Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Dalamánky

Rady, recepty - vlastní, kde kupovat směsi. Za námět na novou rubriku děkujeme JaniněK.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Dělala jsem včera na dnešní snídani a byly jak čerstvé, tak se podělím:

250 ml vlažného mléka
25 g rozpuštěného vlažného sádla
1,5 lžíce oleje
1 lžička kmínu
1,5 lžičky soli
500 g hladké mouky
špetka cukru
2 lžičky sušeného droždí nebo cca 15 g čerstvého
1 vejce na potření
hrubá sůl a kmín na posypání

Pekárna udělá těsto, které na vále rozdělíme na bochánky o hmotnosti asi 60 g a necháme zhruba 15 minut kynout. Po uplynutí této doby rozválíme na šišky, dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy, posypeme solí a kmínem.Pečeme v předehřáté troubě na 180° dozlatova.

Já nedala do těsta kmín, ale 1 lžíci sezamu a 1 lžíci loupané slunečnice a povrch jsem posypala jen hrubou solí.

autor:    Poslední změna: 17.07.2009 12:18:51
Předchozí článek Úžasný švestkový koláč s drobenkou Další článek Merunkové buchty
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×