Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 225) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Zázvorová limonáda
    Jak si Hani minulou sobotu stěžovala, že jí bolí v krku, tak jsem pojala potřebu narvat do ní zázvor (máme s ním výborné zkušenosti), ale v těch horkách mi čaj se zázvorem nepřišel jako nej nápad, tak jsem začala lovit recept na limonádu. Po několika pokusech Vám předkládám verzi, se kterou jsou děti spokojené:

    Cca 2 cm nastrouhaného (najemno) zázvoru zalít vroucí vodou, přidat 3 lžíce medu - nechat cca 15 - 30 minut vyluhovat (při 30 minutách je tam ten zázvor už dost cítit, takže pokud nejste zvyklí, nechte jen těch 15.
    Mezitím si vymačkejte šťávu z citronů. Radím 1,5 - 2 (aby to nebylo moc kyselé, pak to děti nechtěly).
    Zázvorový výluh scedit do džbánku (mám 1,5 litrový), k tomu přidat citron a studenou vodu (můžete i perlivou, pokud vám to děti pijí).
    Ti, co je bolelo v krku to dostávali teplejší jinak nejlepší je to samo vychlazené z ledničky.

    Tahle verze je dost sladká. Kyselé to dětem nechutnalo. Pro dospělé je možné ubrat med a přidat citron :))

