde nic není, a všechno se musí řešit v sousední vesnici, nebo blízkém městě, by mě asi nevyhovovalo... Na to jsem moc pohodlná.
      moninif   | 17.08.2011 08:48:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      něměnila   pokud bych nemusela..
      nejvíc asi záleží na tom, s kým žijete, pak bych skousla i město  
      miluju na životě na vesnici volnost, velkou zahradu s "výběhem" pro děti, soukromí, klid, to že si můžu dělat co chci a žádný soused na mě nepříjde, protože tu skoro žádný není, za barákem les, potok, hory, výhled na srnky..    
      do města máme 10min autem, dcera dojíždí busem do školy a je aspoň od 1.třídy samostatná.. každé má svoje pro a proti a je to hodně o zvyku, největší negativ tady je, že se velmi těžko shání práce a je často podhodnocená  
      jezurka   | 17.08.2011 08:58:10
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Vyrůstala jsem ve městě cca 40.000 obyvatel a byla jsem spokojená, ale odmalička jsem chtěla do Prahy. To se mi splnilo, víceméně přihlášky na VŠ jsem dávala 4 a všechny do Prahy. V centru jsem bydlela 6 let a mě nic nechybělo. mohla jsem v deset večer jít do kina, nakoupit nebo se prostě někde projít a ráno do školy nebo do práce. Byt jsme hledali v Praze, na okraji, ale bylo to drahé jak blázen. Takže jsme šli trochu dál do vesničky kde žije 800 obyvatel. No, není tu pošta, žádný normální obchod a věkový průměr asi 60 let:) Ale mám Prahu cca 10 minut pěšky kočárem. Takže si nestěžuju ale pevně doufám že jednou bude nějaký baráček v klidném prostředí Prahy :) Já bych ani jinde práci nenašla a líbí se mi tu. Ačkoliv někdo pražáky hodně nemá rád:))
      luciasek84   | 17.08.2011 09:19:28
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Jsme v podstatě na vesnici i když je to malé město. Mám tu vše co potřebuji, lékaře, poštu, nádraží, obchody. Jsme na samém okraji a je tu klid, spoustu známých a kamarádů. Mám dům se zahradou. Pokud potřebuji někam jet, mám auto, do Okresního města je to 10 minut. Neměnila bych.
      soni   | 17.08.2011 10:03:15
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
        a co škola a školka? Máte je tam v pohodě? Kroužky pro děti..? Já bych hrozně chtěla aby obě moje holky chodily aspoň do jednoho (sportovního nebo tanečního či výtvarného), ale když budeme bydlet mimo dosat busu nebo mhd do města, tak budu dost uvázaná na vození autem.. Zvlášť když každá bude mít kroužek v jiné dny a hodiny  
        BarčaKa   | 18.08.2011 10:44:02
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
          Máme dvě školky, školu až do 9 třídy a Gymnáziuum. My jsme vesnička středisková 
          soni   | 18.08.2011 21:00:20
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      jsme městská a městská doufám zůstanu. je tu všechno a nemusím umět řídit 
      samozřejmě nejlepší by byl rodinný dům se zahrádkou v klidné čtvrti, ale tam kde bydlím teď v paneláku jsem na výsost spokojená, je tu klid a všechno mám po ruce, obchody, lékárnu, poštu, zastávky mhd, ze kterých maximálně po 10 minutách něco jede, přírodu, hřiště, dětskou kavárnu, bazén i koupaliště, hospody, vinárny, školy, školky, doktory...
      joo, ale nejspíš by se mi nejvíc líbilo bydlet v menším městě, kde by se dalo jezdit na kole..
      ale i na vesnici bych se žít rychle naučila (akorát vidím nepřekonatelný problém v tom řízení auta, který mi tragicky nešlo)
      zuzka83   | 17.08.2011 10:24:06
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      já bydlím od mala pořád v jednom městě, má asi 17000 obyvatel, takže nic velkýho. Lidi se tady taky dost znají  . Obchodů je hodně, stím není žádný problém a teď bydlíme pár metrů od lesa a přitom do města to máme 10min  , je to idelání. Máme to všude kousek.
      jana1260   | 17.08.2011 10:48:19
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Ja jsem vyrustala na okraji města v baráku a byl to děs.Všude daleko,žádné kamarádky.To,že jsme měli zahradu mě jako dítko nebralo-museli jsme zalívat a plít.6ádný bazen nebo prulízky.Spíše králici a kaktusy.
