Inzerce
Inzerce
Inzerce

Pár dalších postřehů - diskuze

  • Pár dalších postřehů
    Když tak vidím tu vaši starou malbu... účinnější a levnější, než penetrace by bylo ty stěny oškrábat   U těch starých bytů nikdy nevíš, kolik tam toho je a i přes penetraci to může začít praskat. Ale uznávám, že je to hodně práce a časově náročnější   A přidám jednu čerstvou zkušenost s namíchanýma barvama... velice špatnou zkušenost máme s Duluxem, lepí se, dělá šmouhy (maloval nám profík a několik dalších nám to, nezávisle na sobě potvrdilo   ), jinak máme namíchaný neomyvatelný, ale otěruvzdorný Primalex nebo nějaký hobby noname a malovalo se s tím dobře. Pečlivě jsme uschovali čísla pro případné opravy, na které taky po dvou letech došlo.... a k našemu velkému překvapní, odstíny tak úplně nesouhlasily     Vyzkoušeno na dvou různých barvách, kupováno ve stejném hobbymarketu, jako ty původní. Na první pohled byla barva stejná, po nanesení na stěnu byl znatelný velký rozdíl. A nebylo to jen tím, že by ty stěny mohly po té době chytit patinu, být špinavé nebo vyšisované od sluníčka. Takže jsem museli znovu vymalovat minimálně celou stěnu. Ale úplně ty čísla a vzorníky neodsuzuju, pokud budu chtít za pár let znovu vymalovat a stále budu chtít stejnou barvu, už vím, co chtít a nemusím to složitě hledat v těch rozsáhlých vzornících.

    Jste dobří, že jste se t tím poprali sami a v minimálním čase    
    Sphinx   | 16.05.2012 09:55:53 | Reakcí: 1, poslední: 16.05.2012 10:27:08
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Pár dalších postřehů
      Ten chlapík, co nám barvu míchal, říkal, že penetrovat by se to muselo tak jako tak. Vzhledem k tomu, že tomu nerozumíme, tak jsme mu to věřili a riskli, že se to neoloupe. Navíc ona pod tou původní malbou už byla jen jedna vrstva, takže jsme opravdu věřili, že se to nesloupe. A naštěstí to tak bylo, protože to by nás asi odvezli :DD

      Dulux jsme chtěli původně, ale právě ho měli v akci a nebyl ten odstín, co se mi líbil. Vidím, že to byla klika. :)

      Nakonec pro nás dobře, že jsme pokojík dětí vzali Primalexem, protože co tam předvedla Hanička s propiskou... to by ani omyvatelná barva nezachránila.  

      A díky za pochvalu. Ono nám nic moc jiného nezbývalo. Jak se dočteš v dalších dílech, tak se nám hrozně protáhlo vyřízení úvěru na rekonstrukci, takže bychom neměli na to platit firmu a kdybychom čekali, tak se to prostě nestihlo. A nakonec jsem ráda, protože když nám to tu pak někdo pochválí, tak jsme pyšní, jak jsme šikovní. :))
      nadule1   | 16.05.2012 10:27:08
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Rekonstrukce bytu aneb jak si Naďule staví sen (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×