Inzerce
Inzerce
Inzerce

IVF a neplodnost

Položit dotaz

Dobrý den, loni na konci srpna jsem prodělala mimoděložní těhotenství po kterém mi byl odebrán pravý vejcovod. Po doporučené "krátké pauze" jsme se s manželem začali pokoušet znovu otěhotnět leč bohužel zatím bez úspěchu. Je mi 34 let a moc ráda bych se konečně stala maminkou, moje obava však panuje zda je druhý vejcovod stále průchozí a jestli se stále pokoušet o přirozené početí? Menstruace se mi obnovila dva měsíce po odebrání vejcovodu, od té doby zkoušíme co to jde. Někdy rovněž pociťuji bolesti v místě odebraného pravého vejcovodu. Dokážete mi doporučit co dál či jak dlouho se ještě snažit o přirozené početí? Nechceme si zkomplikovat proces případné asistované reprodukce. Děkuji Sia

Lékař na tento dotaz prozatím neodpověděl.

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Som pred plánovaným IVF(za týždeň mám ísť na odber) . Dlžšiu dobu som pociťovala svrbenie v intímnych partiách. Môj gynekológ mi predpísal Jenamazol(potierať zvonku a aj dovnútra) a potom nasadiť probiotika Gynimum rapid, ktoré som využívala. Chcem sa spýtať, nemože mi to poškodiť vajíčka? Až potom som si prečítala, že Jenamazol by sa nemal v prvých mesiac používať a Gynimum rapid zasa obsahuje kyselinu boritu, ktorá by sa taktiež nemala. Ďakuje za vašu radu.

Dobrý den,

domluvte se s Vaším IVF centrem, pokud probíhá zánět pochvy, tak by před odběrem měl být dostatečně zaléčený. Nicméně užívání preparátů neshledávám pro vaše oocyty rizikové.

MUDr. Pavla Zahrádková | Babyonline | 17.01.2024, 09:34

Inseminace

| Petule91 | 13.10.2023, 13:32

Dobrý den. 19.9 jsem měla injekci ovitrell a 21.9 šla na inseminaci. Dnes mám 38 den cyklu - 7 dni zpoždění a negativní těhotenský test. Je prosím možný že se i přes podporu této injekce nedostaví menstruace a cyklus neproběhne tak jak má? I když na ultrazvuku před injekcí bylo vše v pořádku.. S manželem řešíme neúspěch početí už třetím rokem, minulý rok taky neúspěšná inseminace a i umělé oplodnění. Nyní začínáme na jiné klinice opět inseminací. Kdyby přišla menstruacemi tak jak má,tak je to tisíckrát lepší než tohle čekání, nejistota a pocit, že je něco špatně... Chtěla bych poprosit o váš názor, děkuji moc.

Dobrý den,

 

bez objektivního vyšetření se k příčině tohoto stavu bohužel nelze vyjádřit.

Každopádně jako odborník indikaci metody inseminace zejména po tříleté neúspěšné snaze vůbec nepodporuji, jelikož úspěšnost IUI je velmi nízká.

Pokud byste měla zájem o konzultaci, napište na moji mailovou adresu, rádi se Vám budeme věnovat.

 

Se srdečným pozdravem

MUDr. K. Veselá

Ovulace a ovitrelle

| PetraFŠ | 15.02.2023, 14:00

Dobrý den paní doktorko,
příští týden mě čeká první KET (1.ET jsem měla v září, bohužel v 7tt zamlklý potrat), včera 16dc jsem na ultrazvuku měla folikul velikosti 18mm (sliznice 8mm), pan doktor mi předepsal ovitrelle, který mám píchnout dnes 17dc ve 21hod, a za 7 dní - 24dc proběhne ket.
Mám na vás dotaz, celý den mě bolí podbřišek a mám ovulační bolesti. Nemůže se stát že ovulace proběhne dnes přes den, vajíčko se tedy uvolní a já když večer píchnu ovitrelle tak bude už pozdě? není špatné načasování? myslíte si že i kdyby ovulace proběhla dnes, tak KET za 7 dní (5denní blastocytty) má smysl?
Velice Vám děkuji za odpověď. Krásný den

Dobrý den,

pro posouzení této situace by bylo nutné vidět ultrazvuk a případně nález doplnit o zhodnocení hladiny LH. V případě, že je hodiny LH již vysoká před aplikací Ovitrelle, tak transfer odkládáme na další měsíc.

Implantační okno má nějakou svoji plasticitu, je tam rozptyl, pokud by se však opakovaně nedařilo, doporučuji provést stanovení toho implantačního okna (respektive délku podávání progesteronu před provedením transferu), existují na to specifické testy.

Držím Vám palce.

IVF a pojišťovna

| Majda117 | 24.05.2022, 14:31

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda i v tomto našem případě, nám bude IVF proplaceno od pojišťovny. Oba dva jsme s partnerem plodní, ale z mé strany je závažná genetická nemoc, kterou by zdědilo dítě. Bylo mi doporučeno podstoupit umělé oplodnění, kde by tento gen odstranili. A tak mě zajímá, jestli i v takovém případě, je umělé oplodnění normálně proplaceno pojišťovnou, i když jsme oba dva plodní.
Děkuji za Vaši odpověď.

Dobrý den,
 
pojišťovna hradí příspěvek na IVF cyklus a hormonální stimulaci až do celkového počtu 4 cyklů s limitem do 40. narozenin ženy. 
 
Pokud se jedná o preimplantační genetické testování embryí pro dědičné onemocnění, které slouží k výběru embrya, které danou mutaci v příslušném genu nepodědilo, tak na specializovaných pracovišti, které jsou k tomuto akreditovány, rovněž pojišťovna tuto péči hradí. Je však rozdíl v úhradě z jednotlivých pojišťoven.
 
Pokud byste měla zájem o konkrétní rozbor celé situace, napište mi, u jaké pojišťovny jste s partnerem pojištěni, kolik je Vám let a o jaké dědičné onemocnění se jedná.
 
Rádi Vám budeme jako specializované pracoviště pro tyto metody nápomocni.
 
