Recept: Zapecene testoviny s besamelem

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Potrebujeme: balik testovin (penne), maslo, mleko, kureci vyvar, mlete hovezi maso, rajcata, cibuli, hladkou mouku, vajicka
Jako prvni pripravime besamel. Do rozpusteneho masla (muzeme pridat i olej) dame tri lzice hladke mouky, dobre promichame, aby se neudelali hrcky. Po troskach pridavame studeny vyvar a studene mleko az je z toho hladka omacka. Dochutime soli a peprem. Po vychladnuti pridame jedno vejce.
V panvi oprazime cibuli do zlatova, pridame ml. maso a nastrouhana rajcata, ochutime soli, peprem a trochou skorice.
Testoviny uvarime ve vode se soli a peprem.
Cast testovin, cast masa a cast besamelu smichame v hrnci. Pozor, besamel musi byt studeny. Polovinu smesi dame na plech potreny olejem a uplacame rukou. Dalsi vrstvou je maso, pak druha polovina smesi a navrch testoviny suche. Na ty nalijeme zbytek omacky a potreme rozslehanym vajickem.
Dame zapect do trouby na 45 minut.
autor: plaz    Poslední změna: 27.11.2009 12:14:38
Předchozí článek Zapečené těstoviny se špenátem Další článek testoviny rychlovky
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×