Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Kakaové řezy

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
30dkg hladké mouky, 15dkg másla, 10dkg cukru, 1lžíce kakaa, 1vejce, 1 pr. do pečiva, 4lžíce mléka - ze surovin zaděláme na vále těsto

Krém: 0,5l mléka, 1 1/2lžíce vaniklového pudinku, 4lžíce hrubé mouky - z těchto surovin uvaříme kaši
20dkg másla, 20dkg cukru, 1žloutek

Z těsta vyválíme dvě placky, které upečeme pozor!!! po upečení jsou placky tvrdé a křehké tak ať vám neprasknou.
Polovinu krému namažeme na 1 plcku, poklademe piškoty a pokropíme silnou kávou a rumem, přiklopíme druhou namazanou plackou a lehce přimáčkneme - necháme uležet do druhého dne a navrch nalejeme čokoládovou polevu.

Můj přídavek - pod čokoládovou polevu mažu ještě marmeládu a čokoládu sypu zdobením, strouhanými ořechy nebo kokosem :O)
Je to fakt jedlá buchta a tak přeji dobrou chuť






autor: Zuzi    Poslední změna: 11.11.2008 09:27:49
Předchozí článek Acido buchta Další článek šneci z listového těsta
Diskuze
  • Včera jsem to nakrájela na malinké kostičky a dala na stul a to bylo dobré,bylo to jako cukrovíčko.
    Honafa   | 17.11.2008 10:45:18
    Reagovat | URL příspěvku
  • další do sbírky   ...neprojdu dveřma    
    Small   | 16.11.2008 19:05:46
    Reagovat | URL příspěvku
  • to vypadá dobře mnam mnam   
    lendy   | 15.11.2008 19:18:20
    Reagovat | URL příspěvku
  • Tak už jí mám.A upřímně obdivuji každého,který udělá z tohoto množství dvě placky.Mi se to ani na páty pokus nepodařilo.Udělala jsem jednu a potom rozpulila.Mám to menší.
    Honafa   | 15.11.2008 11:13:47 | Reakcí: 2, poslední: 15.11.2008 20:58:54
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Ahojky Gabčo, pokud jsou ty placky dvě jsou slabší  
      Ale poradila jsi si s tím výborně je vidět, že jsi kuchařka jak má být  
      Tak teď mi nezbývá nic jiného než popřát dobrou chuť    
      Zuzi   | 15.11.2008 13:31:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
            Vidíš, zrovna jsem to šoupla do ledničky a placku jsem pořešila stejně. Akorát, že jsem to válet ani nezkoušela, šupla jsem to na pečecí papír - na plech na koláče (je větší), namočila ruce a rozmatlala to po celém plechu  
      Sunny   | 15.11.2008 20:58:54
      Reagovat | URL příspěvku
  • Óóó,piškotky,rumíček,krém-to jsou ale žravé surovinky   !To bude dobrůtka   !
    KaJana   | 11.11.2008 19:30:17
    Reagovat | URL příspěvku
  • Jo, jo tak tohle je prima - dostala jsem ochutnávku.
    Nemohly byste to tak dělat všechny? Opravdu ráda bych vám dělala degustátora      
    Sunny   | 11.11.2008 19:29:01 | Reakcí: 1, poslední: 11.11.2008 21:52:03
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Tak to bude o víkendu.Vypadá to super,určitě to bude mít uspěch.
    Honafa   | 11.11.2008 14:33:58
    Reagovat | URL příspěvku
  • hm, mňamky 
    Stáňa   | 11.11.2008 12:15:52
    Reagovat | URL příspěvku
  • No kruci - tahle aby nebyla jedlá     
    (Můžu ještě poprosit o tvůj recept na čokoládovou polevu? Já s čokoládou bojuju, někdy vyjde krásně, někdy netuhne, ale zůstane taková trošku mazlavá - né, že by to vadilo, dobrá je taky, a jak! Myslím, že tam půjde o každý gram surovin, prostě to mé od oka se v tomhle případě asi moc nevyplácí. 
    A nemaže se ta čokoláda s tou marmoškou, když ji (tu čokoládu) navrch pak roztíráš?)
    Renča   | 11.11.2008 11:44:18 | Reakcí: 1, poslední: 11.11.2008 14:13:07
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Ahojky Renčo čokoládovou polevu dělám taky od oka takže ti asi moc nepomůžu   Vezmu prostě jednu čokoládu na vaření 100g nálámu ji do hrnce děti uzobávají tak v tom hrnci nikdy neskončí celá   , ale to neva, potom přidám kousek másla a kousek 100% tuku pokud nechceš aby se čokoláda lámala tak dej víc másla ona potom úplně neztuhne a neléme se.
      Čokoládovou polevu rozhřívám ve vodní lázni do úplného rozpoštění - musí se pozvolna míchat aby se pěsně spojila.
      Když jsou všechny ingredience rozpuštěné kouknu na to a usoudím jestli je moc řídká nabo hustá podle potřeby přidám čokoládu nebo máslo (100% tuk)
      Dle mého soudu je čokoláda po 100% tuku řidší než po másle   
      Doufám, že jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně a čokoládová poleva se ti povede přeji ti hodně zdaru        
      Jo a ještě k té marmošce ta se s polevou nesmíchá ani nic jiného se s ní nestane neboj je to vyzkoušené    
      Zuzi   | 11.11.2008 14:13:07
      Reagovat | URL příspěvku
  • Ty ale umíš provokovat po ránu.  Už vím,co o víkendu upeču       
    tygřímáma   | 11.11.2008 09:33:44 | Reakcí: 3, poslední: 11.11.2008 10:26:16
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×