Se srdečným pozdravem
 
MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

Amelgen použití

| MS89 | 21.03.2022, 20:50

Dobrý den, mám po IUI předepsaný k vaginálnímu zavádění Amelgen. Bohužel s tím pociťuji lehký diskomfort, když po pár hodinách vytéká. Navíc trpívám na vaginální záněty. Chtěla bych se zeptat, jestli by nešlo jej případně zavádět rektálně, a zároveň jestli by účinek léku nebyl kvůli tomu nějak snížený? Děkuji

Dobrý den,

jedná se o vaginální kuličky, určené k užití vaginálně. Rektálně proto neaplikovat.

MUDr. Pavla Zahrádková | Babyonline | 06.05.2022, 14:15

Tehotenstvo

| Patricia3003 | 19.04.2021, 14:27

Dobrý deň, veľmi pekne by som Vás chcela poprosiť o radu. Dňa 30.03.2021 som bola na KET, v natívnom cykle, užívam progesteron 200 mg 2xd vagin., ak dobre počítam, som dnes 19.4.2021 v 5 + 4 tt, t. z. prebiehajúcom 6 týždni? Ovulácia 14. den (24.3.21),a transferovalo sa 6dňové embryjko. A este jedna otázočka.:
Dnes som bola u gynekológa, kvôli tomu, že včera (18.4.21) som mala špinenie ráno, ale viac sa neobjavilo. Na usg bol pritomny len gestacny vak, myslím, že velkosti 13,7 mm. Je to normálny nález, je ešte možnost, že sa tam dieťatko objaví?
Ďakujem veľmi pekne za Vašu odpoveď.
S úctou, Patricia

Dobrý den, jste v probíhajícím šestém týdnu. Na ultrazvuku ještě nemusel být vidět zárodek, avšak během 2 týdnů by se již měl na ultrazvuku ukázat. Hezký den

MUDr. Andrea Liszková | Babyonline | 27.04.2021, 08:48

Dobrý den, manžel (ročník 84) již bere několik let jednou denně Agen 5mg na vysoký tlak (manžel hubený, sportovec, nekuřák, vysoký tlak dědičný). Je možné že by měl Agen v této dávce vliv na spermie? Snažíme se zatím jen čtyři měsíce, ale zajímalo by mě jestli je kvůli Agenu vhodné nechat udělat už teď spermiogram (jestli by se tam dalo něco poznat) nebo řešit změnu léků atd., nebo čekat a řešit až to nepůjde déle.
Moc děkuji

Dobrý den,

v každém případě doporučuji provést vyšetření spermiogramu a pokud možno vitrifikovat a zabankovat spermie pro jistotu a pro případ, že by se spermiogram zhoršoval.
Většina preparátů snižujících krevní tlak může zhoršovat kvalitu erekce i do jisté míry kvalitu spermií. Ve věku Vašeho partnera již přistupuje zhoršení kvality spermií související s věkem.
Bude pochopitelně vhodné provést vyšetření obou partnerů, aby bylo jisté, zda máte s početím spěchat a přistoupit k tomu aktivně prostřednictvím asistované reprodukce, nebo zda je vše v pořádku a máte možnost tomu nechat volný průběh.
Podstatný je Váš věk. Pokud je Vám více nežli 33 let, neměli byste popravdě váhat už ani chvíli.
Pokud byste měla jakýkoliv další dotaz nebo měla zájem o konzultaci a vyšetření, napište mi na kvesela@repromeda.cz

Se srdečným pozdravem

Dobrý den, před 3 dny jsem měla dostat menstruaci, místo ní včera přišel tmavě hnědy výtok ... před 3 tydny jsem v Caru podstoupila profukování vejcovodu, kde zjistili, že mám jeden neprůchozí. Může to mít souvislost? S touto menstruací mam nasadit stimulaci, ale dnes jsem volala do Caru a sestřička mi řekla, ať počkám, zda se menstruace rozjede. Popřipadě by mě zajímalo, jaká je pravděpodobnost, že bych mohla i otěhotnět po profucích, ačkoli jeden vejcovod je neprůchodný. Děkuji za odpověď K.V.

Dobrý den,

bez gynekologického vyšetření se bohužel příčina přesně nedá určit, je vhodné, abyste se řídila pokyny Vašeho CAR. Pokud se menstruace nerozjede, bude nutné vyšetření včetně vyloučení či potvrzení případného těhotenství.
Držím palce.

Se srdečným pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

Nízká hladina AMH

| kepakova.y | 26.06.2020, 08:12

Dobrý den,
v červnu 2019 jsem potratila (7+1). Od té doby se marně snažím znovu otěhotnět. Podotýkám, že mám již dvě zdravé, větší děti, počaty přirozenou cestou. Nyní se rok snažíme o třetí dítě a nedaří se. Na úpravu cyklu jsem brala 3 měsíce Gynorodyl. Nyní jsem bez jakýkoliv léků. Vždy se vše jevilo ok, ovulace atd.. poslední měsíc, dva se mému gynekologovi nezdál nález, čekal "lepší" těsně před předpokládanou ovulací, tak mi udělal vyšetření hormonů a nedopadlo to vůbec dobře. Vše v pořádku, jen AMH vyšel 0,45. Takže mi oznámil, že šance na otěhotnění přirozenou cestou je velice nízká. Stát se samozřejmě může. Umělé oplodnění, vzhledem k němuž věku (37) nedoporučil. Nevím, jestli loňské těhotenství byla náhoda, vzhledem ke špatným výsledkům, nebo hladina AMH hormonu tak rapidně klesla. Každopádně dítě si stále moc přeji, když se to nepodařilo za poslední rok přirozenou cestou, moc tomu nevěřím, že by se to ještě někdy podařilo. Když to řeknu narovinu, i čas nás tíží. Manželovi je 47 let. Dítě chce, ale chce to nechat přírodě, prý to přijde samo. Já tomu ale už nevěřím. Ve středu by měl jít na spermiogram, ale to jsme ještě neznali výsledky mých hormonů. Jaká je šance otěhotnět ISCI či jinou metodou? Lze vůbec odebrat mé vajíčka při takových hodnotách?
Budu moc ráda, když mi napíšete, aspoň si trochu urovnám informace a třeba to taky může být poslední impulz k tomu to úplně vzdát... když "už mám přece dvě zdravé děti".

Děkuji
S pozdravem

Kepáková

Dobrý den,

pokud by mělo být navrženo řešení, je to právě mimotělní oplození a preimplantační genetické testování, které je prakticky jedinou efektivní zbraní k dosažení těhotenství u takto pokleslé ovariální rezervy. Pokud byste měla zájem o poradenství a vyšetření u nás, velice rádi obé poskytneme.

