Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Chlupaté knedlíky

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Moje první chlupaté knedlíky jako od maminky
brambory
vajíčka
hladká mouka
solamyl
sůl
Brambory oloupeme,najemno nastrouháme a vymačkáme z nich vodu do mističky.Chvíli počkáme až se usadí škrob,vodu opatrně slejeme a škrob z brambor vrátíme zpátky,osolíme,přidáme vajíčko,lžíci solamylu a zahustíme hladkou moukou.Vše by mělo být o kapku hustší než na bramboráky.Mezitím si uvaříme osolenou vodu a nabereme pol.lžící jeden chlupatý knedlík.Dáme do vroucí vody a pokud se do 3 minut nerozpadne je těsto správně husté a můžeme pokračovat.Po vložení posledního(patvaru),odměříme cca 8 minut a vaříme.Opatrně mícháme odedna,ale pozor,jen zlehka.Po uplynutí doby vyndaváme lžící nebo naběračkou s dírama a každý knedlík překrojíme vejpůl.Podáváme k zelí a masíčku ale i s vajíčkem a cibulkou budou výtečné.Dobrou chuť






autor: lucie73    Poslední změna: 03.10.2009 00:08:21
Předchozí článek ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY Další článek Pitty Panna
Diskuze
  • ještě je dobré přidat malý bílý jogurt pro zjemnění chuti a já aby to nebylo řídké, přidávám hotovou směs na bramborové knedlíky, třeba jen půlku pytlíku! lépe se s tím pak pracuje
    mamina19   | 03.10.2009 09:32:44
    Reagovat | URL příspěvku
  • Dělám taky ale nedělám lžici mam na toi takové děravé sejto jsou pak malé
    TYFANY   | 03.10.2009 09:19:26
    Reagovat | URL příspěvku
  • Lucko,díky.Vypadá to docela jednoduše,to mám ráda,takže to testnu na tygří rodince. 
    tygřímáma   | 03.10.2009 07:49:02
    Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×