Mimino moje - diskuze

Příspěvek z diskuzí: 13 měsíců až 3 roky (strana 213).

  • Mimino moje
    má už rok. Teda vlastně přesně spíš 13 měsíců  Děsně to letí!
    Je to nejpohodovější mimino široko daleko, pořád se usmívá. Oproti klukovi, se kterým bylo (a je) všechno problém, tak s ní ještě žádný problém nebyl. Jako jo, spí hodně blbě, ale to určitě časem přejde  Zatím se mi to nechce řešit, spí vedle mě a já jí většinu noci rvu prso do pusy, aby zas usnula. Postýlku už jsem rozložila.
    Na roční poradně jsem doktorce říkala, že žádný slova neříká, ale to jsem ji zle pomluvila, už hrozně dlouho říká Danovi "dada". A pak říká "ba", když hodí něčím na zem. Její oblíbená činnost. Objevila, že může věci zázet za pračku, to je veliký ba a já musím čekat na chlapa, až mi to vytáhne, protože já nemám tak dlouhý ruce. No a pak mňam, klasika. A nově teda říká halo na telefon a cosi, co zní jako auto, na auto. S mámou a tátou se neobtěžuje:-).
    Ještě nechodí, ale určitě brzo bude. Ségra má o půl roku staršího kluka a běhala s ním na fyzioterapii, protože pořád něco špatně, tak mi na Aň průběžně ukazuje, jak to má být a u nich nebylo. Občas na ní zkouší, jak má silný který svaly. Má je silný:-). Jednu dobu jsme si dělali legraci, že bude chodit dřív než on, ale on se nakonec hecnul a Aň si jede dál ve svém poklidném tempu. Je to teda šplhavka, hned jak začala lézt, začala i šplhat, žádný schody neobejde, žádný žebřík ji nenechá lhostejnou. Přisouvá si takovej ten schodek k vaně a šplhá do ní - je tam taková debilní hrana s rohem, z toho mám teda nervy.
    Kdekoli jsme, je dost do světa, komunikuje s úplně cizíma lidma, ale nechat ji doma s chlapem nepřichází v úvahu, děsně po mě řve. Už po chvíli a už odjakživa. Když jí byly asi tři měsíce, šla jsem s klukem na hodinu bobovat, ona celou dobu řvala, měli jsme po celým bytě úplně mokrou podlahu od jejích slz. Jsem si myslela, že je to chlapova chyba, že se o ni špatně staral (protože do té doby neřvala ani jednou, vždy šlo poznat, proč kňourá a šlo to lehce vyřešit), ale ne, to ona mu tak dělá. Tak v tomto je to s ní těžší, ale já stejně nemám, kam bych chodila:).
    Jinak je teda taky dobrá ve šroubování, resp. rozšroubování různých lahviček a tubiček pusou. Nic před ní není v bezpečí, děsila mě obzvlášť antibiotická mastička, kterou tu pořád nechával různě položenou chlap. A taky neumí pít. Vůbec to nechápe, jen se polívá. Ale zatím ze všech takzvaně netekoucích lahviček dokázala nějakým způsobem vylít minimálně podstatnou část obsahu. To miluje, vylívat vodu a roztírat ji po zemi:).
    Já pořád nevycházím z údivu, jak se velký děcka zajímají o miminka; snad všichni Danovi spolužáci, jako kluci!, nad ní šišlají, vyptávají se na ni a tak. Klidně si s ní i chvíli hrají, když tu je někdo na návštěvě. Dan si s ní vážně hraje. Je to hlučný a většinou je lepší se na to nedívat (teď už je to lepší, ale když byla malá, ufuf), ale fakt se baví. Tomu bych asi nevěřila, kdyby mi někdo říkal, že si osmiletej kluk bude hrát s kojencem.
    Tak to je asi tak všechno o té mé malé tlusté radosti  .
    zuzka83   | 06.11.2017 14:17:15 | Reakcí: 10, poslední: 10.11.2017 10:34:10
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Mimino moje