    Je to osvěžující.
    nadule1   | 25.07.2013 07:18:52 | Reakcí: 7, poslední: 08.08.2013 23:13:35
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Indukční deska
    Máte někdo zkušenosti s indukční varnou deskou? Zajímají mě kladné i záporné   . Jaké na to používáte případně nádobí? Naše sklokeramická dosluhuje, plyn v kuchyni nemám, tak řešíme, co dál. Poradíte?
    stankag   | 24.07.2013 14:07:27 | Reakcí: 22, poslední: 23.10.2019 11:17:08
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Indukční deska
      Varila jsem snad uz na vsem a pro me je nejlepsi indukce nebo plyn. Ted mam indukci a jsem spokojena. Ma vysokou ucinnost, to znamena ze se ohriva jen ten hrnec a nikde okolo a tim i usetris, snadno se ovlada, je rychlejsi nez napr. plyn. - ja jsem zezacatku obcas neco pripalila. :) Snadno se cisti, jen tak se ti na ni neco nepripali, vetsinou staci jen vlhky hadrik, jednou tydne beru takovym kremovitym cisticem a vylestim papirovou uterkou. Potrebujes na to nadobi, ktere ma feromagneticke dno, vyzkousis to doma magnetem, kdyz se prichyti muzes ho pouzit, dnes temer veskere nadobi, jde i napr.smaltovane. Jsem s ni proste spokojena, oproti sklokeramice nebe a dudy, uz bych nemenila.
      antara   | 24.07.2013 15:02:35
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Indukční deska
        To ráda čtu.  Na údržbu je ta sklokeramika ještě celkem dobrá, ale horší je to s rychlostí a výkonem. I na nejvyšší stupeň ji "nerozpálím" dostatečně na delší dobu. Magnet jsem zkoušela, aby nechytá mi na celkem nové pánve, tak se budu muset poohlédnout po jiných.
        stankag   | 24.07.2013 15:15:58
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Indukční deska
          Ja jsem menila komplet nadobi, jsem si udelala takovou radost ;) Indukcni panve mam od Tescomy, ale musis se podivat, ne vsechny tam jdou.
          antara   | 24.07.2013 18:04:21
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Indukční deska
            Taky bych potřebovala komplet. Mám už opravdu letité plecháče. Dostala jsem je od maminky do výbavy a nějak se mi s nimi nechce loučit. Ale nějak jsem si z těch nových sad zatím nevybrala, mám hodně různých hrnců a kastrolů a omezovat se mi nechce. Tescomu pánev zkusím, s tou jsem měla celkem dobrou zkušenost. Dík za tip.
            stankag   | 24.07.2013 18:37:02
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Indukční deska
              Ja jsem si vybrala komplet nadobi od Tescomy, sada hrncu me vysla asi na 2500 a zjistila jsem, ze mi bohate staci ten zaklad, ze nepotrebuju 20 hrncu :) Jedine co mi zatim chybi je specialni hrnec na testoviny, ty jsou na tu indukci docela drahe, ty co chci....mozna jezisek :)
              antara   | 24.07.2013 20:25:09
              Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Indukční deska
      mam uz druhou a nemenila bych. Mezi jednoznacnou vyhodu bych zaradila rychlost - das do hrnce vodu na testoviny a za chvili uz sypes testoviny, fakt fofr. No a nevyhody - je trohu hlucnejsi, jak se spinaji ty civky a vetraky. Nadobi musis mit "specialni", na dno hrnce zkus prilozit magnet, pokud tam drzi, pak muzes nadobi pouzit.
      brůča   | 24.07.2013 15:06:10
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Indukční deska
        To jsem zkoušela a zjistila jsem, že na běžné pánve kromě grilovací magnet nefunguje. Na čem tedy smažíš?
        stankag   | 24.07.2013 15:11:50
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Indukční deska
