Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept na špaldovo-pšeničné kynuté buchty

Ingredience:

  • 1 pytlík sušeného droždí
  • 200-300 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 500 g hladké mouky (400 g špaldové, 100 g žitné)
  • sůl
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 žloutek

Postup přípravy:

Do mísy dejte mouku se solí, cukr, žloutek, vychladlé máslo a droždí. Postupně přidávejte vlažné mléko a vypracujte měkké těsto. Poprašte ho moukou a nechte hodinu kynout do dvojnásobných rozměrů.

Inzerce

Těsto rozválejte na asi centimetr silný plát a nakrájejte na čtverečky 5?×?5?cm. Rozdělte na ně náplň (já dávala povidla, ale můžete i tvaroh, mák, prostě to, co máte rádi. V pekáči pak rozehřejte máslo, buchty v něm ze všech stran smočte a vyskládejte (spojem dolů) do řad.

Zapněte troubu na 200/180 stupňů. Buchty nechte v pekáči ještě čtvrt hodiny kynout a pak je dejte do trouby. Po deseti minutách trochu snižte teplotu a buchty deset až patnáct minut dopékejte. Ještě horké je pokropte rumem smíchaným s cukrem a dvěma lžícemi horké vody. Vychladlé buchty pocukrujte.

Inzerce

Recept zaslala maminka Barbora z Rodíme ONLINE 2018/2019

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Recept na špaldovo-pšeničné kynuté buchty - diskuze

Poradna

Suchá kůže na obličeji

| Erumane | 17.04.2024, 13:52

Dobry den, chtela bych poradit co dceri na oblicejik. Vyzkouseli jsme od hydratacnich kremu, pres detske olejicky az k cbd oleji ale porad ma suchou pokozku ale pouze na obliceji. Na licka jsme pouzivali i zinkovou mast nebo ted posledne Atopicderm od Saloos ale nic nezabira. Dcera ukonceny 5ty mesic, prikrmy ma zeleninu a maso, je na UM.

Dekuji moc za radu

Dobrý den,

je to příznak kojenecké seborrhoey, požádejte o kožní vyšetření, přechodně Bepanthen sensiderm.

MUDr. Ludmila Vomelová | Babyonline | 17.04.2024, 19:50
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×