Výlet :) a pohřeb :( - diskuze

  • Výlet :) a pohřeb :(
    V sobotu jsme s drahou polovičkou utekli před starostmi posledních dní do Znojma s tím, že zůstaneme do pondělního večera (sobotní podvečer a večer byl super = Znojmo vřele doporučuji jako cíl výletů   ) a v neděli ráno volala babička, že zemřel děda.   Zařizuji kompletní pohřeb - babička toho z pochopitelných důvodů není schopná a jediné na co se zmohla moje matka je to, že mi řekla, že vyřizovat nic nebude, ale ať jí vezmu potvrzení pro zaměstnavatele, aby nemusela do práce. 
    To, že čekáme Lauru (stejně to nakonec bude Adam :) ), v práci stále tutlám, takže dělám i za dlouhodobě nemocnou kolegyni a už nemůžu. Je toho teď na mně moc a přítel mi vyčítá, že se přepínám, ale není na koho alespoň část povinností "hodit". Začínám mít strach o mrňouska.
    Laris   | 28.04.2011 06:24:00 | Reakcí: 3, poslední: 15.10.2011 18:58:57
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Výlet :) a pohřeb :(
      :-) Ahojda, takže todle je už s odstupem času ... a já počítám, že porod se pomalu blíží - teda jestli dobře počítám. Zajímalo by mě, jak na to koukáš s odstupem času. Jak si to sdělila v práci a jaká byla reakce ze strany zaměstnavatele a jak moc tě pak pochválil přítel, že si to konečně řekla a oni tě přestali zatěžovat.
      Já to zatím také neřekla. V poslední době zůstávám v práci taky dýl a vidím na sobě, že melu z posledního :-). Snad jen do příštího týdne, pak to píchnu :-D.
      Buik   | 08.09.2011 14:09:58
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Výlet :) a pohřeb :(
        Ahojky,
        teď, když čtu svůj příspěvek, tak si říkám, že to snad ani není možné - utekla spousta času...
        Šéfovi jsem to řekla celkem brzy - ještě v dubnu - měla jsem smlouvu na dobu určitou do konce května a chtěla s ním jednat na rovinu. Smlouvu mi prodloužil, ale domluvili jsme se, že nikomu jinému v práci to co nejdýl neřekneme - někteří by nepochopili jeho přístup. V květnu se po dlouhé nemoci vrátila kolegyně a měla s tím nějaké psychické obtíže, které si vylévala neuvěřitelně nechutnými útoky na mé osobě a já (doufám, že to bylo jen těhu hormony :) ) jsem to strašně špatně snášela, ale už kvůli šéfovi nemohla "utéct" na neschopenku. Takže drahá polovička zase šílela, že nejsem doma na gauči.
        V červnu bylo bříško už opravdu vidět, takže jsem musela s pravdou ven i před kolegy. Kolegyni paradoxně uklidnilo, když zjistila, že čekám mimi a tudíž neohrožuji její pozice, takže trošku vychladla, ale svůj přístup stejně nezměnila - je zlá a sprostá.
        Na začátku září první den po návratu z 14-ti denní dovolené (byli jsme mimo jiné na pár dní v Chorvatsku a bylo to úplně super - za celé těhu mi nebylo tak dobře, jako v moři ;), takže doporučuji )- jsem chtěla zvládnout všechno najednou a odpoledne skončila s kolapsem v nemocnici, od té doby jsem na neschopence. Mrňousek i já jsme ok. :) Důležité věci jsem dodělala z neschopenky a teď už si užívám předporodní mateřskou, což je v mém případě opravdu dovolená.
        Hezké těhotnění, hodně zdraví a dobrý porod. Budu ráda, když napíšeš, jak se vede Tobě!
        Laris   | 15.10.2011 08:28:52
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Výlet :) a pohřeb :(
          Mno u mě to vypadá tak, že jsem to před měsícem také hezky sdělila šéfíkovi s tím, že to nikdo jiný v práci neví. Což byla pravda ... a i on si přál, a bych to nikomu neříkala.
          Mno na druhou stranu, to by lidi v práci museli být asik slepí, kdyby si nevšimli, jak je mi špatně, nebo že chodím často k doktorce, nebo tak. Bříško zatím vidět není a musím říct, že za mnou přišly kolegyně a na férovku, ať jim povím, co se se mnou děje, protože to není normální. Že bulím kvůli každé blbosti a že jsem dost často pryč. Tak jsem chvíli ještě dělala blbou, ale pak jsem jim to řekla. Jinak chlapi to samozřejmě neví a tak jsou stále hodně nepříjemní a diví se, když jim řeknu, že třeba nepomůžu s přenesením stolu a tak.
          Teď jsem byla doma týden na nemocenské, protože jsem měla teploty a byla jsem trošku nachcípaná. Jinak doufám, že mimískovi se vede dobře - máme za sebou první screening a před sebou trippltesty :-)
          Jak se zdá, tak se holka hezky přepínáš!! Musíš si na sebe, na vás dávat pozor!!!
          Předloni jsme byli také v Chorvatsku, loni jsme se vydali do Turecka, letos jsme byli v Benátkách (na karnevalu), ale jinak jen po čechách - Vranovská přehrada a Sázava - a bylo to moooc krásné (A mimísek byl vlastně s námi :-)).
          Buik   | 15.10.2011 18:58:57
          Reagovat | URL příspěvku

Téma: Moje aktivity 12. týden těhotenství (strana 2)

Poradna

Skoro bez zubů

| Syd | 20.10.2023, 04:48

Dobrý den, omlouvám se, možná to sem nepatří, ale už nevím, jak dá... Přistěhovala jsem se před 4 roky a nemůžu najít v kraji žádného zubaře, který by mě vzal. Jsem už zoufalá, mám poslední tři zuby na vytrhnutí, pojišťovna mi dala seznam, nikdo mi to nechce udělat, prý mají plno. Co mám dělat? Jsem zoufalá a chci mít už zoubky a najíst se, bolí mě už dásně a moje dcera taky nemá zubaře.

Dobrý den,

pokud nemáte svého zubaře a máte bolesti, doporučuji vyhledat zubní pohotovost.

Sehnat smluvního zubního lékaře by Vám měla pomoci Vaše pojišťovna, bez ohledu na dojezdové vzdálenosti. Pokud se nepodařilo na první dobrou, opakujte svou žádost o pomoc klidně několikrát po sobě. Případně je seznam zubních lékařů na stránkách www.dent.cz, kde si můžete vyfiltrovat ordinace ve Vašem kraji. Případně zvažte registraci i mimo Váš kraj (např. do Prahy běžně dojíždí rodiny od Tábora či Jindřichova Hradce). 

Přeji hodně štěstí a držím palce, ať brzy uspějete a Vy i Vaše dcera máte brzy zdravé zuby.

MUDr. Irena Červená

MUDr. Irena Červená | Babyonline | 22.10.2023, 16:17
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×