      Ted bydlím na okraji města pořád asi 10min od našich,ale na sídliští.jezdí nám tu autobus.Bydlení máme pěkné a výhled máme na vesnici.Vlastně všichni jezdí až k nám na cyklostesku,na hřiště-kurty,k řece,venčící louku atd.My tu mám vše pro volný čas.
      Gabka by nejraději bydlela v centru Prahy,ted nově i v Brně.Prostě velké města.Mi je to uplně jedno.By jsem brala i baráček at mužu v pyžamu pít kávičku na terase.
      Honafa   | 17.08.2011 11:57:45
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
        jo tak to mi taky vadilo - naši měli (a ještě pořád trochu mají) zahradu hlavně na pěstování kytek a zeleniny. Taky jsem vždycky nesnášela ty povinné brigády   Jestli někdy budu mít svůj domek a zahrádku, tak tam budu chtít tak maximálně sekat trávník a na podzim stříhat větve na ovocných stromcích (ze kterých budu občas zavařovat)   Jo a záhonek bylinek ještě taky snesu     jinak si všechno ráda koupím hotové    
        BarčaKa   | 18.08.2011 10:40:18
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Před svatbou jsem se přestěhovala z města na vesnici a rozhodně bych neměnila - mám ráda klid, o dětech nemluvě, můžou běhat celé dny venku, jezdit na kole... prostě je to tu všechno tak nějak víc v pohodě.
      Bez auta bychom se tu neobešli, ale řídíme s mužem oba, takže žádný problém.
      Sunny   | 17.08.2011 15:10:17
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Já byla od malička v Brně, takže klasická městská holka... teď ale jak jsme s přítelem zjistili že čekáme malýho, tak jsme se rozhodli přestěhovat... bydlíme kousíček za Šlapanicemi v baráčku, cca 390 obyvatel   ale teda jsem naprosto spokojená. Od Brna je to autem 10min., takže žádná dálka a je tam naprostý klid a pohoda a jak se narodí malej, věřím že i pro něj to bude lepší   takže kdybych si měla znovu vybrat jestli město nebo vesnice, určitě by vesnice vyhrála    
      Semínko   | 17.08.2011 15:29:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      V rodině máme chalupu na vesnici,která je k celoročnímu bydlení a dalo by se tam normálně bydlet.Jako děcka jsme tam o volných dnech jezdili.V pubertě jsem milovala ten klid a čerstvý vzduch,taky jsme chodili hodně na lesní plody, a hřiby.Ale od našeho města je hodně daleko.Děti tam chodí na základní školu jen do 5.třídy a pak musí už dojíždět do nejbližšího města,což není zrovna 2x super,a taky co se týče potravin,tak vím že třeba ovoce a maso se vozilo jen v některé dny,takže to taky není zrovna moc fajn a co se týče cen tak rozhodně drahší než v supermarketu,ale je to hold vesnice a tak to tam funguje.
      Jinak já bych klidně na vesnici šla,ale museli bychom mít aspoň dvě auta,a taky práci,která by nebyla tak daleko na dojíždění.
