Recept: Anglické rohlíky

Rady, recepty - vlastní, kde kupovat směsi. Za námět na novou rubriku děkujeme JaniněK.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Dáme do pekárny v tomto pořadí:
220 ml vlažné vody
150 ml vlažného mléka
1 a 1/4 lžičky cukru
2 lžičky soli
2,5 lžíce práškové bramborové kaše
500 g hladké mouky
1 a 1/4 kostky čerstvého droždí nebo 2,5 lžičky sušeného
Program těsto.
Byla jsem upozorněna, že těsto hodně lepí, tak jsem udělala po svém: Posypala pracovní plochu polohrubou moukou, vyklopila na ni těsto, z něj odkrájela 16 zhruba stejných dílků, obalila je v polohrubé mouce, vytvořila bochánky, rozválela je na oválky cca 8x20 cm, dala na každý plátek slaniny a plátek 30% sýra a smotala rohlík. Nechala jsem kynout ještě asi 15 minut, pak naskládala na plech s pečícím papírem, pomazala olejem smíchaným s grilovacím kořením a pekla asi 20 minut při 200°C. Slanina a sýr se může dát buď dovnitř nebo nahoru, jak kdo chce.

autor:    Poslední změna: 27.02.2009 12:35:39
Předchozí článek Domácí rohlíky Další článek Pizza chléb
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×