          popravde mam jenom 2 panve (Tefal+Ikea) a obe mi na indukci funguji. Ona pry existuje nejaka redukce, ze ji das mezi desku a nadobi a pak to funguje, ale s tim nemam zkusenosti.
          brůča   | 24.07.2013 15:19:59
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Indukční deska
            Pánve má v oblibě nakupovat muž, takže mám 3 Tefalky různých stáří a velikostí + jednu keramickou a nemagnetí ani jedna. 2 grilovací s vroubkama jsou ok. Ale dokoupit pánev, to už je to nejmenší. Dík.
            stankag   | 24.07.2013 15:29:52
            Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Indukční deska
          segra si pro tyhle pripady koupila nejakou specialni podlozku, ktera se da na indukci a na ni pak das to nadobi, ktere ti na indukci normalne nejde, ale jak funguje v realu nevim (myslim tim pomer cena-vykon, rychlost ohrevu atd...)
          chezzie   | 24.07.2013 20:57:54
          Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Indukční deska
          Byla jsem nucná všechny pánve vyměnit, to je pravda. Na většině v obchodech (rozuměj suepermarketech, kde jsem se po nich koukala) jich měli minimum a to ještě šíleně drahých pak jsem ale náhodou potkala super keramické za pěknou cenu.
          Semiladd   | 21.08.2017 20:17:49
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Indukční deska
      Jana to popsala vše. Taky už jsem vařila na všem možném, včetně lihového vařiče   Já teda doma rezolutně trvala na plynu, ale pokud ho tam nemáš, pak určitě indukci.
      Sphinx   | 24.07.2013 15:14:33
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Indukční deska
        Dík. Já už v různých bytech taky měla všechno, jen tohle nemám vyzkoušené. Plyn máme jen na topení a větší rekonstrukci plánujeme až později, tak pak ho možná dotáhneme i do kuchyně. Ale s indukcí to možná už nebude potřeba   .
        stankag   | 24.07.2013 15:18:58
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Indukční deska
      má ji švagrová a je spokojená, a já jsem ji na to koupila takovou podložku, se kterou tam může dát i normální hrnec, prodávali ji v tv products
      HankaŽ   | 26.07.2013 06:34:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Indukční deska
      My jsme koupili zatím jen malou desku (https://www.royaltyline.cz/elektro/indukcni-dvouplotynkovy-varic-dip-4000-1/), protoře se jednak budeme stěhovat a jednak jsem nechtěla jít do indukce naslepo, protože v mém okolí ji nikdo neměl. A já jsem dost nedůvěřivý typ.
      Nicméně, jsem ráda, že jsme ji koupili, protože teď už vím, že si koupím celou indukční varnou desku. Spokojená jsem, se sklokeramikou nesrovnatelné!!! Milionkrát lepší!!! Jasně, že občas něco připálím, chvilku trvalo, než jsem se s ní naučila, ale ta rychlost reakce, to je věc!!! (prý skoro jako u plynu, ale ten já neznám).
      Janina23   | 07.11.2016 14:33:46
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Indukční deska
      Co je lepší plyn či indukce? Mám docela dilema  
      Clarey24   | 22.08.2017 09:47:49
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Indukční deska
        Když jsem to řešila pomohlo mi tohle srovnání: interiery4u.cz/novinky/indukce-ci-plyn-jak-si-spravne-vybrat-idealni-varnou-desku/. Nakonec mám indukci a nemůžu si ji vynachválit :)
        MatianaK   | 23.08.2017 13:11:51
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Indukční deska
      ahoj, přemýšlím o nové sadě nádobí - nějaká z těchto: https://www.bonino.cz/sady-nadobi/ .. uměl by mně někdo poradit, prosím? :-) Díky !!
      pavelomo   | 28.01.2018 18:50:19
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Indukční deska
      Ahoj máme,