V případě zájmu, se nám, prosím, ozvěte. Úspěch takto předem jistě zaručit neumím, ale jistě stojí za to to zkusit. Úhrada spoluúčasti při mimotělním oplození je možná do 39. narozenin, je však potřeba na to zapracovat co nejdříve, než ovariální rezerva klesne k nule.

Se srdečným pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

Probíhá ovulace?

| azeret91 | 09.06.2020, 03:09

Dobrý den,
již skoro rok se snažíme o první dítě. Je nám 29 let. Spermiogram přítele v normě. Můj HP také v normě. Pravidelně si meřím BT, kde ovulace vychází kolem 20DC, mám delší cykly. Od 37 do 44 dní.Také ovulační testy mám pozitivní,bolesti u vaječníků také.
Tento cyklus sem byla ovšem na folikulometrii 10 DC nic,,17 DC možná folik 7mm a 24 DC gynekoložka nic neviděla, že ovulace nebude. Předepsala mi na další cyklus clostilbegyt a utrogestan.
Jenže dnes jsem 27 DC a začaly bolesti u vaječniku, ovulační (digitalní test) jasně pozitivní. ovulační testy mívám pozitivní 2 dny, 3 den je ovulace. Myslíte, že je šance že by za 6 dní narostl dominantní folikul? ŽE OVULACE PROBĚHLA?
Pokud mám ovulaci takhle později a mám od 16DC užívat utrogestan, tím ovulaci nezablokuji a muže proběhnout i později? Bojím se, že pokud ho nasadím 16 DC tak k ovulaci nedojde tak jak sem zvykla, že chodí později.
Moc vám děkuji za odpovědi

přikládám mé grafy z předešlých cyklů

Dobrý den,

dle grafů to vypadá na skutečně pravidelný ovulační cyklus s prodlouženou folikulární fází, problémem může být pak desynchronizace endometria. Řešení je otázkou, dříve než však takové řešení bude stanoveno, měli byste být vyšetřeni komplexně, tj. jak partnerka tak i partner.

Pokud na vyšetření zatím jít neplánujete, nasadila bych UTROGESTAN 2 dny po zjištění ovulace a brala 10 dní. Pokud však začnete brát Clostilbegyt, je pak detekce ovulace pomocí měření bazální teploty prakticky nemožná, proto byste měla použít jiný typ detekce ovulace a nasadit utrogestan adekvátně poté.

Pokud byste měla zájem o vyšetření konzultaci na naší klinice, velice rádi se o  vás postaráme.

Se srdečným pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

Endometrioza

| Shalinka | 05.05.2020, 12:11

Dobrý den,
byla mi zjištěna Endometrioza reptovaginalního septa.
Dostala jsem se mezi názory dvou lékařů.

Byla jsem připravena jít na laparoskopickou operaci. Hormonální léčbu jsem zatím nezkoušela, protože se jí chci, pokud možno, vyhnout.

Ovšem doktor mi řekl, že operace je riskantní, ohrozila by možnost otěhotnět. Navzdory svému přesvědčení, jsem tedy kvůli dítěti souhlasila, že hormonální léčbu vyzkouším.

Když jsem se vrátila ke svému lékaři pro recept, řekl mi, že jsem to určitě musela špatně pochopit. Že operace možnost otěhotnět neohrozí, naopak v tom může pomoct. Navíc zjistíme, kde všude srůsty jsou a budeme vědět, co léčit.

Já to ale špatně nepochopila. Ztratit možnost otěhotnět je velmi zásadní věc. Několikrát jsem se ujistila, že tomu opravdu rozumím. Navíc, jen kvůli tomu jsem šla proti svému přesvědčení a přistoupila na hormonální léčbu.

Potřebovala bych další názor. Dostala jsem Visionne, brzy to mám začít brát. A u svého lékaře jsem se dozvěděla, že možná úplně zbytečně!

Děkuji za váš názor.

Dobrý den,

v případě, že žena s endometriózou nemůže otěhotnět, je metodou volby udělat mimotělní oplození a co nejdříve se těhotenství pokusit. Těhotenství jako takové je nejlepší léčbou endometriózy, minimálně na nějakou dobu příznaky zeslabí, někdy dojde k dlouhodobému vyhojení ložisek.

Nejdůležitější je vědět, jaké jsou Vaše plány a jaká je situace. Pokud chcete otěhotnět a nejde to, doporučuji se ničím nezdržovat a podstoupit léčbu.

Pokud ještě otěhotnět nechcete, bylo by ideální si před další léčbou nechat odebrat vajíčka cca v 1-2 cyklech a buď zamrazit neoplozená, nebo oplozená ji jako  embrya. 

Prosím, napište mi více  o Vaší situace na moji mailovou adresu: kvesela@repromeda.cz. Budu schopna Vám poradit konkrétní postup.

Nedaří se mi otěhotnět

| Irena1234 | 28.03.2020, 10:00

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nevíte kde by mohl být problém jestli ste se s něčím podobným setkala. Je mi 27 let, antikoncepci sem nikdy nebrala, neléčím se s žádnou nemoci a nikdy jsem neměla žádné gynekologické problémy. Snažíme se s přítelem o miminko více než půl roku a od doby kdy tomu tak je začaly problémy typu velké bolesti v podbřišku (hlavně na levé straně), prsou a nepravidelná i vynechána menstruace. Na začátku sme zaznamenali těhotenství, to bohužel odešlo s další menstruaci. Je možné, že takový potrat byl opakovany, ale to už nevíme jistě. Doktor mi doporučil hormony na podporu otěhotnění (2x utrogestan a 3x clostilbegyt), které sem zatím jen zakoupila v lékárně. Myslíte že podle vašich zkušenosti je někde velký problém a otěhotnět budu moci jen pomocí IVF? Nebo pomůžou zakoupené hormony? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, milá Ireno,

děkuji za Váš dotaz a důvěru, se kterou se na poradnu obracíte.

U mladších párů se dá hovořit o neplodnosti tehdy, pokud neúspěšná snaha o otěhotnění trvá déle nežli 1 rok.

