Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Hrášková rýže se sýrem

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Ingredience:
150 rýže parboiled,
1 cibule,
hřebíček,
1 lžíce másla,
sůl,
malá konzerva sterilovaného hrášku (420 g),
muškátový květ,
100 g tvrdého sýra,
petrželka, event. pažitka

Postup:
Přebranou rýži nejméně dvakrát propláchneme vařící vodou, dáme do kastrolu, zalijeme jednou tak velkým množstvím vody, přidáme sůl, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, máslo a pod pokličkou v troubě nebo na plotýnce dusíme doměkka.
Zvlášť prohřejeme hrášek, který scedíme a opatrně vmícháme do rýže. Vmícháme i polovinu strouhaného sýra a ochutíme muškátovým květem. Pomocí naběračky vyklápíme na talíř kulaté kopečky a na povrchu je posypeme zbytkem strouhaného sýra. Podáváme k různě upraveným masům nebo doplníme předem tepelně upraveným masem nebo uzeninou (rozkrájíme na drobné kostičky, které zamícháme do rýže současně s hráškem). Rýži vždy ještě na povrchu ozdobíme kadeřavou petrželkou nebo nadrobno nakrájenou pažitkou.

autor: silenkaa    Poslední změna: 09.08.2007 12:56:05
Předchozí článek salát z hlívy Další článek Rozinková mrkev
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×