      Výhody jsou snadnější údržba, nižší spotřeba, designově povedenější. Nevýhodou bohužel vysoká cena a taky nutnost spešl nádobí no :). Mrkni sem a udělej si trochu přehled: https://www.arecenze.cz/indukcni-varne-desky/
      Klisovenka   | 14.03.2019 07:59:01
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Indukční deska
      Ahoj máme,

      Výhody jsou snadnější údržba, nižší spotřeba, designově povedenější. Nevýhodou bohužel vysoká cena a taky nutnost spešl nádobí no :). Mrkni sem a udělej si trochu přehled: https://www.arecenze.cz/indukcni-varne-desky/
      Klisovenka   | 14.03.2019 07:59:08
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Indukční deska
        Taky máme doma indukční desku, kdybych si měla vybrat dneska znovu, tak nevím do čeho bych šla. Ve finále jsem spokojená. Největší výhoda je rychlost ohřevu, nevýhoda je známá, že na ni musíte mít speciální hrnce a pánve no, ale to člověk stejně asi koupí nové při zařizování kuchyně. Tady je docela zajímavý článek který by mohl pomoci při výběru https://www.pravydomov.cz/vyhody-a-nevyhody-indukcni-desky/ Jsou tam, ale ty nejznámější argumenty.
        nikinkasik   | 23.10.2019 11:17:08
        Reagovat | URL příspěvku
  • olej ve spreji
    holky, znate - mate - pouzivate nektera olej ve spreji? dostala jsem to od tchyne, podle netu je to docela draha sranda /jako 125Kc/300 ml - bych fakt nedala/ pri jakem vareni, peceni a jak to pouzivate?
    http://www.olejedokuchyne.cz/olejedokuchyne/eshop/1-1-Slunecnicove-oleje-ve-spreji/0/5/6-Easy-Cook-slunecnicovy-olej-ve-spreji
    chezzie   | 19.07.2013 12:15:53 | Reakcí: 10, poslední: 26.07.2013 13:50:00
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: olej ve spreji
      Mám takovou malou lahvičku olivového oleje ale jen s mechanickou pumpičkou a používám to na salát. To mi vyhovuje, že ho mám všude a přitom ho není moc. Ten slunečnicový bych zkusila na pánev nebo na plech, mohlo by se to tím pěkně rovnoměrně pokrýt. 
      stankag   | 19.07.2013 22:27:42
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: olej ve spreji
      Na dovče s tím kuchaři stříkali všechno co se dělalo na grilu nebo tak-třeba vafle,že tím stříkli na vaflovač nebo pánev na amolety.
      Honafa   | 19.07.2013 22:32:04
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: olej ve spreji
      Myslím, že by nebyl špatný na vymaštění bábovkové formy.
      tygřímáma   | 20.07.2013 08:10:13
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: olej ve spreji
      používám jenom na saláty :)
      Courtney   | 20.07.2013 09:52:22
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: olej ve spreji
      To měla kdysi mamka a dávali jsme to na vymazání formy. Mě láká si koupit mechanický na salát či maso.
      Ady.S   | 20.07.2013 20:28:07
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: olej ve spreji
      Mám od Tescomy rovnou dávkovač, který se dá naplnit... používám na salát, ale tchyně s ním třeba stříká i na pánev
      antara   | 21.07.2013 20:29:53
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: olej ve spreji
      nemám přímo tenhle, ale mám, používám ho na pekáče při pečení sladkého, nemusí se vymazávat a vysypávat, jen nastříkám a je to, skvěle pak vše vyklopím a vyndám
      HankaŽ   | 26.07.2013 06:48:41
      Reagovat | URL příspěvku
  • Jíte ovoce-jen tak živé?
      Ja skoro né,děti taky né a Zuzka jo.A mě překvapuje,že sní třeba merunku. Ja ho jím jen nějak upravené.

