Inzerce
Inzerce
Inzerce

salmonela a podobné... - diskuze

  • salmonela a podobné...
    Ještě se chci jen tak zeptat... děláte cukroví se syrovými vejci? Myslím různé nepečené, často se do těst nebo náplní přidává syrové vejce. Já se syrovým vejcím a masům apod. vyhýbám jak čert kříže. Takže nevim, čím to nahradit :-(((
    hanyx   | 27.11.2007 11:22:53 | Reakcí: 9, poslední: 03.12.2007 21:47:09
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: salmonela a podobné...
        Hani, chápu, bohužel nelze  , já to prostě o těch svátcích risknu, spoléhám, že potravinářská inspekce kontroluje, rozhodně ty vejce kupuji v kamenných obchodech.
      Calamity J.   | 28.11.2007 10:57:19
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: salmonela a podobné...
        :-( jenže to sice kontrolovat můžou, ale salmonelu v každým vajíčku nezjistí... :-( no nic, uvidim :-) dík
        hanyx   | 28.11.2007 12:14:34
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: salmonela a podobné...
          Moje mamka dělá na slepičárně,takže vím,že salmoneloza je na povrchu skořápky a ne uvnitř,takže pokud chceš mít klid na duši,každé vejce před upotřebením pořádně omyj pod tekoucí vodou. 
          Silvinka   | 28.11.2007 13:16:53
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: salmonela a podobné...
            To jsem nevěděla,ale i tak si po použití vejce myju ruce vždy,ale dělala jsem to kvůli bobkům-případné špíně.
            veru-beru   | 28.11.2007 13:18:59
            Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: salmonela a podobné...
            Já myslela, že se dá salmonela zničit pouze varem a to by pak umytí nepomohlo, ne?
            Ida   | 28.11.2007 20:14:46
            Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: salmonela a podobné...
            vždyť salmonela je ve vejci, ne? vždyť se může chytit ze špatně uvařených vajec, ne? proto se nesmí podávat v restauracích nedovařená vejce apod... ??? nebo ne???
            hanyx   | 28.11.2007 22:16:38
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: salmonela a podobné...
              fakt je na té skořápce učili jsem se to ve škole(potravinářská průmyslovka),tak doufám že nám nekecali 
              jasko   | 29.11.2007 12:34:08
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: salmonela a podobné...
                To je zajímavé, zní to logicky, že by nemuselo být v zárodku, budu umývat, jinak řeknu Vám, holky, že jsem pozorovala kuchaře v jedné pizzerii: syrové, zelenina, vařené, vše střídal bez umytí rukou... Manžel, místo, aby uznal, že je to o salmonelu :-), prohodil:"Přestaň už se tam dívat." No deformace, já doma úzkostlivě odděluji syrové, pořád si myji ruce, prkýnko a nože saponátem ihned po krájení a pak člověk vidí tohle...  , asi už jsem tím trpěla dříve, neboť na škole se mě velice pohledný spolužák z vyššího ročníku zeptal, zda nemám otce hygienika   
                Calamity J.   | 29.11.2007 22:54:40
                Reagovat | URL příspěvku
                • \
                  RE: salmonela a podobné...
                  Já taky, při vaření masa i několikrát umyju vařečku   Jo, a prý suprový a levný desinfekční prostředek je ocet. Dokonce v jednom testu vyšel lépe, než savo. Pobyl více bakterií. Takže nádobí špinavé od masa a vajec myji i octem. A ještě jeden typ. Dřevěná i plastová prkénka je dobré občas hodně posolit. Sůl z toho za pár minut vytáhne špínu a bakterie. Ale to už asi víte...  
                  hanyx   | 03.12.2007 21:47:09
                  Reagovat | URL příspěvku

Téma: Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×