Recept: Dušená zelenina zdravě a la Calamity

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Začalo to včera. U Billy, ve které mají slušnou zeleninu, se nedalo zaparkovat. Pak jedeme kolem Lidlu a říkám, zkusíme to tady. Vůbec jsem si nebrala košík, na ten salát, který jsem chtěla koupit, mně stačí ruce.

A ejhle, přijdeme k ovoci a zelenině a já se nestačím divit. I když bylo kolem šesté večer a za celý den hodně probraného, měli tam nádhernou zeleninu i ovoce.

Tak jsem Sofi vyslala pro košík a z následujícího udělala dušenou zeleninu:

- lilek - nakrájet na kolečka, nechat vypotit, tj. cca na 1/4 hodiny zasypat solí, pak opláchnout

- 3 bílé papriky nakrájet na čtvrtky

- cherry rajčátka, tak 10, měla jsem červené i oranžové, rozkrojit na poloviny

- přírodní sýr kostka naložený ve slaném nálevu - odkrojila jsem 2x7 cm - nakrájela na drobné cihličky

- parmazán

- zakysaná smetana

Do nízkého hrnce velkého poloměru jsem na lžíci oleje pokladla kolečka vypoceného lilku, na to pokladla papriky, do toho rajčata a přírodní sýr a zasypala trochou parmazánu, to polila hustou zakysanou smetanou. Nejprve jsem chvíli podusila bez vody, pak, aby se nezačalo připalovat, jsem zalila do 2 cm. Nechala jsem podusit chvíli, aby byl lilek měkký a paprika tak napůl.

To byste nevěřili, jak si můj steakový manžel na tom pochutnal :-).

...škoda, že už nic nezbylo...

autor: Calamity J.    Poslední změna: 20.05.2010 18:56:47
Předchozí článek Pro milovníky rychlého vaření Další článek CHŘESTOVÉ ZELÍ
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×