    A co máte raději ovoce nebo zeleninu?
    Honafa   | 17.07.2013 18:49:57 | Reakcí: 14, poslední: 08.08.2013 23:17:03
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      v lete jo- v zime to nekoupim skoro vubec,..zrovna dneska mam merunek v sobe asi kilo:D
      amalie2011   | 17.07.2013 19:12:01
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      Jíme, v létě i v zimě. Naopak mám pocit, že zeleninu a ovoce nakupuju pro zoo. Raději máme právě syrové, neupravené.
      tygřímáma   | 17.07.2013 19:15:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      mam rada cerstve jak ovoce, tak zeleninu, jim samozrejme i tepelne upravene, ale kdyz si muzu dat "jen tak" cerstve, tak vetsinou neodolam (hlavne merunky, broskve, tresne atd)
      chezzie   | 17.07.2013 20:11:12
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      pořád, po kilech, každý den spoustu ovoce i zeleniny, syrové :D Stázule rovněž tak :)))
      Courtney   | 17.07.2013 22:07:42
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      Jíme a ve velkém. Já teda letos hrozně a Ondra mile překvapuje, on jedl jen něco,ale letos se překonává maliny, jahody dnes snědl celou nektarinku, ujídá mi cukrový meloun.
      Zeleninu syrovou snad jen rajče a okurek, mrkev.
      Ady.S   | 17.07.2013 22:21:22
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      Ovoce mám radši syrové, zeleninu spíš upravenou. Ale rajče, papriku a okurek sním i syrové v salátu.
      moninif   | 17.07.2013 22:27:53
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      Jíme v létě i v zimě.Víc asi jíme zeleniny,ale ovoce taky máme rádi a obojí za sýrova.Mi zase moc upravené ovoce a zelenina nechutná.
      Zuzbr   | 18.07.2013 06:36:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      Ovoce i zeleninu jim nejradeji syrove, ale flakam to, nesnim tolik kolik bych mela, preci jen maso je maso.... Prave proto nevim kde jsem vzala dite vegetariana, ktery by se ovo-zelo cpal furt :)
      antara   | 18.07.2013 07:01:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      ovoce jím jedině čerstvé, tepelně upravené nemám ráda, ani kompoty
      HankaŽ   | 18.07.2013 07:39:19
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      U nás se čerstvé ovoce jí na kila, Vojtík ho miluje, samo nebo třeba do bílýho jogurtu....
      mtina   | 18.07.2013 12:21:25
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      U nás se sní čerstvého ovoce a zeleniny hromady viz můj dnešní příspěvek v kolonce Dnes... Raději mám čerstvé ovoce, ze zeleniny hlavně rajčata a okurky. Ostatní spíš, že vím, že bycho to měla jíst.
      stankag   | 19.07.2013 22:31:06
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      My jíme hodně ovoce i zeleniny celý rok. Co se dá jíst za syrova, sníme raději syrové. Osobně zrovna tepelně upravené ovoce nemám moc ráda, z kompotů jím tak akorát broskve, nemusím ani různé ovocné koláče, buchty... Zeleninu používám hodně nejen do salátů za syrova, ale i v teplé kuchyni.
      Sphinx   | 22.07.2013 09:42:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      syrove a ovoce vitezi
      Liberte   | 30.07.2013 07:05:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jíte ovoce-jen tak živé?
      jé, a to já se na to těším celý rok, mám to úplně jako obřad když si dávám do úst letošní první meruňku, třešeň, jahodu, broskev....miluju to !!!!!!!!!!!! Mám ráda ovoce i zeleninu ale i upravenou. Kyselé okurky, kompoty, ovoce v kombinaci s masem (mňam)...no zkrátka ANO !!!!!!!!
      lucie73   | 08.08.2013 23:17:03
      Reagovat | URL příspěvku
  • Okurkový salát
    Jaký dělate vy?
    U nás to moc chutná Honzovi-jen nastrouhat,osolit,opepřit,kapku octa a zakysánku.
    Včera to dělal bez mého dozoru a nastrouhal to na ty pidi nudličky,to se nedalo jíst,nešla tam ta okurka téměř citít.Mu to tak chutnalo.