      myslím, že s tou lahví to bude ne že by to nepochopila, ale že je to větší švanda to vylívat ven než pít - mladší syn taky zvládl vylívat ze všech netekoucích lahví ...a dělal s tím ještě další čuňárny .... a dneska jsou mu už dva a ještě pořád ho to občas drží ..... a čuně je to ukrutné  
      ale holčička bude určitě způsobnější   a jestli je k tomu ještě pohodář a brácha jí neškrtí, tak to máš vyhráno :-)
      pandanek   | 06.11.2017 15:25:12
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Mimino moje
        na to fakt hrozně dlouho nechápala. Neuměla to vůbec nasát. Když pak dokázala nasát, nepolykala, ale vylívala a flusala. Tak 14 dní jí to začíná jít. Když chce, žejo 
        zuzka83   | 10.11.2017 10:34:10
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Mimino moje
      Leti to vazne ukrutne, pamatuju si,jako vcera, kdyz se narodila, to snad neni mozny. Jinak je to dle popisu sikula a zavislacek, prihod taky nejakou fotku.
      Jo a s tim rozmazlovanim od bratra a jeho kamaradu, ve svem okoli vidim,ze to tak vazne je,ze jsou ti vetsi kluci z tech mimin odvareni,ale vydrzelo jim to max do 3let mimina,pak uz jim prestava pripadat roztomily a zacina pripadat otravny. Ale treba to u vas bude jiny!!!
      Myšice   | 06.11.2017 16:34:46
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Mimino moje
        Heleď:
        https://blog.babyonline.cz/baf/fotogalerie/album/17258
        :-)
        Jo, ve třech letech už to nejsou roztomilá bezbranná mimina, ale osobnosti pokoušející se prosadit. Jsme pozorovaly, jak se dcera jedné známé mezi druhým a třetím rokem v kolektivu starších holčiček proměnila z vítané zábavy v nežádoucí osobu. Aň se narodila, když tady té byly tři, to už byla zařazená do kolektivu pečovatelek o mimino, ale teda ty starší ju pořád berou s rezervou, utíkají jí a tak. Nemaj to úplně lehký ty mladší děti v kolektivu.
        zuzka83   | 07.11.2017 09:15:01
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Mimino moje
      No je to šikula a fotečku by to vážně chtělo . Rozárka taky dlouho nepila, strašně dlouho nedala do pusy nic jiného než moje prso   rozlejvat vodu děti baví ,nechápu proč   A s těma staršíma klukama máš pravdu ,já když přijdu do školky tak nejdřív jsou kolem mě kluci a mazlí Kryštofa  
      markíla   | 06.11.2017 21:30:35
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Mimino moje
        Pár fotek
        https://blog.babyonline.cz/baf/fotogalerie/album/17258
        Když byla úplně malá, tak mě překvapovalo, jak dospělí z miminka měknou. Asi je to v genech. Chlap jak hora, doma dvě děti školou povinný, lechtá miminečko po noze a vzdychá, jak zapomněl, jak jsou mimina roztomilý 
        zuzka83   | 07.11.2017 09:10:12
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Mimino moje
            jo je to tak   když tu byl brácha s rodinou,tak pořád po ženě chtěl další miminko   většinou to tedy bývá naopak   oni už mají 13ti letou holku a 8mi letého kluka,ale vypadal,že hned po příjezdu skočí do postele a budou mít další   švagrová kategoricky odmítá.Holku měli hodnou,zlatou,šikovnou,ale s klukem peklo,dva a půl roku nespal,věčně křičel,je dost temperamentní,myslím že ho i testovali na ADHD,jako on jim to dal fakt sežrat to rodičovství a to teprve co přinese puberta  
          Jdu juknout na mímo
          markíla   | 07.11.2017 10:37:19
          Reagovat | URL příspěvku

Téma: 13 měsíců až 3 roky (strana 213)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×