Jak smažit sýr

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Kdo smažíte běžně jako já možná vám to příjde jako samozřejmest stejně jako mě, dokud jsem to nevysvětlovala své kolegyni, která se mě na to ptala, jak to dělám, že jí vždy vyteče.
 Takže. základem je obalit 2x mouka,vejce,strouhanka,vejce, strouhanka.
Takto obalený sýr musíme dát do hodně rozpáleneného oleje, aby se strouhanka udělala co nejdříve, ale zároveň dáme na menší plamen, aby zase sýr nezačal měknout příliš rychle. Smažíme cca 30s z každé strany i méně, opravdu jen do zezlátnutí strouhanky. Proto v hospodách nevyteče, dělají ve friťáku pár sekund
U hermelínu to smažení je jinak. Obalujeme celý, nepůlíme. dáme taky do rozpáleného oleje, ale to jen kvůlii tomu, aby se nepřilepil, smažíme pomalu na co nejmenší plamen, aby se strouhanka udělala za co nejdelší dobu. z každé strany aspoň 3 min. čím déle, tím lépe. Zvláště u čerstvého hermelínu, kdybyste osmahli rychle, byste mohli mít prostředek ještě tvarohový.
 Dobrou chuť
p.s. do sýru se nepíchá :-)
autor: Dejmalka    Poslední změna: 23.10.2009 11:08:23
Předchozí článek www.iletaky.cz - aktuální akční
letáky obchoďáků
Další článek Druhy dávek státní sociální podpory
Diskuze
  • Já mám ještě jiný fígl, který jsem vyčetla. Taky obalím dvakrát a potom na jednu minutku strčím do mrazáku a taky nevyteče! 
    Evulik25   | 24.02.2010 15:59:56
    Reagovat | URL příspěvku
  • :-) zvláště ta poznámka je vtipná, děkuji za ten normální sýr, přemýšlela jsem, že obalím 2x, teď to mám potvrzeno i od praktika 
    Calamity J.   | 29.10.2009 20:18:31
    Reagovat | URL příspěvku
  • Já obalovaný sýr klasický nedělám - vždy mi vyteče a navíc mi vadí, jak se při konzumaci "táhne". Dělám ho tak, že ho nahrubo nastrouhám na struhadle, spojím vajíčkem a dělám placky ("karbanátky"), které obalím ve strouhance a smažím. Nikdy nevyteče a navíc se líp jí - netáhne se...  
    Hehelucha   | 29.10.2009 10:17:24 | Reakcí: 6, poslední: 19.02.2010 16:56:39
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      A drží ten sýr s vajíčkem pohromadě,když to obaluješ????
      tygřímáma   | 29.10.2009 10:25:59
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        Drží to pohromadě - občas přidám i strouhanku... A i když z placky trčí kousky nastrouhaného sýra, nikdy mi nevytekl. Mám tuhle vychytávku od tátovo manželky a nevěřila jsem, dokud jsem to nevyzkoušela. Chutná to tak i dcerce.
        Hehelucha   | 29.10.2009 10:40:26
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      kolik tak sýra na jedno rozšlehaný vejce, to vejce solíš nebo už ne, myslím si že bych do toho takhle mohla přidat i nějaké kořeníčko, papriku nebo vegetu, možná i česnek by to uneslo...Hmmmm, vyzkoušíme co nejdřív, už mi tečou sliny
       
      Dejmalka   | 30.10.2009 05:28:01
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        vejce nesolím - stačí chuť sýra... ale různě směs ochutit kořením, to není vůbec špatný nápad   jinak vajíčka dávám přiměřeně  
        Hehelucha   | 30.10.2009 10:59:07
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      tak jsem to dnes vyzkoušela a není to ono. Ke smaženému sýru tyhle placky mají asi tak daleko jako krokety k opečeným bramborům.
      Dejmalka   | 19.02.2010 16:56:39
      Reagovat | URL příspěvku
  • Tenhle fígl znám,prozradil mi ho kamarád,který dělá kuchaře v hospodě.
    Funguje naprosto spolehlivě             
    tygřímáma   | 23.10.2009 13:54:16
    Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×