Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Cizrnové kari

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

cizrna (buď plechovka, nebo namočit přes noc, hrst na osobu)

žampióny 4 velké

rajčata 4 (pokud vaříte s ujídačema, tak aspoň 8)

cibule 1

česnek dle obliby, u nás tak 2 stroužky našeho vlastního biočesneku

1 cm nastrouhaného zázvoru

jogurt (tak 4 lžíce), nebo zakysaná smetana nebo kokosové mléko

kari koření, možno i byliny

 

Postup je jasný. Nejprve dám vařit cizrnu, páč to trvá. Pak nakrájím rajčata, aby měli pomocníci co jíst. Pak rozpálím pánvičku s olejem a osmahuju cibuli, česnek, žampióny, zázvor, rajčata, která pomocníci nesnědli, a nakonec i tu cizrnu, až se uvaří.

Pak zaliju jogurtem (smetanou, kokosovým mlíkem) a důkladně okarím. Přidávám i libeček, protože Pepa má libeček hrozně rád a když je v jídle libeček, tak jídlu odpustí, že neobsahuje maso.

Podávám s rýží, protože tu zas ráda Maruška, a ona to kari tak úplně nemusí.

autor: zajic    Poslední změna: 14.01.2013 12:05:45
Předchozí článek Hubník Další článek Bramborové kačenky
Diskuze
  • Je to vynikajicí       
    Zuzbr   | 21.01.2015 12:21:34
    Reagovat | URL příspěvku
  • A ještě jí se teda k tomu jen ta rýže, nebo se to může jíst i samotné?
    Zuzbr   | 21.01.2015 12:11:22
    Reagovat | URL příspěvku
  • Zajíčku tu zakysanku tam dávaš ještě když je to teplé, nebo až to vychladne? děkuji
    Zuzbr   | 21.01.2015 11:59:25 | Reakcí: 1, poslední: 21.01.2015 12:22:20
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Zakysanku nebo jogurt dávám, když je to teplé.
      A jíme to s rýžá, kuskusem, bulgurem, šlo by to i s pečivem...
      zajic   | 21.01.2015 12:22:20
      Reagovat | URL příspěvku
  • Díky za inspiraci, cizrnu s Verunkou milujeme (manžel moc ne, ale nebude příští týden doma, tak si to určitě uvaříme)
    PaVZ   | 19.03.2014 20:26:48
    Reagovat | URL příspěvku
  • Prave jsem dodelala, je to vynikajici. Jdu si to napsat! Diky!  
    sazicka   | 19.03.2014 11:22:35
    Reagovat | URL příspěvku
  • super,diky za tip 
    Andrea81   | 18.03.2014 20:39:24
    Reagovat | URL příspěvku
  • Zitra na to jdu, ciha tam na me nejaka zrada? Na co si dat pozor? To se ji s nejakou prilohou, jo? Pochopila jsem to spravne? Bude to ma cizrnova premiera. :)
    sazicka   | 18.03.2014 15:04:06 | Reakcí: 1, poslední: 18.03.2014 16:42:32
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Asi není, kari je dost blbuvzdorné.
      Jen ta cizrna se vaří docela dlouho, možná i 2 hodiny, já ji dám třeba vařit hned ráno, vaří se, než odejdeme do školky, pak ji vypnu, a pak zas začnu vařit po příchodu, ať je oběd v nějakou rozumnou dobu. Protože když začnu vařit o půl dvanácté, tak ve 12 by se nejedlo ani ve snu.

      Přílohu děláme rýži, kus kus, bulgur.
      zajic   | 18.03.2014 16:42:32
      Reagovat | URL příspěvku
  • my delame neco podobneho s tim, ze je tam navic jeste grilovany lilek ..je to fakt mnamka a navic jeste zdrave  
    pecko   | 15.01.2013 15:33:38
    Reagovat | URL příspěvku
  • to zní moc dobře
    Zuzbr   | 15.01.2013 08:56:56
    Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×