Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Kuře (králík, krůta) v marinádě s houbičkama a cibulí

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Marináda:

šťáva z jednoho citronu

1 cibule na dílky

nakládané houby (do marinády jen ty houby, bez nálevu. Houby propláchnu, nemám ráda ten sliz na nich)

1 lžíce medu

1 lžíce sojové omáčky

2 stroužky česneku

1/2 lžičky kari

trochu cukru (lžička), sůl, pepř

1 dcl oleje

 

Do toho naložit maso na cca 24h - kuřecí paličky nebo králičí přední a zadní nohy. Peče se cca hodinu nejlépe ve skleněné varné misce, přiklopené. Je lepší, když je maso hodně na těsno nebo přes sebe (aby se pěkně dělalo v marinádě a šťávě, kterou pustí).

V původním receptu jsou uvedené místo cibule nakládané cibulky a místo nakládaných houbiček čerstvé houby (jakékoliv). Ale my si doma houby nakládáme, tak jsme to otočili.

Výborné je to jen s chlebem, ale může být třeba i rýže.

autor: chezzie    Poslední změna: 18.06.2014 09:57:33
Předchozí článek Pinto karbanátky Další článek Béřovický králík
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×