Pokud se do dané doby nezadaří, doporučuji konzultaci u specialisty. Léky na vyvolání ovulace by se měly podávat u již vyšetřených párů, kde má jejich indikace smysl. Užívání těchto preparátů je také zapotřebí monitorování ultrazvukem v průběhu cyklu. 

Před léčením se má zcela určitě tedy nejdříve provést vyšetření u obou partnerů a na základě toho určit pak další postup. 

Pokud byste měla zájem o další informace, neváhejte nás kontaktovat.

Se srdečným pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

Zdravím, jsem tu nová a převážně jsem se zaregistrovala kvůli tomu, abych mohla založit tuto diskuzi a dozvědět se vaše názory.
Po zjištění několika závazných problému v gynekologicke oblasti mi bylo řečeno, že by bylo nejlepší se začít pokoušet o dítě. O miminko se snažíme 7 měsíců a tento cyklus jsem poprvé brala clostilbegyt 1-0-0 poté pichnuta 18. Den cyklu injekce agulutin na zvýšení sliznice
Nyní jsem 1 den do ms, dělala jswm si 3 mamatesty 10 a na všech vyšel duch, 2 11 dpo a 1 dnes- 13dpo
Myslíte ze je to tehu nevíte muže být falešný duch? Nerada byxh si dělala nějaké falešné naděje, casto mě poboliva v podbrisku ale nic závazného a dnes mě tedy na dotek strašně bolí prsa. Také mě pritel asi ored týdnem upozornil, ze mám tmavší bradavky, tak nevím

Dobrý den,

v případě nejasností je vhodné zakoupit nový močový test a po pár dnech testování zopakovat, popřípadě provést u gynekologa testování z krve. Věřím, že vše dobře dopadne.

Se srdečný pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

folikul 12mm

| strasserka | 20.02.2020, 10:28

Dobry den. s priatelom sa snazime uz rok o otehotnenie, uz sme navstivili aj CAR, kde mi zistili protilatky na partnerove spermie, namerane 65.856 kIU/l. Nasadili mi prednison a posledna kontrola v piatok, 14.2. som mala 12mm folikul. doktorka nam povedala aby sme sa v utorok, pripadne stredu pre istotu snazili, ale ja som si zacala robit testy ovulacne az v pondelok a do dnesneho dna su negativne. folikul zrejme praskol v pondelok. No moja otazka je, ak v piatok rano meral 12mm, je mozne, ze v pondelok, pripadne este v nedelu mohla byt ovulacia? my sme si totiz planovali nechraneny styk v tomto obdobi ale sme to tym padom asi zmeskali. moja otazka je, mame teraz do dalsej ovulacie znova pouzivat kondom a skusat otehotniet az pri dalsej ovulacii? je vobec mozne prirodzene otehotniet aj napriek protilatkam pri uzivani prednisonu? dakujem za odpoved,

Dobrý den,

v současnosti se od dlouhodobí terapie kortikoidy (Prednison) upouští, protože je to velice málo účinná léčba imunologického faktoru neplodnosti. Styk chráněný kondomem na léčbu vysokých protilátek proti spermiím je rovněž dnes již anachronismem. Efekt se dá očekávat prakticky pouze od provedení mimotělního oplození s použitím mikromanipulační techniky oplozování. Jakýkoliv kontakt mezi povrchem vajíčka a spermií, ke kterému u přirozeného početí dochází, je v tomto případě zcela nežádoucí. Aby se oplození vajíčka mohlo při vysoce pozitivních protilátkách proti spermiím podařit, je nutné vpravit hlavičku spermie přímo do vajíčka pomocí mikromanipulačních technik, pak se teprve imunologický faktor neuplatní. Přirozené otěhotnění není zcela vyloučeno, ale je při této diagnóze velmi málo pravděpodobné. Při koronavirové epidemii určitě nedoporučuji pokračovat v užívání kortikoidů, protože si tím rovněž snižujete nyní tolik potřebnou imunitu.

Se srdečným pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

Problémy s otěhotněním

| Renda18 | 28.01.2020, 16:53

Dobrý den.
V prosinci 2018 jsem já (23 let) a přítel (30 let) rozhodli pro založení rodiny. V lednu 2019 jsem si nechala (po 11.měsících) vyndat hormonální tělísko. V polovině března 2019 jsem zjistila, že jsem těhotná. Bohužel to dlouho netrvalo... A 30.dubna 2019 na preventivní kontrole u gyn se zjistilo, že se jedná o zamlklý potrat (konec v 9.týdnu). Žádné příznaky jsem ale nepociťovala. Téhož dne jsem byla na kyretáži. Podle dalších kontrol bylo vše v pořádku. Nicméně se mi rozhodil menstruační cyklus (po 26. až 32.dnech), zkoušela jsem pít kontryhel, brala jsem Jeřáb ptačí, Malinovou směs... Ale nic mi nepomohlo. Hormony a štítnou žlázu mám v pořádku. Rozhodla jsem se tedy vše vysadit (kromě kys. listové). Doposud se mi nepovedlo otěhotnět. Máme s přítelem pravidelný pohl.styk po celý měsíc (nevím, v jakých dnech probíhá ovulace)... Mohla by jste mi prosím poradit, co bychom mohli vyzkoušet pro snadnější otěhotnění? Děkuji.

Dobrý den,

je velmi obtížné seriózně poradit bez znalosti výsledků vyšetření, proto pokud byste měl potíže, doporučuji obrátit se na registrujícího gynekologa. Nicméně rozpětí 26-32 dní není nic kritického a nelze z toho vyvozovat závěr, že by to bylo zcela špatně. S ohledem na nízký a tudíž příznivý věk partnerů doporučuji konzervativní postup a pokud by ani po roce od předchozího potratu nedošlo k otěhotnění, pak by bylo namístě navštívit specializované pracoviště pro diagnostiku a léčbu neplodnosti.

V mezičase zkuste preparát Gynex od Energy. Funguje to velmi dobře.

Držím Vám palce.

Dobrý den, potratila jsem v šestém týdnu, zachoval se plod 2,5 mm, lékařské testy i testy moči (první dělané v den potratu, dále jeden den po potratu - lékařský a dva dny po potratu moč, byly všechny negativní. Jak je to možné? Měla jsem typické počáteční těhotenské příznaky, změna váhy (v mém případě nahoru), žaludek na vodě, změna chutí... .

Dobrý den,

pouze na základě Vašeho popisu bohužel nemohu zcela správně a objektivně posoudit, co se přesně dělo. 

