Vyhodnocení soutěže o 3x BioAbecedář Hanky Zemanové

Správnou odpověď s oceněným pořadovým číslem odeslala a výhru získává:

  • koccinka
  • bedluska
  • MEHL

Výhercům gratulujeme!

Přikládáme správné odpovědi na soutěžní otázky:

1. c) Kolikrát za sezónu se chemicky ošetřují běžně pěstovaná jablka – tedy ty nebio? Stříkají se 3x- 5x za sezónu

2. a) Biomléko je hodnotnější. Víte o kolik obsahuje více zdraví prospěšných omega 3-mastných kyselin? Průměrně o 50% 

Jaká bude výhra?

3x BioAbecedář Hanky Zemanové

BioAbecedář Hanky Zemanové 

BioAbecedář Hanky Zemanové je přehledný a kompletní průvodce světem zdravých potravin, nazývaný „biobible“ (knihu tvoří obsáhlé 4 části s celkovým počtem 432 stran). Kniha Vás naučí zdravé potraviny rozpoznat a hlavně je skutečně denně vařit. 

Obsahuje nejen informace, ale přes 50 oblíbených receptů z opomíjených surovin, nabízí srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory ajurvédy i makrobiotiky, vždy v souladu se zdravým selským rozumem. 

Knihu tvoří čtyři části: 

1) Praktický průvodce nakupováním obsahuje obecná pravidla, jak rozpoznat kvalitní potraviny, a odpovědi na důležitá témata, která souvisí s jejich výběrem i používáním.

 

Kniha nabízí čtivé informace ke všem skupinám potravin:

Obiloviny a mouky, Chléb a pečivo, Mléko a mléčné výrobky, Maso, Uzeniny, Ryby, Vejce, Luštěniny, Tuky a oleje, Semínka a ořechy, Zelenina a ovoce, Sladidla a sladkosti.

Dozvíte se praktické informace a můžete se tak zorientovat v tom, proč je například mléko pro někoho lékem a pro jiného jedem, jaké mléko je nejlepší a proč je průmyslově zpracovávané a dochucované mléko hůře stravitelné. Podobně se dozvíte, kterým rybám se vyhýbat a jak a kde hledat kvalitní rybí maso atd.

2) Encyklopedická část obsahuje přehled vybraných biopotravin. 

Setkali jste se s méně známou potravinou (např. špaldou, jáhlami, konopným semínkem, quinoou, cizrnou, obilnými sirupy) a nevíte, co s ní? 

V Hančině encyklopedii najdete praktické vysvětlení jejich nutričních a zdravotních přínosů, doporučení, pro koho jsou obzvlášť vhodné a kdo by je případně měl jíst s mírou. V neposlední řadě se je naučíte využívat při vaření. K tomu pomáhá i široká škála autorčiných tipů a osvědčených postupů. Součástí jsou i konkrétní tipy na určité výrobky a možnosti, kde je nakoupit a jak s nimi vařit.

 

3) Praktická receptová část obsahuje přes 50 skvělých receptů, které patří i mezi nejoblíbenější u Hanky doma. Polévky, hlavní jídla, pomazánky, saláty, dezerty i výživné nápoje – všechny vynikající, dostupné a prověřené, s využitím nejrůznějších surovin, včetně těch opomíjených. Jsou zahrnuty také varianty veganské či bezlepkové.

4) Závěrem knihy je samostatná informační příloha, obsahující užitečný přehled, důležité kontakty, tipy na zajímavé knihy, informační zdroje, odkazy na výzkumy apod., související s biopotravinami a s ekologičtějším a zdravějším způsobem života.

 

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press, více informaci o knize najdete na www.smartpress.cz.

O nakladatelství Smart Press, s. r. o.:

Knihy tvoříme s radostí a láskou a pečlivě vybíráme tituly, kterým věříme a které nás baví. Vydáváme původní kuchařky a knihy s tematikou zdravého životního stylu s kvalitním obsahem, precizním zpracováním a nápaditým vizuálem. Díky Hance Zemanové (Biokuchařky Hanky Zemanové) či Jaroslavu Svobodovi (Kompletní návod k vytvoření EKOZAHRADY) se o nás dozvědělo již desítky tisíc čtenářů.

Originální české kuchařky a další výjimečné knihy najdete na www.smartpress.cz

 

 

 

 
 

Diskuze k soutěži
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×