      Zuzbr   | 17.08.2011 15:32:15
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Celý život jsem žila ve velkých městech a naprosto mi to vyhovovalo. Jsem městský člověk, i když je fakt, že jsem vždy bydlela v zelené, okrajové části a ne na betonovém sídlišti. Vyhovuje mi ruch velkoměsta a hlavně všechny ty vymoženosti, které město poskytuje, jako je dobrá dostupnost zdravotní péče, škol, zaměstnání, sportovního i kulturního vyžití, obchody s širokým sortimentem. Zároveň mám dobré srovnání s životem na vesnici. Všechny víkendy a prázdniny jsme trávili v roubence v malé beskydské vesničce, znám ten život a možnosti místních obyvatel, špatnou dostupnost všeho, drahé potraviny v bídně zásobených obchůdcích, školy daleko, o lékařské péči nemluvě. Na dovolenou a relax super, žít tam ani za zlaté prase. Před třemi lety jsme se přestěhovali na maloměsto (cca 16.000 obyvatel) a to je mé maximum. Bylo to sice svobodné rozhodnutí, i když ovlivněné financemi, máme dům s velkou zahradou téměř v centru, což je s dítětem nepochybně výhoda, ovšem musím říct, že to rozdýchávám dodnes. A to i přes to, že mám auto, řídím ráda a do Prahy to mám 10 minut po dálnici. Ta atmosféra je tu prostě jiná. Každý zná každého, sousedi si vzájemně čumí až do talíře, za zády se pomlouvají, v lepším případě jen rozebírají životy druhých. Svým způsobem se tu zastavil čas. V pět hodin všichni zalezou a centrum města vypadá jako město duchů. O úrovni služeb ani nemluvím, to je kapitola sama pro sebe.
      Sphinx   | 17.08.2011 16:45:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Neměnila bych, v Praze jsem se narodila a dodnes tam žiju. Záleží taky kde přesně člověk ve městě bydlí, já měla to štěstí, že mě vrána hodila na kraj Prahy do domku se zahrádkou, pět minut na metro a tím deset minut na Václavák, takže pohoda...

      Roli v mém názoru ale hraje i to, že máme krásnou chalupu 100 km od města, téměř na samotě, takže pokud mám města plné zuby, stačí sem zajet a relaxovat. Jako to dělám teď...i když...zrovna včera tu na vedlejším poli rozstřikovali močku z prasečáku a to teda bylo hustý        
      Terča80   | 17.08.2011 16:53:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Jsem holka z vesnice.Narodila jsem se na vesnici a dnes už opět na vesnici žiju.Ve městě jsem strávila 9 let.
      Každé bydlení má své klady a zápory.Ve městě jsem všude došla v pohodě pěšky,auto jsem brala jen na velký nákup.Ale holky jsem nemohla vypustit na zahradu.
      To mohu udělat teď,ale pokud zapomenu něco důležitého,musím improvizovat nebo sednout do auta a ject 12 km do obchodu.
      tygřímáma   | 17.08.2011 18:01:54
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Bydlím v hlavním městě a vlastně na vesnici. Bydlím na kraji Prahy, v staré vilové zástavbě, u soutoku dvou řek, lesů kolem a ani byste neřekly, že je to Praha. Do města to mám 10 minut na metro a pak se mohu dopravit kam chci. Nestěžuji si, v centru bych bydlet nemohla, jsem ráda, že nebydlím na velkém sídlišti a jsem ráda, že bydlím v domku a není to úplná vesnice.
      Neměnila bych.
      Lillynka   | 17.08.2011 18:28:33
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Bydlím ve městě v paneláku a na vesnici bych klidně šla.Dříve mi to nevadilo,ted co mám dítě tak mi moc chybí ta možnost být venku.Jako děti j sem byl každý víkend u babičky na venkově a ted mi to chybí pro mé dítě.Vím ,že je to složitější co se týče dojíždění,zvláště pak děti do školy a do kroužků,ale i tak bych na vesnici šla. 
      ičinka   | 17.08.2011 18:46:48
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Bydlíme ve městě - ve velkém městě - a neměnila bych. Největší výhodu vidím v tom, že tu je všechno a pořád dostupné. Obchody otevřené 24 hodin denně, dvě multikina, milion restaurací, barů, kaváren, spousta dětských hřišť, knihovny, mateřská centra, školky, školy, lékaři, lékárny, nemocnice, porodnice... Vzhledem k tomu, že tchýně bydlí na vesnici, tak můžu zodpovědně říct, že v takovém místě bych žít nechtěla. Neláká mě na tom nic. Jsem holt měšťačka.  