Pokud se jedná skutečně o těhotenství, byť by to byla neprosperující forma, je těhotenský test vždy pozitivní, respektive alespoň z krve, zejména pokud jste test provedla opakovaně, pravděpodobně to nemůžeme vyhodnotit jako laboratorní chybu.

Pokud jste měla revizi dutiny děložní, pak je důležité posoudit histologický nález ze získaného materiálu, kde by se měla nalézt choriové klky. Pokud jste revizi neměla, nemusíme se již dozvědět, jak vše bylo, nicméně i například cysta na vaječníku může vyvolat pocity jako v počáteční graviditě.

Držím vám palce, aby to příště vyšlo. Pokud by se jednalo ve Vašem případě o opakovaný potrat, pak je načase navštívit specialistu.

Pokud byste měla jakékoliv dotazy, můžete mne kontaktovat na mojí mailové adrese.

Genetika

| Lucie2525 | 13.01.2020, 12:12

Dobrý den mám možná trochu zvláštní dotaz ale chci se zkusit optat. Podstupovali jsme IVf jelikož já mám špatně vejcovody...v srpnu se nam to povedlo ale v prosinci jsem v 5 měsíci potratila.. praskla mi voda..i když bylo vše v pořádku....od srpna ještě čekáme na výsledky genetiky... Ale chci se zeptat spíš co se te genetiky týče....říkali že nejčastějsi problém v genetice je cystická fybroza. Lze vyšetřením genetiky zjistit nejen jestli jsem přenašeč ale jestli tuto nemoc třeba nemám? Děkuji za informaci

Dobrý den,

příčiny potratu mohou být různé, v pokročilém těhotenství to kromě genetických vad a imunologických příčin bývají i příčiny infekční či jiné.

Cystická fibróza je jen jednou dědičnou nemocí z mnoha tisíc dědičných nemocí, které v lidské populaci existují. 

Jelikož je však nosičství mutací v daném genu v naší populaci časté, provádí se vyšetřování cystické fibrózy poměrně často. 

Nosičství cystické fibrózy je zpravidla bezpříznakové, co se týče onemocnění cystickou fibrózou, tak o tom byste pravdpěpodobně věděla, poněvadž toto onemocnění má zpravidla výrazné klinické příznaky. U určitých typů mutací mohou existovat i mírnější formy, u kterých jsou jak respirační, tak i zažívací potíže menší a u části pacientů se cystická fibróza v mírnější formě může zdiagnostikovat  až v dospělosti. 

Doba čekání na výsledek od srpna je opravdu velmi dlouhá. Doporučuji pourgovat výsledek prostřednictví Vašeho IVF centra.

Pokud byste měla zájem o konzultaci na našem pracovišti, napište mi, rádi se o Váš případ postaráme.

Dvojčata

| DunovskaPavla | 05.11.2019, 10:19

Dobry den. 3roky jsme se s manzelem snazily o miminko a z toho 2roky dochazely na inseminace,nez jsme usoudily,ze bude lepsi umele oplodneni. Prvni pokus se nam nezdaril a pri druhem se zavadenim jednoho embria se nam povedli dvojcatka. Tim ze jsou dvouvajecne a maji vse sve,nam doktori rekli,ze pred transferem jsem byla jiz tehotna. Takze se nam podarilo prirozene I umele oplodneni najednou. Chtela bych se jen zeptat,jak je to caste. Dekuji

Dobrý den,

tato situace, která se nezývá „přeoplodnění“ je u člověka relativně vzácná, registr asistované reprodukce tyto případy speciálně neeviduje, takže nelze přesně stanovit frekvenci těchto případů v ČR, ale spadá to skutečně do případů výjimečných a málo častých.

Jev se nazývá odborně jako superfetace - pokud by k dalšímu otěhotnění došlo až v následujícím cyklu, či superfekundace – pokud by se jednalo o oplodnění dvou vajíček ze stejného cyklu.

Oba jevy se vyskytují běžněji u hlodavců, ale pro člověka jsou skutečně výjimečné.

Přeji mnoho zdaru

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

Přirozené otěhotnění

| Nesscorn | 15.10.2019, 08:48

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, jakou máme s manželem šanci otěhotnět přirozenou cestou s výsledky testů:
Manžel - spermiogram
Vzhled: Normální, Doba zkapalnění: Normální, Vizkozita: Normální Aglutinace: 0,0000, Koncentrace spermií: 24 mil/ml, Celková motilita: 63 %, Progresivní poh.: 21 % ? 32%, Na místě: 42 %, Bez pohybu: 37 %, Morfologie: 87 % patol. Forem, Příměsy: kulaté buňky: Ne epitelie: Ne, detrirus: Ne gelové částice: Ne

Moje výsledky:
AMH: 1,5 ng/ml
UZ vag: AFC 10: obě ovaria s 5–6 antr. folikuly, děloha napřímená, norm. vel, endometrium nízké, CD bez volné tekutiny.
TSH:1,307, ft4:11,8
Předem děkuji za odpověď

Dobrý den,

šance na otěhotnění nejde bohužel stanovit na základě nějakých jednotlivých vybraných parametrů, když o tom ve skutečnosti rozhoduje mnoho dalších, které bohužel neznáme. Spíše je třeba se řídit  i věkem partnerů a dobou, po kterou otěhotnět nelze, vědět další chronická onemocnění, léky, které berete, škodliviny, které užíváte či přijímáte. Ze zaslaného vyplývá, že máte nižší ovariální rezervu jak z hlediska nižšího AMH, tak i počtu antrálních folikulů. U partnera je snížený podíl pohyblivých spermií a zvýšený podíl morfologicky abnormálních spermií. Můžete i napsat více  o Vašem páru na adresu kvesela@repromeda.cz, pokusím se pro Vás stanovit určitou prognózu či dotázat se na další potřebné parametry.

Se srdečným pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

Tabletka escapelle

| zuzka222 | 02.09.2019, 22:38

Dobrý den, v 11 DC jsem měla nechránený pohlavný styk. Chtela bych užit tabletku escapelle, mám však strach kvůli syndrómu polycystickych vaječniků. Myslite že je to bezpečne ? Může se pripadne zvýšit šance že nebudu môcť neskôr otehotnieť ?
Ďakujem za radu.

