Recept: Zeleninová čočka s kurkumou a mozzarelou

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Suroviny: 3 hrstě červené propláchnuté čočky, zelenina (květák, brokolice, celer, mrkev, hrášek, kukuřice, cuketa, dýně... cokoli má vaše malé rádo), 1/5 cibule, 3 ks sušená rajčata (používám často naložená v olivovém oleji s česnekem), vařené vejce, asi 50g mozzarely, olivový olej, římský kmín, tymián, kurkuma.

Čočku se zeleninou povařím společně. Na olivovém oleji rychle zesklovatím na drobno nakrájenou cibulku, poté k ní přidám na drobno nakrájená sušená rajčata, lehounce poprášit římským mletým kmínem, kukrumou a sušeným tymiánem. Lehounce promíchat a nechat spojit chutě.

Vařenou zeleninu s čočkou nabírám pěnovačkou (nebo lžící s otvory) a po lehkém okapání smíchám se směsí na pánvi. Na talířku "přizdobím" mozzarelou a vařeným vejcem nakrájenými na kostičky.

Sýr i vejce je možné smíchat se zeleninovou směsí a podávat. Zrovna tak podle fantazie můžete z vejce i sýra vykouzlit "obličej" na zeleninové směsi... fantazii s konečnou úpravou se meze nekladou:).

Nesolím. Rajčata z nálevu jsou již solená, kurkuma je velmi výrazné koření, pokrmy s ní (nejen s ní) nesolím.

Dobrou chuť:)







autor: JankaAnna    Poslední změna: 06.12.2010 22:56:31
Předchozí článek pizza tycinky Další článek Hrnečkový smažák
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×