      nadule1   | 17.08.2011 20:12:31
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      vyrostla jsem v Praze, žiju na menším městě a stále se mi stýská. Na vesnici bych bydlet nechtěla, neláká mě to, mám ráda společnost lidí, a bydlela bych klidně uprostřed Václaváku (samozřejmě kvůli dětem ne) ale mě osobně by to nevadilo vůbec. Jsem tvor společenský a samota a ticho na vesnici mě ubíjí. na dovolenou ano, na prázdniny moc ráda navždy ne !!! No jedině snad kdyby nebyla jiná možnost nebo jsem se bezhlavě zamilovala   
      Výhoda většího města je všechno potřebné u ruky, víc pracovních příležitostí bez nutnosti dojíždění, školy, školky a následně kroužky pro děti na dosah ruky, nákupy,nemocnice atd.
      lucie73   | 17.08.2011 22:41:15
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
        jo tak to jsi jak moje Gabule-pod tohle by se podepsala.
        Honafa   | 21.08.2011 22:19:02
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Jako dítě jsem žila na vesnici o cca 400 obyvatelích v zimě, přes léto jich tam bylo mnohem víc, rekreační oblast. Měli jsme všechno, poštu, obchod 6 dní v týdnu, masnu, doktory, kino, hospody, knihovnu, hřiště, kulturák, bazén, holičku, dětské hřiště, školku, školu, do nichž jezdily děcka z dalších dvou vesnic, kostel, hřbitov, Autobus tam jezdil, i nádraží jsme měli svoje, ale cca 3 kiláky od dědiny, stavěly tam i spěšné vlaky, tata i máti měli práci... Teď tam nežiju, tak nevím, jak to je, ale z těch občasných návštěv jednou za sto let... Hotel tam je, hospod na cca kilometru čtverečním snad 5, obchod taky stojí a funguje, pošta taky, škola taktéž, místo školky je Obecní úřad, kulturák je v provozu. Snad jen té práce tam není, za mého dětství tam kvetl dřevařský průmysl, teď už tam není. Ale žit bych tam už nechtěla.
      Teď bydlím ve městě a nejvíc mě vyhovuje ta anonymita. Jsem ráda, že mě a moje předky tady nikdo nezná, taky s takovou matkou co mám já...
      polova   | 17.08.2011 22:54:43
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      od narození do 23 let jsem bydlela v paneláku na sídlišti na okraji velkého města a snila jsem o domečku někde za městem, teď žijeme v malém městě v satelitu v řadovém domě o dvou bytových jednotkách a já stále sním o tom baráčku poněkud víc na samotě, kde mně sousedi nebudou koukat až do talíře.   první krok je splněn - máme v rezervaci pozemek v malé vesničce u malého města, ale každé má svoje pro a proti, do školy, nákupního centra, za sportem i zábavou budeme muset dojíždět  
      Moňulínek84   | 17.08.2011 22:55:19
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Narodila jsem se v Brně,žiji skoro 33 let v Brně až na malou pauzu kdy jsem bydlela těsně u Brna s našima,ale jezdila tam MHD,takže se nic moc nezměnila a teˇd bydlím 10 min.šalinou od centra v klidné čtvrti.Škola za barákem,koupák před barakem,lékárná 3 MŠ,dětská lékařka vedle baráku,šaliny a autobusy.Jediné co by jsem si přála tak domek.Ale v Brně jsou hrozné ceny...Nevím,já musím mít pořád ten pocit že když budu chtít tak sjedu kdykoliv do kina,do centra na nákupy atd.Jsem holt holka z města..
      Jasma   | 17.08.2011 23:38:54
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      od narození jsem žila na vesnici a jediné, co mi vadilo, bylo dojíždění do 15km vzdáleného města do práce a za zábavou. Nechodila jsem tudíž nikam cvičit nebo do kina, protože jsem ani neměla auto a autobusy jezdily za tímto účelem hodně blbě.
