Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Sloní slza

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
100 g mouč. cukru
6 vajec
vanilkový cukr
75 g pol. mouky
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa

Krém:
150 g mletých vlašských ořechů
5 lžic mléka
250 g másla
2 vanil.cukry
2 lžíce mouč. cukru
kompotované broskve

Z bílků ušleháme sníh, cukr a vanil. cukr utřeme se žloutky do pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao a sníh. Pečeme na 180 oC asi 30 minut. Po upečení po délce přeložíme a necháme vychladnout.
Krém: Mleté ořechy spaříme horkým mlékem. Máslo s cukrem a vanil.cukrem utřeme a přidáme ořechy. Broskve nařežeme na měsíčky. Plát těsta rozbalíme, do středu dáme vrstvu krému, poklademe broskvemi a prikryjeme zbytkem krému. Plát přiloíme a mírně přitlačíme k sobě, aby připomínal slzu. (Je to moc a moc dobré, dělám to i bez broskví)
autor: Jana A    Poslední změna: 17.11.2008 14:42:20
Předchozí článek Rumová buchta Další článek Tvarohová buchta s džusovou polevou
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×