    Ja raději tzaziky.
    Honafa   | 16.07.2013 17:35:13 | Reakcí: 14, poslední: 08.08.2013 23:19:12
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      u nas nastrouhat nahrubo, a bud s mlikem nebo vodou (sul, pepr, cukr, ocet)

      se zakysankou jsem to nikdy nejedla, vim, ze se to tak ji, ale musela bych nejdriv u nekoho ochutnat, co kdyby mi to doma nechutnalo ;-)
      chezzie   | 16.07.2013 17:47:15
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      Nastrouhat nahrubo nebo na kolečka, voda, cukr, sůl, pepř, ocet.
      Nebo zakysanka, pepř,sůl.
      tygřímáma   | 16.07.2013 18:51:59
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      U nas jedine nastrouhat na hrubo a klasicka octova zalivka. Babicka si ho obcas dela s kefirem nebo mlikem...brrr
      antara   | 16.07.2013 21:04:38
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      okurky nemusím, okurkový salát dá se říct nesnáším. ale potomek ho má rád, takže strouhám, solím, pepřím, trošku vody nebo kys. smetany
      Emma123   | 16.07.2013 21:33:17
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      Nastrouhat okurek nahrubo nebo na kolečka, přidat najemno nakrájenou cibuli, trochu octa, sůl, pepř, kapka oleje.
      moninif   | 16.07.2013 21:39:46
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      okurka nastrouhat na hrubo, sůl, pepř, česnek a zakysanka, toho by se Mates užral :-)
      foREVer   | 17.07.2013 11:19:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      s nim i se zakys. i bez.. ja sem vseho zravec:D
      amalie2011   | 17.07.2013 13:39:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      Okurkový jakýkoliv, letos teda většinou krájím na nudličky. Mě k té zakysance chutná ještě trošku česneku, ale miluju i s klasickým kyselým nálevem, či jak se tomu říká a Ondra je po mě vypije i tu kyselou vodu 
      Ady.S   | 17.07.2013 22:23:47
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      Já nejraději s bílým jogurtem.Nastrouhám okurku,zaliju jogurtem,trošku osolím a opepřím.Když je moc šťávy z okurky,trochu ji sliju.
      Zuzbr   | 18.07.2013 06:38:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      od mala jsem zvyklá pouze jen na octovou zálivku, a dodnes ji miluju, ale občas si udělám i tzatziky
      HankaŽ   | 18.07.2013 07:40:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      my nejradši tzaziky ale miluju i okurkový s octem 
      Rowdynka   | 20.07.2013 08:34:37
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Okurkový salát
      Mám nejradši klasiku, okurky+voda+sůl+pepř+cukr+ocet
      lucie73   | 08.08.2013 23:19:12
      Reagovat | URL příspěvku
  • Balsamikový ocet
    Holky poraďte kam ho použít...
    Nejlíp jestli nemáte s ním přímo nějaký recept, protože já nemám dost fantazie a odvahy na to, abych ho jentak někam zkusila prsknout  
    Nebo pokud ho některá z vás vyloženě používá, tak můžu za nějakou kačku zaslat, protože jinak mě se tady bude nejspíš válet 10 let a pak to vyhodim      
    CAndy91   | 16.07.2013 12:39:10 | Reakcí: 6, poslední: 22.07.2013 09:50:40
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Balsamikový ocet
      Já ho občas dávám do salátu. V mém případě ho budu mít taky hodně dlouho. Nějak jsme mu nepřišly na chuť.
      tygřímáma   | 16.07.2013 16:08:14
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Balsamikový ocet
      Mi taky nechutná.A jsem naštvaná,že ho moje mamka dáva do caprese.
      Mám ho doma jako správný snob,ale dávam jen do těsta na chleba pár kapiček,kapičičenek.
      Honafa   | 16.07.2013 17:31:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Balsamikový ocet
      ja teda taky nevim kdo co na nem ma, me teda taky moc nejede (ani kdyz mam ten salat pripraveny v restauraci)
      chezzie   | 16.07.2013 17:45:22
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Balsamikový ocet
      dávám na zeleninový salát v kombinaci s nějakým sýrem, a pokud mám, tak s ořechy. jen trochu, aby nepřebil chuť ostatního.
      Emma123   | 16.07.2013 21:31:00
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Balsamikový ocet
      my ho dáváme všude, teda jako do salátů. obyč ocet doma ani nemáme..
      zuzka83   | 18.07.2013 06:58:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Balsamikový ocet
      Já ho mám doma vždy. Používám do zeleninových salátů (např. s marinovaným chřestem, nebo jen tak zakápnout), do zálivek (voda, balsamikový ocet, cukr, sůl, pepř, bazalka, někdy trochu hořčice...). Taky ho dávám do omáčky na těstoviny (rajčata nebo rajské pyré, zelenina, olivy, bazalka, balsamikový ocet, koření...). Někdy ho trochu přidám i do rajské polévky s čerstvou bazalkou.
      Sphinx   | 22.07.2013 09:50:40
      Reagovat | URL příspěvku
  • nove brambory
    holky, jak skrabete - loupete nove brambory? jen tak pro zajimavost?
    ja je bud umeju kartackem a varim tak, nebo jsem zvykla od mamky, je vzit nozem (jakoby tu slupku z nich nozem seskrabat, takze jsou bramobory krasne hladoucke - mam sice od toho spinave ruce, trva to, ale mam rada kdyz jsou takove pekne kulatoucke, coz po skrabce nejsou...)
    chezzie   | 16.07.2013 09:01:21 | Reakcí: 7, poslední: 22.07.2013 09:51:36
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Horkovzdušná trouba
    Holky, je k něčemu horkovzdušná trouba, když nepeču maso? Maso skoro nejíme, ale nějakou buchtu apod. dělám poměrně často (cca 1x týdně). Já se v těch funkcích pečících vůbec nevyznám a musím si do nové kuchyně koupit novou troubu. Ty levnější horkovzduch nemají a tim, že vůbec nevim, k čemu je ten horkovzduch dobrý, tak nevim, jak se rozhodnout :-)

