Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Harlekýn

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

... miluju pařížskou šlehačku a i proto jsem se rozhodla upéct dort Harlekýn. Paradoxně jsem nakonec mezi několika recepty vybrala jeden, kde pařížská šlehajda vůbec není :o)))

Jelikož je to ale mňamka mňamkovitá a navíc fakt jednoduchá na výrobu, předkládám recept:

4 žloutky, 100 gr. cukru (použila jsem krupici), 20 gr. kakaa (hořkého), 50 gr. hrubé mouky ... utřít žloutky s cukrem (ručním mixérem), přidat kakao, mouku a vmíchat sníh ze 4 bílků ... upéct v dortvé formě (použila jsem pečicí papír, dala do trouby rozpálené na 250 st. a ihned stáhla na 150, pekla jsem asi 10-15 minut, zkouším párátkem)

Než jsem začala zchladlý korpus zdobit, formu jsem otevřela, odlepila jsem ho od papíru a opět jsem ho na papír položila a formu zavřela. (Usnadní to pozdější maipulaci, když už je na korpusu krém.)

30 gr. másla, 30 gr. hl. mouky ... udělat světlou jíšku, zalít 1/4 l mléka, mírně zahřívat a míchat do zhoustnutí (já nechala za stálého míchání probublávat 5 minut)

100 gr. másla, 100 gr. cukru (opět jsem dala krupici, rozpustí se v krému do hladka), 30 gr. kakaa (hořkého) ... opět vyšlehat mixérem a přimíchat zchladlou jíšku (z té stala povařením s mlékem hlaďoučká kaše) ... vzniklou hmotu (krém) natřít na korpus (je toho docela silná vrstva).

Nechat ztuhnout v ledničce (já nechala přes noc), pak obkroužit nožem a dort definitivně vyndat z formy, předat na dortový talíř.

Vršek dortu ozdobit šlehačkou. (Já poprvé ušlehala jen jednu, se ztužovačem, natřela jsem ji po celé ploše a poprášila hořkým kakaem. Naposled (viz foto) jsem použila šlehačky dvě, s jedním ztužovačem, cukrářským pytlíkem jsem vytvořila ozdobné bobečky a po okrajích dortu jsem nastrouhala hořkou čokoládu.

Servírovat vychlazené.







autor: Renča    Poslední změna: 29.08.2010 17:35:03
Předchozí článek jednoduchá mramorová bábovka Další článek Úžasná rychlá jakobublanina:-)
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×