Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Jahodové muffiny

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

suroviny (na 12 kusů):

12 středně velkých jahod
150 g másla nebo rostlinného tuku
100 g cukru
1 vanilkový cukr
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
špetka soli
3 vejce
200 g polohrubé mouky
55 g maizeny
1 prášek do pečiva
6 lžic mléka

 

postup:

Jahody omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky. Tuk s cukrem, vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a špetkou soli šleháme 5 minut do pěny. Přidáme vejce, opět chvilku šleháme. Pak je na řadě mouka, maizena a prášek do pečiva. Opět prošleháme. Přidáme mléko a pokrájené jahody. Lehce promícháme.

 

Formu na mufiny vyložíme papírovými košíčky a rozdělíme do nich těsto. Pečeme 25-30 minut při 170 stupních.

autor: tygřímáma    Poslední změna: 23.07.2013 09:34:40
Předchozí článek Jahodové řezy Další článek Kefírová buchta
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×