Inzerce
Inzerce
Inzerce

Ekzém i atopie jsou vyléčitelné. - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Atopický ekzém (strana 1).

  • Ekzém i atopie jsou vyléčitelné.
    Dobrý den,
    reaguji na článek o AE. Radu naštěstí již nepotřebuji, chci ale maminky dětí s AE potěšit - je to totiž vyléčitelné.
    Jak to "funguje"? Ekzém (ale i alegie a astma) nejsou nemocemi kůže (potažmo dýchacího ústrojí), ale celého těla a hlavně střev. Vlastně to ani nemoc není. Je to systematická otrava vnějšími podněty - většinou jídlem. Sklon k atopii se dá zjednodušeně popsat jako autoimunní zánět (tělo množí bílé krvinky a protilátky proti neexistujícímu nepříteli - touto tvorbou se samozřejmě vyčerpává, takže tělo je pak celkově oslabené a náchylné i na jiné nemoci). A protože "zanícená" sliznice je více prokrvená, tak pochopitelně i více propouští do těla (látky, které v těle nemají co dělat, a zdravá sliznice by je vyloučila močí a stolicí, prochází stěnou do krevního oběhu - a tam dělá co? Ehm. Bordel!).
    Takže počínat léčbu AE léčbou kůže, je skoro nesmysl. Ano, zklidníme kůži (zinek, vápník, černý čaj) - ulevíme od svědění (antihistaminika). ALE tím nic neléčíme. Jen potlačujeme příznaky.
    Sama jsem atopik od dětství. Na ZŠ jsem měla i 200 zameškaných hodin za pololetí, protože jsem prostě na sobě nesnesla oblečení, abych mohla jít do školy. Střídaly se u mě ataky s obdobím téměř klidu.
    Druhý syn naneštěstí tento sklon zdědil. Na 5 měsících se celý osypal, kůže mu úplně hořela - hlavička, krk, horní polovina těla, paže. Začala jsem pátrat. Byla mi doporučena tvrdá eliminační dieta pro kojící matky (opravdu striktně se vyvarovat všech potenciálních alergenů - prostě ani malé množství - vyjmenované jsou ve článku). Už za týden mu začala "zapálená" místa schnout a blednout. Pak se začal ekzém stěhovat. Mizel z horní části těla, objevoval se na dolní. Po dvou měsících měl už jen malý flíček na lýtku. Následně jsme byli opatrní i při zařazování příkrmů. Zhojené střevo ale (jaké překvapení) už nikdy na nic nezareagovalo. Dozrálo a syn kromě suché kůže na lýtkách v zimě už nikdy atopickým ekzémem netrpěl (je mu 7 let). Co mě překvapilo, bylo - že i mě AE zmizel a rok se neobjevil. Po návratu k tradičnímu stravování se ale objevil znovu i s astmatem. 5 let jsem byla na kortikoidech (mazacích i dýchacích). Loni jsem začala s redukcí váhy dle LCHF (low carb high fat). Pochopitelně žádné průmyslově zpracovávané jídlo. Po 5 letech jsem mohla odložit kortikoidy - i ty dýchací! Ruku v ruce s tím přicházelo poznání, že záleží i na původu jídla a jeho zpracování. Moje dřívější lenost se přetavila v zájem. Nízkosacharidové stravování léčí leccos. Od ADHD, přes astma. Ale prvním krokem je zájem a přestat se schovávat a nezajímat se.
    Kytiii   | 06.04.2018 13:55:12
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: Atopický ekzém (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×