Recept: Rajská omáčka podle tygřímámy

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Suroviny:

1 l vody

50 g másla

50 g hladké mouky

200 g kečupu

rajský protlak (velký)

cukr

citronová šťáva

bobkový list

celý pepř

nové koření

mletá skořice

 

Postup:

Z másla a hladké mouky uděláme jíšku. Přidáme rajský protlak, 1 l vody, kečup, několik bobkových listů, celý pepř a nové koření. Na mírném ohni pozvolna vaříme asi 20 minut od bodu varu. Ochutíme cukrem, citronovou šťávou a mletou skořicí. Záleží na kyselosti protlaku, od každého výrobce je jiný. Část kečupu lze nahradit pálivým kečupem, záleží na strávnících.

autor: Baby on line    Poslední změna: 13.08.2013 12:08:24
Předchozí článek Svíčková podle tygřímámy Další článek svestkova omacka
Diskuze
  • Jaké maso?
    Jaké hovězí maso k rajské omáčce a jak ho připravit?
    zdeni20   | 29.03.2017 18:18:53 | Reakcí: 2, poslední: 29.03.2017 19:25:32
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Jaké maso?
      Já dávám hovězí přední, např. kližku - uvařím z ní vývar a maso dám k rajské. Nebo oháňka je na vývar výborná, ale tu si musím v řeznictví speciálně objednat. Hlavně libové, vše tučné z toho odkrojím :-).
      Calamity J.   | 29.03.2017 18:43:57
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Jaké maso?
        jj, hlavně libové...to jsem zapomněla dodat...přítel ani já tlusté maso nemáme rádi  
        zdeni20   | 29.03.2017 19:25:32
        Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×