Recept: Vídeňský knedlík - super jednoduchý

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Na 1 porci:
100g veky (celozrnný rohlík apod.)
20g hrubé mouky nebo krupice
1/2 ks vajíčka
1/2 lžičky soli
125 ml mléka

Nakrájenou veku necháme 10 minut odstát politou mlékem, pak přimícháme mouku, vejce, sůl. (Samozřejmě lze dát jen žloutky a pak vmíchat sníh z bílků - knedlík bude nadýchanější).Čistou utěrku navlhčíme, vymažeme máslem, těsto na ni nalijeme, zabalíme do tvaru knedlíku a kraje nadvakrát zavážeme - blíž k těstu a dál od těsta. Vložíme do vroucí vody, po 10 minutách odstřihneme vázání blíže ke knedlíku, vaříme dalších 15-20 minut, v půlce varu knedlík obrátíme. Vyjmeme, naporcujeme, podáváme :-) Nemůže se nepovést :-D
autor: fireangel    Poslední změna: 15.04.2008 13:44:08
Předchozí článek Super knedlík Další článek Kuřecí salát podle Vašich rad :-)
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×