    Dík všem za rady!!!
    radun   | 11.07.2013 20:48:13 | Reakcí: 4, poslední: 16.07.2013 06:56:41
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Horkovzdušná trouba
      ja pecu jen v horkovzdusne... i buchty, maso, kure, no vsecko co se pece.. press hermeliny, zapec.brambory atd... norm.troubu uz nepouzivam:o)) driv sem mela jen plyn..a zadnej horkovzduch neznala. a nechybel mi..ale ted kdzy ho mam-vyuzivam jen ho:o)
      amalie2011   | 12.07.2013 09:43:27
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Horkovzdušná trouba
      Horkovzdušná trouba peče rovnoměrněji - zdroj tepla není jen ze dvou stran, ale rozhání se rovnoměrně, takže v každém místě trouby je stejná teploty, což umožňuje i lepší pečení více plechů najednou. Peče se při nižších teplotách a rychleji, takže by horkovzdušné trouby měly být i energeticky úspornější. A není potřeba předehřívat. Mám vyzkoušeno asi vše, od plynové trouby, přes kombinovanou mikrovlnku a klasickou elektrickou troubu, až po horkovzdušnou a za mne se určitě vyplatí připlatit a volit horkovzdušnou.
      Sphinx   | 12.07.2013 10:41:53
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Horkovzdušná trouba
      taky mam horkovzduch, vyhody ti popsala sphinx, super je prave u toho to, ze to pece rovnomerne, takze muzes mit i vic plechu najednou v troube (vanoce atd), nebo kdyz dodelavam maso a dam k tomu dodatecne na dalsi plech hranolky... navic kdyz bezne peces treba na 180 tak u horkovzduchu nemusis na 180 ale muzes na min, navic mam vypozorovany, ze pri horkovzduchu je trouba ohrata na dany stupen podstatne rychleji nez kdyz pecu jen obyc...
      chezzie   | 12.07.2013 21:10:59
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Horkovzdušná trouba
      sphinx napsala vse,je to proste rychle a uspornejsi peceni...pecu jedine v horkem vzduchu
      Liberte   | 16.07.2013 06:56:41
      Reagovat | URL příspěvku
  • cukety cukety
    naka naduroda:-! znam jen pomazanku, polivku, smazeny, nadivku,buchty, a nic vic z toho nedelam... jo este na grilu:o))) co vy delate nejradsi z cuketY??
    amalie2011   | 10.07.2013 12:37:03 | Reakcí: 14, poslední: 20.07.2013 08:35:15
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • omáčky na těstoviny
    Prosím vám, napište mi sem co nejvíc receptů na omáčky na těstoviny. Kdo nebude znát recept tak třeba jen názvy a já recept dohledám.
    Ale já znám jen rajskou a sýrovou a Toník teď jí jen těstoviny a já už nevím co na to dávat.
    Děkuju


    A ještě podotázka, kde se kupuje potravinové potravinové barvivo?
    medox   | 02.07.2013 14:10:49 | Reakcí: 13, poslední: 16.07.2013 12:57:17
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: omáčky na těstoviny
      http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/detska-jidla-od-jednoho-roku/=/v/5003

      Další: Stačí zahřát smetanu a hodit tam třeba kukuřici nebo brokolici nebo žampiony, trochu podravky a třeba maso či salám. Dávám vždy jen jednu zeleninu.
      Pak je výborná klasika na houbách s těstovinama, na paprice, kmínová...
      Pak dělám ještě zapečené špagety:
      1 balík špaget uvařit. 1 cibule osmahnout+ 1 kg mletého+ 2x malý protlak+ kečup dle chuti(dávám tak půlku skleněný), sůl, worchester, pepř- vše chvilku provařit. Vymazat pekáč, 1 vrstva uvařené špagety, 2 vrstva směs z mletého, 3 vrstva 5-6 vajec rozkvrdlaných s 30dkg eidamu, sůl. Vše nechat zapéct do růžova. Těmahle bych se utloukla!