Dobrý den,

metoda je efektivní, pokud se použije nejpozději do 72 hodin od pohlavního styku. Komplikace v podobě pozdější neplodnosti nejsou popisovány. Syndrom polycystických ovárií není kontraindikací použití.

Dobrý den, minulý týden jsem byla u lékaře na kontrole plodu, který v daném týdnu (7+3tt) byl 12,5mm ale nebyla zřetelná srdeční akce. Pozval si mne za týden, abychom si to případně potvrdili. Jsem po IVF, vše probíhalo v pořádku jen mne teď vyděsilo, že není vidět srdeční akce. Často jsem se dočetla, že může být zřetelná až kolem 8-9tt. Je možné, že bylo brzy a nebo při této velikosti by již srdeční akce měla být zřetelná? Předem děkuji za vaši odpověď.

Dobrý den, v období 7+3 by měla být akce srdeční plodu teoreticky již bezpečně vidět. Mělo by se tak stát nejpozději do 45. dne od poslední menstruace, či adekvátně při přepočtu po embryotransferu. Jedná se o probíhající 8. týden, kdy při velikosti plodu 12,5 mm ASP již by měla být rozhodně vidět, avšak musíme vzít v potaz i kvalitu UZ přístroje, zkušenosti vyšetřujícího, prozvučnost pacientky, případně další okolnosti. Situace se vždy vyřeší pak většinou nejpozději na další kontrole.

Každopádně přeji Vám mnoho zdaru ve Vaší léčbě.

Nízká sliznice

| Ivka876 | 10.06.2019, 18:58

Dobrý den,

je mi 25 let a 8 let jsem užívala antikoncepci. Po vysazení jsem už 9 měsíců bez menstruace. Několikrát jsem byla na vyšetření ultrazvukem a sliznice vždy 3-4 mm. Doktor mi řekl, že s takovou sliznicí nemůžu otěhotnět. Dělal mi hormonální obraz a ten je v pořádku. Prý nefungují receptory v děloze, nechtěji reagovat na mé přirozené hormony a není na to žádná léčba. Je to pravda? Jakou léčbu byste zvolil/a vy?

Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,

v prvé řadě je nutné mít kompletní vyšetření a výsledky hormonálního profilu, genetických testů a dalších, které mohou objasnit příčinu této situace. Bohužel k takovému stavu může docházet z různých důvodů a nelze to jednoduše paušalizovat. Sliznice musí mít optimálně dvojitou šíři 8-9 mm, dá se pracovat i například se 7 mm, pokud má adekvátní strukturu, ale výška 3-4 mm je s otěhotněním bohužel neslučitelná. Přístup kombinujeme – používáme jak celostní prakticky, tak i postupy západní medicíny a možností je více, v části případů skutečně takto uspějeme. Pokud byste měla zájem o konzultaci u nás, velice rádi se Vám  budeme věnovat. Napište mi případně na moji mailovou adresu kvesela@repromeda.cz.

Se srdečným pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

Porod termin

| Paula123 | 24.05.2019, 17:17

Dobry den. Som po ivf vklad embria bol 4.10.2018 termin porodu nam vypocitali na 14.06.2019 podla usg 11.12.2018 crl 70mm po prechode do ambulancie do nemocnice mi doktor prelozil termin porodu na 20.05.2019 po dnesnej opatovnej navsteve mi povedal ze uz prenasam je to mozne??

Dobrý den,

pokud se skutečně jedná o těhotenství po transferu embrya, a pokud jste neotěhotněla později samovolně až v dalším cyklu, což s ohledem na pravidelné sledování žen těhotných po iVF není příliš pravděpodobné, nelze pak dodatečně termín porodu jakkoliv posouvat a platí určitě původní termín v červnu.

Stejně tak podle pozdějších stádií velikosti plodu se orientovat nelze, vždy platí první provedený ultrazvuk.

Držím Vám palce.

Nedaří se

| hanzalovaanna0@seznam.cz | 05.04.2019, 16:29

Dobrý den paní doktorko. Už jsem bezradná.. Už tři roky se s manželem snažíme otěhotnět. Ale bezvýsledně. Problém je v tom, že moje menstruace je hodně nepravidelná. Třeba ji dostanu jen 2x nebo 3x do roka a stačí. Dostala jsem prášky Diane. Ale musela jsem vysadit, jelikož trpím nemocí jménem hebra. Pokaždé, když jdu k panu doktorovi s mým problémem, řekne mi, že je ti zcela normální. Prosím o nějakou osvědčenou radu, jak to spravit :(

Dobrý den,

děkuji za Vaši důvěru, se kterou se na mne obracíte. Doporučuji Vám se co nejdříve s partnerem obrátit na specializované pracoviště pro diagnostiku a léčbu neplodnosti. Léčba tohoto stavu pomocí hormonální antikoncepce nedává smysl, spoléhat na to, že po jejím vysazení budete ovulovat a otěhotníte, aniž byste byli s partnerem řádně vyšetřeni, není opravdu ideálním řešením.

Pokud byste měli zájem o konzultaci a pomoc naší kliniky, velice rádi se  Vám budeme věnovat. Můžete se v tom případě obrátit na moji emailovou adresu kvesela@repromeda.cz.

Kryoembryotransfer

| kettsisimca | 03.04.2019, 10:49

Dobrý den p. Doktorka, ráda bych se zeptala dne 18.3 mi byl pichnut ovitrelle a od středy jsem začala brát utrogestan 1-1-1. Dne 25.3 jsem byla na kryoembryotransferu zaváděny 2embrya. Vím že to je brzy ale 29.3 jsem si udělala test a byl slabě pozitivní od té doby jsem testovala každý den abych měla jistotu zda to není zbytek ovitrelle. Test je stále pozitivni každý den,takže si myslím že ovitrelle už to asi být nemůže jelikož mi byl podán před 14 dni. Zajímalo by mě prosím od toho dne 29.3 co jsem začala testovat každý den až doposud je čárka stále slaba nesili. Myslím že by mohla čárka trošku zesílit za pět dní od první testování ale je stále slabá. Je to prosím v pořádku nebo se mám obávat? Děkuji moc přeji hezký den Kettnerová

Dobrý den,

chápu zcela Vaši netrpělivost, ale postupovala jste bohužel nevhodně. Není správné začít testovat po pár dnech d zavedení, Stejně vývoj naprosto nijak neovlivníte a pouze znervózníte a nikdo Vým stejně nemůže říci, jaký bude další vývoj. Poprvé testovat po transferu embrya je vhodné nejdříve po 14 dnech od zavedení embrya.