      Ve 25ti letech jsem se vdala do města a jsem nadmíru spokojená, že mám vše po ruce, hlavně s dětma že nemusím nikde daleko jezdit k Dr. a za zábavou, ale na druhou stranu mi vadí ty pouliční dětské "gangy" a děsím se, že až moje holky vyrostou, nebudu moct zabránit tomu, aby se nějaké takové party nechytly   Začínám malinko uvažovat o domečku se zahrádkou v nějaké z okolních vesnic, ale nevím, zda se dokážu vzdát toho všeho "po ruce" a možnosti rychlého navštěvování se s tchánovci co bydlí kousek od nás, včetně hlídání (aniž bychom museli holky odvézt autem)....    
      BarčaKa   | 18.08.2011 10:25:31
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Do 18let jsem žila na vesnici asi 5000 obyatel, pak jsem 1 a půl roků žila v centru Zurichu a taky dobrý. Co jsem se vdala žiji ve vesnici asi ani 100 obyvatel to nemá  A je to tu hrozný  Už se těším, až si koupime pozemek postavíme sůj domek klidně aj na vesnici, ale kde je aspon krám, pošta, bus, škola, a školka   
      Lubka   | 18.08.2011 13:32:15
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      bydlela jsem ve vesnici s cca 300 obvyteli, ale v bytě. Žádná zahrada (matně si pamatuji, že jako dítě jsme nějakou měli, ale pak jsme o ni přišli), jeden obchod otevřený dopoledne...a v době dospívání jsem chtěla do města - obchody, kino....  Pak jsem se přestěhovala k příteli do vesničky ještě o něco menší a jsem tady fakt spokojená. Lidi jsou sice závistiví, pomlouvají, ale to mě fakt netočí. Kačka si celý dny může hrát na zahradě, mám kam dát bazén, kde vypěstovat ovoce a zeleninu a hlavně mám klídek. Dokonce už sousedi respektují i to, že mám malé dítě a když min. týden potřebovali řezat něco na dvoře, přišli se zeptat, jestli Kačka po obědě nespí a že to teda udělají později, aby ji nevzbudili. Mám řidičák, takže zajet si pro cokoliv do 12 km vzdáleného města není problém. Takže za mě jedině vesnice
      káče   | 18.08.2011 14:23:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Asi do 25 let jsem žila ve městě. Byla jsem tam spokojená,všude blízko.Do školy,do obchodu,do města,za zábavou....Pak jsem asi rok žila v takové větší vesnici kde už nebyli takové možnosti,ale obchod,škola,školka tam byli i autobus tam jezdil každou půl hodinku do města. Před 4 roky jsem se přestěhovala s manželem na vesnici zhruba 540 obyvatel asi 10 km od města. Původně jsem do toho šla stím,že si pomalu budeme upravovat domeček, přijdou děti,nějaké zvířátko prostě pohoda. Ale manžel hned po nastěhování začal jezdit přes týden pracovně pryč,takže jsem tu z větší části sama s dvouma dětma. Krám tu má otevříno 4 dny v týdnu po 4 hodinách, 2 dopoledne 2 odpoledne. Mimochodem je dost drahý na větší nákupy jezdíme do města.Školka tu není ani škola. Od září budu vozit dceru do školky asi 5 km. To je 5 tam 5 zpátka a odpoledne taky. Navíc lidé tu nejsou moc družný,každý je zavřený na tom svém dvorečku u domečku a ikdyž je tu několik rodin s malými dětmi a bydlí i blízko sebe tak se téměř nestýkají. Každý má vyžití na té své zahrádce. Ve městě se ty maminy aspon sejdou na pískovišti a mohou poklábosit. Tedy mé shrunutí jestli bydlet na vesnici nebo ve městě je, že bych se ráda vrátila do města, na vesnici bych už nešla. Je to asi i tím, že tu jsem na všechno sama a manžel je pořád pryč. Docela bych měnila za život v bytě. Ale na velké sídliště bych taky nechtěla. Taková starší zástavba někde na okraji města.
