Inzerce
Inzerce
Inzerce

Rodičovská dovolená s vyčerpaným příspěvkem - diskuze

  • Rodičovská dovolená s vyčerpaným příspěvkem
    Dobrý den, jsem v situaci, která nejspíš potká mnoho žen, ale zatím jsem nenašla odpověď, jak se v ní nejlépe zorientovat. Na rodičovské dovolené jsem rok a půl, příspěvek beru v nejvyšší možné výši, tedy na dva roky s tím, že jsem doufala, že do jeho vyčerpání znovu otěhotním. Zatím se tak bohužel nestalo. Vím, že po dvou letech chci být i nadále s dcerou doma a do práce nastoupit nechci. Smlouvu mám na dobu neurčitou a v zaměstnání jsem rovnou nahlásila rodičovskou dovolenou na tři roky. Doufám, že se mi podaří v dohledné době znovu otěhotnět, ale v únoru mi každopádně rodičovský příspěvek končí. Na co o mám v tom případě nárok? Bude mi stát i nadále platit nemocenské a důchodové pojištění? A nebylo by pro mě výhodnější si příspěvek rozložit a prodloužit tak jeho pobírání, i když se bude jednat o v nižší částku? Jde mi i o to, aby v zaměstnání nenabyli dojmu, že mi rodičovská dovolená skončila a já do práce nenastoupila. Děkuji za odpověď.
    Nada36   | 05.10.2015 22:30:47 | Reakcí: 1, poslední: 06.10.2015 10:43:16
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Rodičovská dovolená s vyčerpaným příspěvkem
      Dobrý den, zásadní je to, co máte nahlášeno v práci - rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek jsou dvě různé věci.
      Ověřte si u zaměstnavatele nebo přímo na OSSZ, že máte nahlášenou rodičovskou na 3 roky - pokud ano, nemusíte řešit nic. Pokud by ÚP hlásil zaměstnavateli nebo OSSZ, že jste ukončila pobírání (nevím, zda toto dělají nebo ne), pak je třeba na OSSZ nahlásit, že jste nadále na rodičovské a stát za vás bude dál platit povinné pojištění.
      Sunny   | 06.10.2015 10:43:16
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Rodičovský příspěvek v konkrétní rodinné situaci (strana 5)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×