Držím Vám v každém případě palce.

Zanedbání

| Andrnika | 22.03.2019, 12:58

Dobrý den, s přítelem jsme postupujeme umělé oplodnění a 8.3. mi byly odebrány vajíčka aby je oplodnili atd. A já nějak špatně snášela ten zákrok a hormony - špatně se mi dýchalo, protože jsem měla vodu v plicích, celé břicho nafouklé a ještě se k tomu přidali hodně zvýšené jaterní testy a srážlivost krve. Když jsem si po 3 dnech v té klinice stěžovala tak mi bylo řečeno že se to samo zlepší. Tak jsem šla na hematologii, kde mě okamžitě přijali a umístili na lůžko, že to není normální. A můj dotaz zní jestli se klinika asistované reprodukce zachovala správně nebo pochybila a měla se mými potížemi zabývat.
Moc děkuji za odpověď

Dobrý den,

bohužel nemám příslušnou zdravotní dokumentaci, abych mohla objektivně situaci posoudit. Pravidlem je, že reprodukční kliniky samozřejmě sledují pacientky s komplikacemi po mimotělním oplození, zejména s případy hyperstimulačního syndromu. Buď klientka dochází na kontroly na danou kliniku, nebo je poslána na další konziliární vyšetření, popřípadě, pokud je to nutné, je hospitalizována v lůžkovém zařízení. Věřím, že budete brzy v pořádku a pak budete moci podstoupit transfer embrya.

Přeji mnoho zdaru v další léčbě.

Termín početí

| Cheap | 21.03.2019, 07:57

Dobrý den,
Termín porodu mám dle utz ve 14.týdnu na 14.8. Chci se zeptat, zda je možné, že k početí došlo 9.11.? Poslední ms nedokážu přesně určit, můj gynekolog mi vypočítal datum porodu na 17.8.,takže dle utz se liší jen o 3 dny.
Jen mě zajímá přibližné datum početí, dle těh. Kalkulačky mi vychází den početí kolem 19. 20.11. Tak bych chtěla vědět, jestli k početí mohlo dojít toho 9.11? Děkuji

Dobry den,

termin porodu se určuje nejlépe podle zcela prvního ultrazvuku, který Vám Váš gynekolog udělal. Doporučuji se poradit s ním. Nemám dostatek informací k tomu, abych to určila.

Přeji mnoho zdaru při porodu.

 

Léčba neplodnosti

| Denisa1 | 15.03.2019, 18:08

Dobrý den.
Po roční snaze o těhotenství, jsme byli s přítelem odesláni na ivf kliniku.po ultrazvuku mi bylo zjištěno,že mám spoustu nahromaděných vajíček,které neodcházejí přes vejcovody do dělohy .nyní jsem dva dny po hysteroskopii ,kdy zjišťovali průchodnost vejcovodů.ultrazvuk mi měl být udělán hned po zákroku,jestli tekutina prošla.nicmene byl udělán s omluvou ,že zapomněl,až tři hodiny po zakroku s tím,že tam není naprosto žádná tekutina a tudíž jsou vejcovody nepruchodne.z úst pana doktora zaznělo: pro mě to znamená podstoupení ivf,ale jelikož jste mladá,6 měsíců zkusíme štěstí(plánovaná ovulace),následně IUI a případně poté IVF.(stručně napsáno)
Je možné,že mohl být výsledek po třech hodinách zkreslený?
Četla jsem,že při laparoskopii je možné odstranit pripadne srůsty a vidět více než při hysteroskopii,ale ta mi jako možnost nabídnuta nebyla.
Po neplánovaném početí mám devítiletou dceru.pred sedmi a čtyřmi lety jsem se pokoušela otěhotnět.nyni je to třetí pokus,kdy již rok a půl neberu antikoncepci.Bohuzel jsem po sekci a odstranění slepého streva,což vím,že může být příčina případných srůstů atd.
Nikdo mi neřekl důvod.na dotaz mi bylo řečeno pouze to,že jsem mohla prodělat chlamydie a tím to haslo.muj pocit je,že by se ta příčina měla zjistit a případně léčit,pokud to jde,jelikož ivf mi přijde jako opravdu konečná,ale nepochopím,že když lékař vidí,že vajíčka nejdou ven i po lékařské pomoci a dokola vyvolávat ovulaci šest mesicu,případně IUI? Není to pak hlavně přicina a zvýšení rizika mimoděložního těhotenství?
Měla bych se radši zkusit domluvit na podstoupení laparoskopie? Je větší šance,že by byla příčina zjištěna a odstraněna?
Přítel má vše ok.
Omlouvám se za delší dotaz a moc děkuji za odpoved

Dobrý den, v případě, že se již takto dlouho snažíte a je podezření na neprůchodnost vejcovodů z důvodu srůstů po přechozích operacích, a navíc je to komplikováno anovulací (tedy jak popisujete stavem, kdy nedozrávají a neuvolňují se vajíčka), bych doporučila zařazení do programu IVF. Pokud páry vnímají IVF jako poslední možnost, není to správné, poněvadž IVF odkládají až na dobu, kdy jeho úspěšnost z důvodu narůstajícího věku ženy není již příliš dobrá. IVF je metoda první volby v případě takové anamnézy a takových stavů, jako máte Vy. Operační řešení nepřináší statisticky tak dobré výsledky, jako mimotělní oplození. U žen ,které k tomu mají dispozice, se srůsty po dalším zákroku zpravidla utvoří znovu a navíc, i když se vejcovody mechanicky zprůchodní, nemusejí být pak funkční, vejcovod je aktivní orgán k transportu vajíček, spermií a pak oplozeného vajíčka do dělohy, ale  k tomu musí být v pořádku jeho řasinková výstelka, která po zánětech zpravidla je poškozena natolik, že již nefunguje a naopak toto zvyšuje riziko mimoděložního těhotenství. Laparoskopické vyšetření se v moderní reprodukční medicíně již velmi často vynechává, není to již pravidelná součást vyšetřovacího algoritmu, právě  z toho důvodu, že se neprůchodnost vejcovodů a srůsty většinou dnes již neoperují a postupuje se tak, že se vejcovody obchází pomocí mimotělního oplození a transferu embrya rovnou do dělohy, což vede  k otěhotnění mnohem dříve a lépe, nežli další operační zákrok a pak hojení a vyčkávání další roky, zda se to povede……Rozhodnutí jak postupovat je samozřejmě na Vás. Pokud budete vyžadovat laparoskopii, pak Vám ji jistě někde udělají. Je však otázkou, co tím získáte. Záleží také na věku. Pokud by Vám bylo 25 let, a měla-li byste praidelnou ovulaci, řekla bych, že si zdržení můžete dovolit, pokud se Vám již blíží 30. rok, a máte problémy s ovulací, pak považuji operační řešení za pouhé zdržování.