      Teli   | 18.08.2011 15:18:27
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
        Jsem ráda,že jsi to napsala. 
        Honafa   | 21.08.2011 22:14:54
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
          Myslím,že jsi to ve svém příspěvku vystihla,pro ty děti to asi nebude zas tak jednoduché....Ikdyž tady budou mít kamarády,ale s těma nejspíš do školy chodit nebudou,protože je tu víc možností kam je vozit....Asi jsme to na začátku moc nepromysleli....Když jsem byla svobodná,tak mě ani ve snu nenapadlo,že bych šla bydlet na vesnici,byla jsem společenský tvor a potřebovala jsem kolem sebe šrum města. Pak jsem se seznámila se svým budoucím manželem a ten chtěl pryč, na vesnici,tak jsem šla s ním. No,a ted jsem tu sama a on jezdí domů jen na víkendy jako na chatu....Samozřejmě taky to tu má své klady,jako dát si snídani venku na terase jen tak v pížu nebo pohodová káva. Výhled máme na louku téměř žádný sousedi, pěstujeme zeleninu a ovoce(ikdyž mě to moc nebere,to vždycky manžel něco vymyslí a já se pak o to musím starat)a máme pejska a nemusím se bát,že mi děti vyběhnou na silnici...Ale město, je město. Do Prahy bych zrovna nemusela,ale bydlela jsem v takovým středním městečku a bylo to fain. Třeba se tam časem vrátím.....
          Teli   | 21.08.2011 22:43:44
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      od mala bydlím na vesnici a neměnila bych ani za nic. ve městě sem bydlela 2 měsíce, je to sice málo, ale zkušenost dobrá, na jednu stranu to bylo fajn, dojeli sme z práce a šli se psem kolem Moravy a pak na pivko, kolem baráku nic, zahrada žádná, ale to bylo hrozný. ale určo bych si zvykla, kdybych tam musela být, ale nemusím, tak nechci  
      ivulisek   | 20.08.2011 13:13:06
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      Já o tom před nedávnem dlouho uvažovala. Vesnice mě lákala hlavně z důvodu klidu, možnosti mít zahrádku, nějaká ta zelenina a ovoce 100%bio. Nevýhoda nákupy, bez auta jako bez ruky, a pak školka a škola krapek dál. U mě nakonec vyhrálo město, ale naštěstí malé.
      Ady.S   | 21.08.2011 18:42:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
      My bydlíme na vesnici a určitě bych to neměnila. Pro děti je lepší bydlet na vesnici, kde si můžou hrát v klidu venku a je tu čistý vzduch. Jediné, s čím tedy máme problém, tak je rosení oken v zimě. Ale to by nás trápilo i ve městě.
      kristyna2589   | 22.02.2019 15:46:17
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
        Holky nemáte prosím zkušenosti s prodejem bytu v Praze? Můžete mi prosím poradit, jak ho co nejrychleji prodat?
        Evakorkova   | 15.05.2019 12:22:22
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
          Pokud potřebujete rychle peníze, tak já jsem v Praze prodávala byt s realitní kanceláří Edox reality, která mi ihned ještě před prodejem vyplatila nemalou zálohu.
          Denisovaeva   | 17.05.2019 23:35:36
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
            Opravdu? Vyplatila zálohu? Jak velkou? A jak dlouho se to potom prodávalo?
            Evakorkova   | 20.05.2019 10:36:36
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Život ve městě vs. na vesnici. Měnila byste?
              Ano dostala jsem vyplacenou zálohu milion, a to dávají až dva miliony, je to podle ceny nemovitosti, která se prodává.
              Denisovaeva   | 22.05.2019 11:42:14
              Reagovat | URL příspěvku

Téma: Diskuze DNE (strana 4)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×