Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Bublanina

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Suroviny: 100g tuku, 180g cukru moučka, 4 vejce, 200ml polotuč. mléka, citronka, 300g polohr. mouky, 1 kypřík , ovoce ( rybíz, borůvky, třešně, jahody - co zahrada a dům dá + cukr na posypání, trošku ml. skořice , drobenka ( příp. 1 tvaroh )

POSTUP: změklý tuk a cukr utřeme do pěny, přidáme 4 žloutky, přilijeme mléko, citronku a rozmícháme. Na závěr přidáme 300g mouky smíchané s kypříkem, a zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo pekáč. Poklademe ovocem ( těsto před tím lehce posypu moukou, aby se ovoce nepropadlo ), posypeme vanilkáčem a troškou skořice. Zasypeme drobenkou z másla, hl.mouky a cukru a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C

OBMĚNA: do těsta přidáme kakao a na těsto před vložením ovocem rozetřeme tvaroh rozmíchaný s mlékem a trochou cukru




autor: Minuska    Poslední změna: 18.09.2007 14:14:25
Předchozí článek Šlehačkový jahodový dort Další článek Pravá pařížská šlehačka
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×