Recept: Hrášek se šunkou

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Ingredience:
600 g mraženého hrášku,
2 malé cibule,
100 g šunky,
120 ml hovězího vývaru,
2 lžíce másla,
špetka cukru,
sůl

Postup:
V menším hrnci zahřejeme masový vývar. Na pánvi rozpustíme 1 ½ lžíce másla a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na tenké plátky. Vmícháme hrášek a ochutíme ho špetkou cukru a solí. Přilijeme vývar a hrášek vaříme pod pokličkou tak, aby zůstal křupavý. Mezitím nakrájíme šunku na tenké nudličky. Vmícháme ji do hrášku, přidáme zbytek másla a dochutíme solí.
Podáváme jako přílohu k masu nebo jen s chlebem či pečivem.

autor: silenkaa    Poslední změna: 09.08.2007 12:51:44
Předchozí článek Celerová kaše Další článek Chlebový knedlík
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×