Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept na špaldovo-pšeničné kynuté buchty

Ingredience:

  • 1 pytlík sušeného droždí
  • 200-300 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 500 g hladké mouky (400 g špaldové, 100 g žitné)
  • sůl
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 žloutek

Postup přípravy:

Do mísy dejte mouku se solí, cukr, žloutek, vychladlé máslo a droždí. Postupně přidávejte vlažné mléko a vypracujte měkké těsto. Poprašte ho moukou a nechte hodinu kynout do dvojnásobných rozměrů.

Inzerce

Těsto rozválejte na asi centimetr silný plát a nakrájejte na čtverečky 5?×?5?cm. Rozdělte na ně náplň (já dávala povidla, ale můžete i tvaroh, mák, prostě to, co máte rádi. V pekáči pak rozehřejte máslo, buchty v něm ze všech stran smočte a vyskládejte (spojem dolů) do řad.

Zapněte troubu na 200/180 stupňů. Buchty nechte v pekáči ještě čtvrt hodiny kynout a pak je dejte do trouby. Po deseti minutách trochu snižte teplotu a buchty deset až patnáct minut dopékejte. Ještě horké je pokropte rumem smíchaným s cukrem a dvěma lžícemi horké vody. Vychladlé buchty pocukrujte.

Inzerce

Recept zaslala maminka Barbora z Rodíme ONLINE 2018/2019

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Recept na špaldovo-pšeničné kynuté buchty - diskuze

Poradna

Dobrý den,
mé dceři byly dva dny zpátky dva měsíce. Už před měsícem začala past koníčky že měla hlavičku zvednutou krásně, ale všimla jsem si posledních několik dní, že hlavičku zaklani dozadu, padá ji hlavička na jednu nebo druhou stranu a vypadá to, jak kdyby se chtěla zvednout, i jednu ručičku ze zvedá. Já hity ručičky držím, ale nic moc... Je to normální v tomto věku? Že se to ještě zlepší, srovná, že to je tím že začala s tím celkem brzy a ještě to dotrenuje?
Děkuji předem za odpověď

Dobrý den,

stabilní poloha na bříšku je od 3 měsíců, zatím je ještě čas, ale kontaktujte svého pediatra.

MUDr. Ludmila Vomelová | Babyonline | dnes, 17:21
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×