Inzerce
Inzerce
Inzerce

od kdy nechávat dítě doma samotné? - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Diskuze DNE (strana 113).

  • od kdy nechávat dítě doma samotné?
    Myslím konkrétně třeba přes prázdniny od rána do té třeba druhé-třetí hodiny!

    Moje bývalá kolegynka z práce nechávala holčičku doma už od 4let samotnou  od rána do jedné a pak přijel tatka z práce.
    Ted to dělá podobně,má už 8letou holčičku a 4letého kloučka,tak nevím jestli se může spolehnou na to aby dítě hlídalo dítě.Když jsme se o tom bavily,tak se strašně divila,čemu se jako divím,že to je normální,když nemá nikoho na hlídání.
    (Bydlí v menším městě.Jo a musím připomenout,že okna mají jen střešní,tak tenhle strach odpadá,ale je tam spousta jiných věcí,co se může přihodit) 

    Myslím tím na celé dny,né třeba jen na půl hodiny,než si jen tak někam zaběhnete.
    Mě to příjde hrozně brzo 
    Když jsem byla třeba opravdu od rána třeba do tří hodin do odpoledne v práci,tak si nedokážu představit nechat doma dceru ani v deseti letech.I když bych jí uvařila,vše připravila.No je to asi různé,někdy jsou ty děti zralé opravdu až třeba v těch 11-12ti letech.
    Moc mě zajímají jak to máte vy,které opravdu nemáte hlídací babičky-dědečky.
    lukk   | 10.03.2015 07:42:48 | Reakcí: 20, poslední: 12.03.2015 20:43:35
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
      na tohle je těžké odpovědět,každé dítě je jiné.My jsme to doma dělali tak,že jsme měli střídavou směnu.Já s ní byla třeba ráno a pak přijel tatka z práce domů a já zase jela do práce.Je jasné,že celé prázdiny se takhle pokrýt nedají,ale naštěstí máme i babičku.
      Samotnou jí necháváme doma od školy,asi od těch 6let,ale to fakt chvilku,třeba je to,než přijede tatka z práce,protože musím vyjíždět třeba už po 12.hodině a tatka jezdil třeba po 13.hodině domů.
      No ale jako celé dopoledne si nedokážu představit ani ted v 8letech.
      Nejde o to,vydržela by,ale mě by to nedalo,co když příjde chvilka,kdy nás zrovna bude potřebovat a udělá nějakou blbinu 
      Mě jen stačí,když si jde ukrojit chleba,nebo překrojit jablko,vždy si vezme ten největší nůž co doma máme a ještě ho drží ostřím obráceně     
      No nechci si ani představit,co vše se může stát.

      Dobře samostatné jsou,ale tohle je fakt risk      Pak můžou vypadnout z okna,at už jen že se chtěli dívat a vyhlížet kdy přijede maminka-tatínek.Co když jim bude špatně,bože to je nezodpovědnost   

      U mě možná tak kolem 10-12let na dopoledne,to už bych se asi nebála,ale stejně bych se jela podívat třeba kolem oběda domů,jak to tam vypadá.
      No a ještě že jsou mobily 
      káččč   | 10.03.2015 08:01:15
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
        to mi příjde taky riskantní.
        Třeba neteř je 15let a má bráchu 12letého.Hlídala ho doma už v těch 10letech (10 a 7let)když přišly domů ze školy třeba v jednu,tak do čtyř než se jim mamka vrátila z práce.Jenže to není zase tak dlouho.Je pravda,že nesměly ven,udělaly si úkoly,musely i mamce do práce volat,že je vše o.k.a počkat,pak mohly teprve jít ven.
        To je v poho,ale celý den od 5hodin,co odjedeš do práce až do dvou odpoledne a ve 4letech 
        lukk   | 10.03.2015 08:12:08
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
          tak strach asi na prvním místě,ale stejně si vem,co ty děti z těch prázdnin musí mít???
          Nejde přece o to,že občas zůstane doma samotné,ale ty prádniny velké jsou 2měsíce a musí se tak nudit a hlavně i doma bát,pro děti je nuda asi fakt hrozná,když nemůžou ani ven,s nikým třeba 8hodin nepromluvit  a to každý den dělala???
          káččč   | 10.03.2015 08:19:12
          Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
          nevím,jestli jako úplně celé prázniny,ale nemají žádnou babičku,tak se prostřídali asi s chlapem,že jim nic nezbylo.
          Někdy si vzala dovču,příště tatínek,ale celé to stejně nepokreješ,to je fakt strašný 
          lukk   | 10.03.2015 08:22:26
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
            to teda nepokreješ!
            Taky vím jaké to je,když začne jako malý špunt chodit do školky ve třech letech,to je teprve nářez  Pak nastanou velké prázdniny a školky se normálně zavřou,nebo vždy funguje ještě jiná,ale dej tam svojeho prcka,který plakal i ve své školce do vánoc 
            O prázninách nám to taky nastalo,prostřídali jsme se s babičkou,dědou,tatkou a tak,že mi z toho byla Nelinka úplně hotová.Už ani nevěděla,kdo je máma a kdo táta.Mě si věčně pletla s babičkou 
            O velkých prázdninách to je nějak ještě nedomyšlený(pro rodiny s dětma),přece jen ty dva měsíce jsou dlouhý.
            káččč   | 10.03.2015 08:29:35
            Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
          Tak já byla sama doma takhle od první třídy. přišla jsem někdy ve 12 ze školy a tak do 5 ti než přišla mamka z práce. Ale my hodně i lítali po sídlišti s kamarádama a tak a tím se ten čs vyplnil. Pamatuju jak jsem vždy od někoho volala (mobily nebyly) že jsem tam a tam, a pak zase zavolat z domova že jsem doma. Mobili jsou na hlídání dítěte fajn.

