Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: CHŘESTOVÉ ZELÍ

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Připravíme si cibulovou jíšku - řidší.
Chřest si očistíme - oloupeme. Nejlepší na očištění je tahle škrabka,používáme ji na všechnu zeleninu a dětem se s ní dobře pracuje... http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obchod/skrabka-ocel+id-7.6070.html
U čištění nesmí zůstat žádná šlupka,ta je tvrdá a není to dobré.Dáváme pozor na hlavičky chřestu,ty nečistíme.Odstraníme spodní část chřestu,ta je tvrdá.
Chřest nakrájíme na špalíčky,můžeme i rozpůlit - nestrouháme!
Na másle krátce blanžírujeme chřest,aby pustil vodu.
Odděláme chřest,vodu zahustíme jíškou,provaříme - je hustější (jako smetana)
Přidáme kmín,chřest a dochutíme jako zelí - ocet,sůl,cukr...
Můžeme stejně připravit KEDLUBNOVÉ ZELÍ
Je to opravdu lahůdka a v chřestové sezómě určitě doporučuji uvařit - třeba ke kačeně,nebo pečenému kuřeti.
 
autor: beruska    Poslední změna: 12.05.2010 08:04:18
Předchozí článek Dušená zelenina zdravě a la Calamity Další článek salát s marinovaným chřestem a rajčaty
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×