Pokud byste měla další dotazy, obraťte se na moji mailovou adresu: kvesela@repromeda.cz.

Snaha otěhotnět

| sarka.vaneckova | 06.03.2019, 23:45

Dobrý den, již asi rok a půl se s mužem snažíme o druhé dítě. 1. dcera se podařila hned. Nyní nejdříve rok nic, pak jsem začala brát Fertipronu, poté 2 krát těhu, ale raný spontální potrat hned asi 10 dní po očekávané menstruaci. Minulý měsíc jsem měla nejspíše prasklou cystu (23 dní zpoždění, údajně trocha vody v děloze).
Manžel již byl na spermiogramu, vše v pořádku. Můj věk 32, manžel 29 let, dcera 3 roky.
Mohla byste mi prosím poradit, jak dál postupovat? Případně sdělit Váš názor, zda je již čas jít na speciální kliniku nebo mohu ještě čekat a zkusit jedno spontánní otěhotnění? Stále věřím, že to může jít samo, avšak nechci věc podcenit. Co byste mi tedy doporučovala? Druhá věc je očkování dcery MMR. Jen k tomu jednoduchý dotaz, máme se s mužem přestat snažit o miminko po určitou dobu po očkování (vzhledem k tomu, že je to živá vakcína), nerada bych, aby případně ohrozila plod. Děkuji! Šárka

Dobrý den,

pokud se snažení nedaří po dobu jednoho roku a navíc ještě jste již 2x otěhotněla a těhotenství nepokračovalo, pak musí existovat problém způsobující potrat, a proto je vhodné vyhledat odbornou pomoc.

Očkování dcery byť živou vakcínou nemůže nijak ovlivnit zdravotní stav dalších osob v domácnosti, u očkovaného může dojít k velmi slabým a mitigovaným projevům nemoci v krátkodobém rozsahu, ale k infekci jako takové rozhodně nedojde, vakcína neobsahuje kompletní infekční agens, které by mohlo onemocnění způsobit, živá vakcína neznamená, že je tam přítomen celý funkční virus, tedy určitě by plod ohrožen nebyl, toho se nemusíte obávat.

Se srdečným pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

Dieta

| Eva45 | 05.03.2019, 10:19

Dobry den chcela by som sa spytat ci sa da uz oplodnene vajicko vziat od zeny a vlozit do inej zeny. Teda myslim tym to uz ked je zena tehotna ci sa da cele embrio bez poskodenia prenies. Dakujem

Dobrý den,

toto v lidské reprodukci není možné, ani eticky, ani biologicky. Funguje to pouze u zvířat například u skotu. 

V lidské reprodukci je možné použít buď přijetí darovaných reprodukčních buněk, buď spermií, nebo vajíček, nebo i celého darovaného embrya (tedy vajíčka dárkyně a spermie dárce).

Se srdečným pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

Záměna Dostinexu

| GP | 06.02.2019, 13:22

Dobrý den, řeším s manželem problém s otěhotněním, dr. mi předepsal Dostinex 2x 1/2tb. týdně a poté 5.-9.DC Femaru 1-0-1.
Včera (12DC) jsem si měla vzít první půlku Dostinexu, ale omylem jsem změnila prášek s Femarou-vzala jsem si půlku femary, myslíte, že to nějak může ovlivnit můj cyklus? Máme v plánu jít příští cyklus na IUI.
Děkuji G. P.

Dobrý den, k Vašemu dotazu v poradně Babyonline sděluji, že ojedinělá záměna Femary a Dostinexu nemohla způsobit žádné komplikace stran plánování dalšího cyklu. V takovýchto konkrétních případech, kde je již zavedena léčba a řízena konkrétním specialistou, je však lepší se obrátit přímo na tohoto specialistu, který protokol předepisuje.

 

Nizke Amh

| Simona156 | 31.01.2019, 12:57

Dobrý den pani doktorko! Mám 27 rokov a pred dvomi rokmi som prekonala mimomaternicové tehotenstvo kde mi bol odobratý pravý vajcovod.Potvrdili mi chlamýdie, ktoré mimomaternicové tehotenstvo spôsobili.Odvtedy je to už vyše roka čo sa snažíme.Boli sme na vyšetreniach kde partnerov spermiogram dopadol na výbornú avšak mne namerali Amh hodnotu 1,1 a bolo mi povedané,že na môj vek je veľmi nízke.Odporučili nám teda IVF čo najskôr, vraj viac ako tri mesiace ani nemáme čakať, kedže mám len jeden vajcovod a pravdepodobne mám aj v ňom zrasty, keďže chlamýdie napádajú oba vajcovody.Chcela by som vedieť Váš názor, či je IVF skutočne nutná, alebo by sa dal zvoliť iný postup.Ďakujem Vám veľmi pekne.

Dobrý den, ve Vašem případě je skutečně léčba metodou IVF plně indikována. Jestliže byla  prokázána chlamydióza, pak je skutečně namístě vyhledat specialistu na reprodukční medicínu a vše s ním probrat, včetně toho, zda je nutné chlamydiózu ještě léčit, nebo zda se jedná již pouze o chronický postinfekční proces, tedy takový, kdy infekce již není aktivní.

Pokud byste měla zájem o konzultaci na naší klinice, neváhejte mi napsat na moji mailovou adresu, velice rádi se Vám budeme věnovat.

Zdravé dospívání

REPROMEDA je klinika pro léčbu neplodnosti a preimplantační genetickou diagnostiku.Jejím mottem je “Pomáháme založit rodinu” a hlavním cílem je, aby asistovaná reprodukce úspěšně pomáhala stále více párům. 

Více informací »

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×