Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Bramborové kačenky

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

vařené brambory (cca 1/2 kg nebo víc dle žravosti rodiny)

1  vejce (nebo 2 při větším množství)

česnek, majoránka, sůl

hrubá mouka a krupice

Brambory nastrouháme nebo rozmačkáme na kaši. Přidáme vejce, česnek, sůl  a majoránku. Do kaše střídavě přisypáváme mouku a krupici, tak aby vzniklo hutné těsto (množství závisí na bramborech). Pak z těsta uválíme válec, který nakrájíme na hranolky cca 5x3x3 cm. Hranolky vyskládáme do pekáčku vymazaného sádlem a sádlem je také potřeme. Pečeme na 170°C do lehce zlatova a pak plech vyndáme a každou kačenku vidličkami v prostředku roztrhneme aby vyšla pára ven a dáme zpět do trouby. Dopečeme dohněda. Podáváme s kyselými okurkami nebo s kyselým zelím.

autor: Udunka    Poslední změna: 14.01.2013 11:00:47
Předchozí článek Cizrnové kari Další článek Špagety s pečenými rajčaty a bylinkami
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×