Recept: Plněné rohlíčky

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
U nás doma slaví veliký úspěch plněné rohlíčky - jsou nejen efektní (takže budete za hvězdu), ale navíc jsou i velmi jednoduché.
Suroviny: 1 Hera, 1 šlehačka (já používám trvanlivou, krabička 0,2l), hladká mouka (původní recept říká 3 skleničky, moje zkušenost je aspoň půl kila, pak přidávat podle potřeby a do 3/4 kila moc nechybí) a povidla na náplň.
Z Hery, šlehačky a mouky uhňácáme těsto, dobře vypracovat, podle potřeby přidávat mouku, aby se nelepilo.
Těsto rozdělit na 5 dílů.
Z každého dílu vyválet placku o průměru asi 20-25 cm, rozříznout na 8 dílků a podle okraje na každý dílek dát lžičku povidel.
Rohlíčky motat od kraje směrem do středu.
Rohlíčky dávám na pečící papír a peču v troubě předehřáté na 200, asi 15-20 minut (až začnou zlátnout).
Povidla se mi osvědčila od firmy Hamé (kupuju v Penny), mají akorátní konzistenci a na jednu várku použiju jeden kelímek (440 g).
Z jedné dávky se upeče 40 rohlíčků, ty se mi vejdou akorát na 2 plechy.
Náplň by šla určitě i třeba tvarohová, ale tu jsem ještě nezkoušela, u nás vedou povidla.
Rohlíčky jsou super i v tom, že třeba ještě třetí den jsou stejně dobré jako úplně čerstvé, ale tak dlouho stejně nemají šanci přežít, neljepší jsou ale ještě teplé.






autor: Renča    Poslední změna: 01.04.2008 17:48:52
Předchozí článek Kokosová buchta s čokoládovou polevou Další článek Buchta s pudinkovou náplní-
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×