          A co jsem doma dělala radši nezminovat. několikrát jsem si jen tak hrála na parapetu otevřeného okna v pátém patře. Nalila jsem do sklenky benzín a zapálila.......to si vždycky představím a toníka nenechám doma ais nikdy...
          tak v 9 ti jsem ochutnávala matky rum a jak to hned nepůsobilo vypila jsem ho dost protože to nic nedělalo a pak jsem ležela ais dvě hodiny na zemi a zvracela......Ale než přišla matka tak bylo vše ok. A o ničem do dneška neví.
          samickasmladyma   | 10.03.2015 10:02:47
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
      ty jo, tohle je těžké takhle obecně říct... Ale školou povinné dítě, které je zvyklé samostatnosti by to zvládnout mohlo. Pravda, ale svoje sedmileté dítko bych ještě asi doma nenechala. Mám hlídací babičky, takže zatím nebyl důvod ho nějak dlouho nechávat samotného, i když si myslím že by to zvládl. Já třeba ani tak nemám strach z toho, že by něco provedl, ale spíš lidí z okolí a sociálky, neb dneska pomalu nechat desetileté dítě někde samotné je trestný čin... Když si vezmu sebe, tak od té první třídy jsem byla hozena do vody a bývala jsem občas doma sama, když nebylo zbytí.
      moninif   | 10.03.2015 09:29:43
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
        když jsem byla malá,tak jsem taky zůstávala doma a to si sice nepamatuju kolik mi bylo,ale tak od té 3.třídy určitě,normálně 
        Možná i dřív,ale mamka to měla přes ves na kole 3minuty cesty a obědy mi vozila domů a pak ve tři chodil táta z práce domů.
        Je to zvláštní,ale dřív se to tak neřešilo,ale já si to u svojí dcrey neumím tak do těch deseti let představit,né že by nevydržela,ale neudělala bych jí to já!
        Prostě to nechci 
        Je to ale jiné v deseti a ve 4letech 
        lukk   | 10.03.2015 09:56:53
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
      Moje kolegině nechávala děti doma sama od 2 a 4 let (spolu). když bylo jedno nebo obě děti nemocné, nemohla si vzít dovolenou a tak je nechávala doma. Nebo i když prostě nebylo hlídání.
      Mě úplně mrazilo jen co to řekla.
      No nadruhou stranu jsou na světě děti co takhle žijí už normálně samy a něják to zvládnou, smutné, ale asi je v dětských možnostech to dát.

      Já tuhle otázku budu řešit individuálně podle toho jak se mé dítě bue jevit. Ted mu je 5 a takhle dlouho bych ho doma nenechala.
      samickasmladyma   | 10.03.2015 09:58:54
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
      nad tím také pořád přemýšlím, děsím se toho dne kdy budu muset nechat Nikču doma samotnou neb ona má fakt hrozné nápady, a i když okna zavíráme i horní kličkou, tak vlézt by tam dokázala, nehledě na další nebezpečí, já fakt nevím kdy tohle zvládneme, ale ty prázdniny jsou fakt hrozné, jak je porýt hlídáním to nevím, ach jo
      HankaŽ   | 10.03.2015 10:53:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
      Dcera bývala sama doma od 4 let. Třísměnný provoz přes prázdniny je taky bomba.

