Recept: Bílá omáčka

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Maso (kuřecí, slepičí, krůtí, vepřové, králičí) dáme vařit do vody. Přidáme sůl, mrkev vcelku, kus celeru, kousek kořenové petržele, celerovou nať, cibuli vcelku, bobkový list, celý pepř, nové koření. Zakapeme worcestrovou omáčkou. Když je maso měkké, vyndáme jej spolu s kořenovou zeleninou. Vývar přecedíme, zalijeme mlékem, uděláme zavářku z hladké mouky a mléka, necháme povařit, přidáme maso, pokrájenou kořenovou zeleninu. Trochu okyselíme octem, přisolíme. Přidáme sladkou smetanu a povaříme, nebo zakysanou, ale tu už raději nevařit. Lepší je uvařit předem a nechat rozležet.

 

autor: Ady.S    Poslední změna: 10.01.2011 21:29:08
Předchozí článek Houbová omáčka(nejen pro Janasmile) Další článek Francouzská krémová omáčka
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×