Seznámení s přístrojem MioMat

Milí čtenáři,

dnes mi přišel očekávaný balíček a v něm přístroj MioMat. Děti se hned zajímaly, co že v balíčku je, tak jsme to šli prozkoumat. 

MioMat mě překvapil svou velikostí a lehkostí

Inzerce

V balení byl krásný přístroj MioMat, který mě mile překvapil svou velikostí. Měla jsem za to, že je menší. Překvapil mě také svou lehkostí. Dále k němu bylo příslušenství v podobě napájecího kabelu, sítka, odměrky, mycí houby, knihy s recepty a návodu na obsluhu. Děti i já jsme chtěli hned vědět, jak to funguje. Proto jsem si rychle prostudovala návod a podívali jsme na recepty, co bychom tak mohli vyzkoušet.

Jako první jsme v MioMatu vyzkoušeli jahodové smoothie

Na zahrádce nám zrovna zrály jahody, tak jsme si řekli, že vyzkoušíme smoothie. Je to to nejjednodušší, co se dá v MioMatu vyzkoušet, navíc bez vaření. Nachystali jsme si tedy všechny potřebné ingredience, vložili do nádoby a zapnuli program „smoothie“. Za pouhé 2 minuty jsme měli úžasně chutnající nápoj hotový! Vyšel na 4 porce, takže si děti i přidaly. Zatím jsme tedy byli spokojeni. 

Inzerce

MioMat je krásně umytý za 2 minuty bez větší námahy

Teď přišla část, kterou mám na každé přípravě jídla nejmíň ráda – úklid a umývání. Výhodou MioMatu je, že se dá kabel odpojit z přístroje, proto se nemusím bát, že jej namočím do vody. Víko s nožem se krásně umylo jen pod tekoucí vodou a nádoba také. Ani jsem nemusela použít přiloženou houbičku. Práce cca na 2 minuty. Skvělé!

Inzerce

Rýžovo-kokosová kaše s ovocem z MioMatu

Jelikož jsme zvyklí snídat sladké snídaně a často to jsou kaše, řekli jsme si, že vyzkoušíme kaši v MioMatu. Na řadu přišla kaše rýžovo-kokosová. Podle receptu jsem si odměřila všechny ingredience, vložila je do MioMatu, dolila vodou po rysku a zapnula na program Mash/Soup. Teď jsme měli 25 minut čas, proto jsme si šli natrhat na zahradu jahody do kaše. Když jsme přišli, kaše už byla hotová. Ochutili jsme si ji, jak jsme zvyklí medem, kokosem, ořechy a ozdobili jahodami. Chuťově byla kaše dobrá, i když máme raději kaše připravované z mléka. Na nás byla tedy trochu řidší, než jsme zvyklí, ale i tak děti vše snědly. Příště zkusíme dát do kaše více surovin, aby byla hustší. Bylo jí tak na 4 porce, takže nám ještě zbyla. Kaši jsem z přístroje ihned přelila a přístroj umyla pod teplou vodou. Tady už bylo zapotřebí použít houbičku, ale nebylo potřeba nic drhnout. Vše šlo krásně umýt.

S MioMatem jsem spokojená, ovládání je jednoduché a umývání bez problémů

Zatím jsem tedy s funkcemi MioMatu spokojená. Ovládání přístroje je naprosto jednoduché, časem to třeba vyzkouší i děti. Umývání zatím proběhlo bez větších problémů, protože jsem se snažila přístroj umýt ihned po použití. Jsem tedy zvědavá, jak zvládne další pokrmy.

Inzerce

Maminka Zuzana

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Seznámení s přístrojem MioMat - diskuze

Poradna

Stolice u 12t miminka na UM

| Fuxinka | 27.03.2024, 19:08

Dobrý den,
dcerka 12 týdnů, plně na UM AR. AR nastaveno dle mého popisu pediatričke, kvůli ublinkávaní u dve hodiny po jídle. Máme oboustranný celkový rozštep, takže i napolykáme hodně vzduchu a trpíme kolikou.
Posledné dva dny občas začne brečet už v půlce krmení. Dnes v poledne se šponovala a byla rovna jak pravítko, tak jsem pomohla rourkou po prvních 60 ml a že prdíků teda bylo. Vykakala následne i ty dva bobky, které ale byli obalene v hlene a takové tmavě zelené části. Od kdy jsme na AR začala papat lepšie, skoro zdvojnásobila dávky. Za další 3 hodinky sme papali znovu. U krmení hned začne slyšet bříško, takové to bublání. Po krmení byla stolica, řidší, ale byli v ní černé tečky (moc se rozetřít nedali, a víc nezčerveněli), ale myslím, že to může být krev.
K pediatričke čekáme na termín, ale netreba radši jít na pohotovost?
Děkuji.

Dobrý den,

na meteorismus přidejte Espumisan, můžete do každé láhve 5 kapek. Co se týká zbarvení stolice, sledujte, pokud se bude stav opakovat, kontaktujte pediatra.

MUDr. Ludmila Vomelová | Babyonline | dnes, 08:47
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×