      My jako děti... Budu se opakovat... Bydlela jsem v bytovce o 6 rodinách, v každé cca 3 děti v rozmezí kolem 5 let. Takže 18 ( občas někdo chyběl, prázdniny u vzdálenějších babiček, dovolené s rodiči, tábory a podobné ptákoviny) skoro stejně starých děcek, do toho se přidali prázdninoví kámoši z chat a pár děcek odvedle a vegetili jsme SAMI, rodiče bývali v práci. Celé dny. Barák dodnes stojí, myslím, že nikdo nepociťuje újmu. Já na toto období ráda vzpomínám. Co mysme se nadělami paskudy...

      A známá normálně nechávala hlídat 7-mi letěho syna dvouletou ségru. I ven mohli, kam chtěli.
      inediam   | 10.03.2015 16:43:47
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
      Tak obecně se doporučuje ,že dítě od 10 let by už mělo být zcela samostatné.Být doma samo,chodit do školy,do kroužku atd.
      Moje děcka to tak mají od 6 let zhruba.
      Zuzanka ještě do nedávna nebyla nikdy sama doma,protože taková situace nenastala.Tak jsme cíleně všichni odešli ,aby si to zkusila.
      Ted už občas sama doma je.Ale né,že bych se bála.Ona prostě nemá kdy být sama doma.

      Gabule v 10 letech sama celé prázdniny jezdila přes celou ovu za kámošem.Zatím co my jsme si mysleli,že je vedle u kámošky.Moje kámoška jí kryla.Ale Gabka je zvláštní případ-zhruba od těch 10-11 let kouří.pije a kdo ví od kdy souložila.A to jsme jí hlídali a drželi zkrátka.Jenže ona je taková do větru tak co naděláme.Když dostala zaracha tak utekla z vyučování atd.
      Honafa   | 10.03.2015 17:08:19
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
        Co tady šíříš paniku? 
        inediam   | 10.03.2015 17:15:05
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
          Včera si zase barvila hlavu na červeno-opět červené zdi,podlaha a ručníky.Světlo na konci tunelu už prosvítá-maturita se blíží a potom tradá dceruško,běž pryč. 
          Honafa   | 10.03.2015 21:24:20
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
            Už jenom asi 3 měsíce:-). Taky počítáme:-).
            inediam   | 11.03.2015 09:16:29
            Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
            Gabka je fakt jako já za mlada. jen s těma klukama jsem to neměla takové.
            Ale to s tím barvením hlavy třeba    Si pamatuju jak matka už ten ručník potom neprala a jen ho vyhodila....a na ty červené spáry mezi dlaždičkama 
            samickasmladyma   | 11.03.2015 11:00:31
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
      Ty blaho, od 4 let? To je pro mě nepředstavitelné. Moje starší dcerka má 4 a půl a bála bych se nechat ji doma i jen hodinu. A to je chytrá a šikovná. Jenže člověk nikdy neví, co se může stát.
      veverka77   | 11.03.2015 20:58:19
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
        Maruška má 7 a doma bych ji v nouzi nechala, zatím nebylo potřeba.
        Anička má ty 4 roky a FAKT NE.
        zajic   | 12.03.2015 07:52:52
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
      Naše děti doma sami bývají. Je jim 7 a 5 let. Ne teda celý den, ale pár hodin už jsem je doma nechat samotné musela. Pravidelně bývají doma sami každé úterý cca hodinu, kdy chodím učit do školky a je už nebaví chodit se mnou. Doma jsou hodní, většinou koukají na pohádku. Kuba si dělá úkoly. Já myslím, že není na škodu jim čas od času tu důvěru dát. Jen ať si zvykají...
      nadule1   | 12.03.2015 08:05:03
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: od kdy nechávat dítě doma samotné?
      tyjo, celý den bych ji asi doma nenechala, Stázinka má pět a nechám ji tak klidně na dvě hoďky, ale jenom v největší nutnosti, třeba když jsem musela s Igoušem k doktorovi nebo tak, jak nemusím tak ne....ale ona je vzorná, u ní strach nemám a tak od těch třech let jsem ji nechala doma třeba čtvrt/půl hoďky, než jsem skočila do obchodu, který je hned vedle baráku a nechtělo se mi ji oblíkat  

      u Igora si myslím, to taková pohoda nebude, to je větší číslo  
      Courtney   | 12.03.2015 20:43:35
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Diskuze DNE (strana 113)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×