      Pak děláme nudle s houbama(pokud je malý jí): cibulku+ čerstvé houby(mražené)+ sůl+ peř+drc.kmín- dusíme do měkka a zamícháme do širokých nudlí

      Víc mě teď nenapadá 
      Mis   | 02.07.2013 15:32:21
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: omáčky na těstoviny
      Zadej si do vyhledávače "omáčka na těstoviny" a vyjedou ti toho desítky, tak si to projdi a načerpej inspiraci. Každý má rád něco jiného, vypsat recepty by trvalo hodiny.
      Sphinx   | 02.07.2013 16:58:34
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: omáčky na těstoviny
        Já to právě udělala a vyjelo mi jich plno, ale všechny takové exotické. Nebo takové co bychom nejedli. Vždycky na návštěvách jíme takové običejné a je jich jen pár pořád dokola. Tak jsem si říkala, že právě tady se najdou právě ty.

        A v tom mi právě stačí název, neb recept už se dohledá.
        medox   | 02.07.2013 17:28:40
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: omáčky na těstoviny
          Na mne vyjela hlavně základní klasika... boloňská, rajčatová, sýrová a smetanová. Najdi si recepty na základ a pak popusť uzdu fantazie. Rajčatovou, sýrovou a hlavně smetanovou můžeš modifikovat dle vlastní nebo spíš Toníkovy chuti. Můžeš přidat šunku, tuňáka, lososa, masové kuličky, olivy, oblíbenou zeleninu, žampiony, hlívu ústřičnou...
          Sphinx   | 02.07.2013 18:03:24
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: omáčky na těstoviny
            Na mě jako první vyjela citronova :-) Jsem si představila Tondův výraz.

            Ale stejně jsem na ní klikla a narazila jsem přímo na stránky o omáčkách na těstoviny a tam už je výběr teda veliký.

            medox   | 02.07.2013 19:12:13
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: omáčky na těstoviny
      mě jen napadá uvařit špenát na cibulce s česnekem, z protlaku nebo listový pak rozmixovat, uvařit špagety, promíchat to se syrovým vejcem a nechat zapéct (já teda jen to nechám otočit v mikrovlnce, nebo to prohřeju na pánvi).
      Pak mě napadá ragú, osmahnout kuřecí maso na cibulce, přidat zeleninu (hrášek, mrkev, kukuřici) a zalít smetanou a nechat zhoustnout.
      moninif   | 02.07.2013 17:53:51
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: omáčky na těstoviny
      Smetanovou s houbama, kuře na paprice, udělat smetanový základ a dát tam bylinky.
      Ady.S   | 02.07.2013 19:49:01
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: omáčky na těstoviny
        Tohle je tak to co umím.
        A pro nás je teda i důležité i aby byla červená :-) Ale přinejhorším se dá obarvit vše.
        medox   | 02.07.2013 20:14:20
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: omáčky na těstoviny
      delam kminovou, rajskou, syrovou, koprovou, kure na paprice, kecupova, horcicna, v podstate jakoukoliv se smetnaou.delam rada i bratislavske plecko, krenovou- ke vsemu mame testoviny.jen chlap obcas knedlu:D
      amalie2011   | 04.07.2013 11:30:43
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: omáčky na těstoviny
      Barviva v drogerii Teta.
      Omáčky jak se dělá rajská z rajčat tak takto udělat i paprikovou z paprik,či porkovou z porku.
      Pak ty sýrové ty jdou dělat z různých sýru ,mužou pokaždé chutnat jinak.
      Pak dělám takovou miminkovskou-směs mrkev,hrášek,kukuřice podusím,zahustím jíškou,ochutím a přidám smetanu.Tu miluje Gabka.
      Pak jsou dobré určitě nějaké kari či šafránové,ake to nevím co Toník na to.
      A potom ještě dýnovou a kedlubnovou.Prostě udělat zelíčko a rozmixovat.
      Honafa   | 10.07.2013 13:55:37
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: omáčky na těstoviny
      na těstoviny bych nalila:
      klasický guláš
      sýrová se smetanou
      rajská
      kari-omáčka
      do základu guláše přidáš okurku a vejce a je to znojemská
      pak dělám i špenát s kuřecím masem na těstoviny
      boloňská omáčka
      svíčková omáčka


      barvivo v Tetě (třeba)
      lucie73   | 13.07.2013 14:18:32
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×