Recept: Bramborový salát

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
aneb, jak se dělá na severní Moravě .-)

Množství dávám "podle oka".
brambory salátové 10-12 dle velikosti
mrkev cca 3
petržel 2
celer 3-4 plátky
zavařené okurky celá sklenice
zavařený hrášek - malé balení
vetší cibule
majonéza - kupuji light 1 až 1,5 balení, přidám dle výsledného množství během přípravy nesnězeného :-) salátu

V jednom hrnci uvařím v osolené vodě očištěné brambory ve slupce (dám více, všichni při přípravě ujídají, včetně mě :-))), do druhého dám doměkka vařit mrkev, petržel, celer, opět posolit.

Mezitím nakrájím na kostičky okurky, nadrobno cibuli.
Okurkový nálev sliji do hlubokého talíře.
Postupně v něm máčím brambory (oloupané a nakrájené na kostky).
Přidám na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer, poté přisypu hrášek, rozmíchám, nakonec promíchám s majonézou. Dle chuti dosolím, většinou již není potřeba.

Doufám, že jsem po tom roce na nic nezapomněla :-). Dobrou chuť.
autor: Calamity J.    Poslední změna: 22.11.2007 10:27:19
Předchozí článek Burizony trochu jinak Další článek Nepečené řezy
Diskuze
  • Salát od babičky
    My dáváme v podstatě totéž, jen trochu víc cibule, připepříme a ZJEMNÍME NASTROUHANÝM JABLKEM!!!
    A teď mi řekněte, jestli to s tím jabkem někdo znáte?
    Všichni na mě vždycky koukaj' jak na blázna, ale pak jim to chutná... 
    bramborka   | 03.12.2007 17:57:57 | Reakcí: 5, poslední: 24.12.2013 10:56:25
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Salát od babičky
      slyšela jsem, ale ještě nikdy neochutnala s jablkem, tak až někdy zajedeme na Kladno 
      Calamity J.   | 04.12.2007 09:14:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Salát od babičky
      naši taky dávaj jablko,dělala to tak tatkova maminka.Já ho nedávám,protože to manželovi nechutnalo.
      jasko   | 04.12.2007 11:23:01
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Salát od babičky
      ahoj, jsem také babička a salát v OVě dělám podobně, stejně jako kdysi tchyně. Dávám také jabko na drobné kostičky.Přidávám ještě hořčici a majonézu doplním trochou bílého jogurtu. Také někdy zeleninu MORAVANKA bez kulaté feferonky(ve skle), ale je to pikant!! Dobrou chuť a hezké svátky.bG 
      gabi12   | 24.12.2013 10:56:25
      Reagovat | URL příspěvku
  • Dobrý recept,já už bohužel od lonška vím,ýe na Vánoce je dobré dělat salát tak z 3kg brambor.Takže zase potřebuju kýbl.
    Val.J35   | 22.11.2007 19:15:30 | Reakcí: 2, poslední: 23.11.2007 13:46:23
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Jituš já ho dělám každý rok čím dál víc a nevím čím to je  Když se podívám na misečku,ve které jsem ho dělala naše první vánoce,tak se musím smát jak je malá. 
      Silvinka   | 23.11.2007 09:58:59
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
          Já to zkusím ať má Lukajda radost
      veru-beru   | 23.11.2007 13:46:23
      Reagovat | URL příspěvku
  • Jani ja sem asi blba ale nechapu jak namacis brambory na kostky v hlubokem taliri? :-)
    petula.z   | 22.11.2007 10:31:55 | Reakcí: 2, poslední: 22.11.2007 11:03:34
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
        promiň, asi to vypadá divně, takže, do hlubokého talíře naliji nálev ze zavařených okurek, na prkýnku nakrájím bramboru na kostky, vsypu do nálevu, než nakrájím další, nálevem nasáté bramborové kostky přesunu do salátu, ale přes vidličku, tj. aby se nálev nedostal do salátu, ale zůstal v talíři.
      Calamity J.   | 22.11.2007 10:36:25
      Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×