Recept: Drobenkový koláč - bez vajec

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Je to taková varianta na "hrnkovou buchtu," ale nedává se tam žádné vejce. Je to rychlé, jednoduché a moc dobré.

PŘEDPIS:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru (možno k tomu přidat i 1 sáček vanilkového)
1/8 rozpuštěného másla nebo Hery (to je 1/2 250g kostky)
VŠE PROMÍCHAT A 1/3 TOHO ODDĚLAT JAKO DROBENKU NA POSYPÁNÍ

DO OSTATNÍHO PŘIDAT:
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka

DÁT NA VYMAZANÝ A VYSYPANÝ PLECH (nejl. kulatá forma na koláč nebo menší plech)
POKLÁST OVOCEM (máme vyzkoušené s rybízem, višněmi, meruňkami, ale lze i v zimě např. s kompotovanými hruškami nebo švestkami - k těm přidávám místo vanilkového cukru skořicový)
POSYPAT DROBENKOU (tj. oddělenou 1/3 těsta). PEČE SE cca NA 160-170C 45-50 minut
autor: Dora    Poslední změna: 30.05.2008 15:26:11
Předchozí článek Šlehačková bábovka Další článek Dětské ovocné (a jiné) toasty
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×