Hodnocení MioMatu po týdnu testování

Milí čtenáři,

MioMat mám doma už týden, tak jsem v něm už stihla vyzkoušet různé recepty. 

Jednodušší příprava polévky než s MioMatem už asi neexistuje

Po smoothie a kaši jsem vyzkoušela dýňovou polévku, protože je jedna z našich oblíbených. Jednodušší příprava polévky už asi neexistuje. Prostě jen dám všechny suroviny nakrájené na kousky do MioMatu, zapnu program „Mash“ a za 25 minut mám hotovou polévku. Mezitím stihnu třeba vyskládat myčku, pověsit prádlo, nebo si zahrát s dětmi pexeso. Celá dávka vyjde na 4 porce, takže se najíme všichni. Polévka byla dobrá, jen dám příště zase víc surovin – máme rádi krémovější.

Inzerce

Rýžovo-kokosové mléko bylo v MioMatu krásně rozmixované

Hodně mě zajímalo, jak si MioMat poradí s ořechy a jaké z něj bude rostlinné mléko. Na začátek jsem vyzkoušela rýžovo – kokosové mléko. Přestože je program na rostlinné mléko poměrně krátký, vše bylo krásně rozmixované a stačilo jen přecedit přes přiložené sítko, dochutit medem a měli jsme mlíčko k snídani. 

Inzerce

Chia pudink s jahodovou omáčkou

Jelikož nám ale trochu mléka zbylo, napadlo mě, že z něj udělám chia pudink. Stačilo jen smíchat chia semínka s mlékem a dát do lednice odstát. Jelikož jsme měli zrovna na zahrádce přebytek jahod, zkusila jsem, jak to dopadne, když je dám do MioMatu. Cca půl kila jahod, trocha třtinového cukru a chia semínek, zapnula jsem na program „Raw“ a vznikla z toho taková jahodová omáčka. Hned jsem ji použila do chia pudinku. Skvělá bude i do kaší, na lívance nebo tvarohové knedlíky. Vyzkoušela jsem také mléčný koktejl, který byl opravdu skvělý. Stačilo mléko, banán a hrušky na program „Smoothie“.  

Inzerce

Veškeré čištění MioMatu zatím proběhlo bez většího úsilí

Stačila opravdu jen teplá voda a houbička a za 5min umyto. 

Inzerce

Výhodou MioMatu je rychlá příprava jídel bez stání u plotny

Zatím nám nejvíce chutnala polévka, mléko a samozřejmě smoothie. Jako velké plus MioMatu vidím rychlou přípravu jídel, bez stání u plotny, což se hodí zvlášť na snídani. Trošku mě mrzí, že se nedá v průběhu programu přidat suroviny, nebo koření, či zvolit jen vaření, bez mixování (u programu na polévky). Zatím nám ale vše chutnalo, takže to zas tak nevadí.

Maminka Zuzana

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Hodnocení MioMatu po týdnu testování - diskuze

Poradna

Stolice u 12t miminka na UM

| Fuxinka | 27.03.2024, 19:08

Dobrý den,
dcerka 12 týdnů, plně na UM AR. AR nastaveno dle mého popisu pediatričke, kvůli ublinkávaní u dve hodiny po jídle. Máme oboustranný celkový rozštep, takže i napolykáme hodně vzduchu a trpíme kolikou.
Posledné dva dny občas začne brečet už v půlce krmení. Dnes v poledne se šponovala a byla rovna jak pravítko, tak jsem pomohla rourkou po prvních 60 ml a že prdíků teda bylo. Vykakala následne i ty dva bobky, které ale byli obalene v hlene a takové tmavě zelené části. Od kdy jsme na AR začala papat lepšie, skoro zdvojnásobila dávky. Za další 3 hodinky sme papali znovu. U krmení hned začne slyšet bříško, takové to bublání. Po krmení byla stolica, řidší, ale byli v ní černé tečky (moc se rozetřít nedali, a víc nezčerveněli), ale myslím, že to může být krev.
K pediatričke čekáme na termín, ale netreba radši jít na pohotovost?
Děkuji.

Dobrý den,

na meteorismus přidejte Espumisan, můžete do každé láhve 5 kapek. Co se týká zbarvení stolice, sledujte, pokud se bude stav opakovat, kontaktujte pediatra.

MUDr. Ludmila Vomelová | Babyonline | dnes, 08:47
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×