Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 242) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Noví pomocníci
    O vánocích se mi porouchala pekárna, kámoška sloužila 7,5 roku tak měla i nárok, k tomu se přidal i šlehač ten sice sloužil méně ale o to urputněji. Tak jsem si udělala radost a obojí si koupila minulý týdne v Lídlu , už mám i vyzkoušené a super. K tomu nám doma udělal radost tatínek a máme koupil Sodastrem, léta jsme i něm mluvili a pořád váhali.
    Ady.S   | 29.02.2016 22:04:08 | Reakcí: 4, poslední: 19.03.2016 09:51:55
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Perník
    Chtěla bych upéct takovou tu perníkovou buchtu. Mám o ní velice jasnou představu, nadýchaný tmavý těsto, nahoře čokoládová poleva.
    Zkusila jsem to podle dvou receptů, poprvé to bylo úplný fiasko, u toho druhýho si nejsem jistá, jestli jsem neudělala nějakou chybu, chuťově to bylo fajn, ale byla to jen taková teňulinká hutná buchta...
    Máte nějaký osvědčený recept? Moc by mi to pomohlo 

    A ještě dotaz na čokoládovou polevu, takovou tu, jak se rozpustí čokoláda ve smetaně. Jak ji děláte (myslím poměrově)? A jak se dělá to, že to ztuhne?      Mně to totiž neztuhlo, po třech dnech to nebylo patlavý, ale tuhý zdaleka ne  Nebo je nejlepší a nejjednodušejší koupit nějakou tu hotovou polevu?
    zuzka83   | 22.02.2016 09:28:38 | Reakcí: 6, poslední: 18.03.2016 14:38:49
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Perník
      http://recepty.vareni.cz/pernik-na-plech/ akorát tam dávám malilinko víc mlíka..a v pohodě..
      Rowdynka   | 23.02.2016 13:11:07
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Perník
      Rozpustím 1,5 čokolády,chrstnu tam trošku smetany,cukr a plátek másla.Právě to máslo potom zapřičiní,že to ztuhne.

      Perník dělám výborný,ale takový jak pejsek a kočička.Dávám do něho i rozpustnou kávu.Recept nemám.
      Honafa   | 28.02.2016 10:33:08
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Perník
        ty tvoje rady bez gramáže, co já nebohá s tím??!!       

        V receptu na první perník byla čokoláda s máslem, neztuhla a ještě byla chuťově fakt ohavná. Ta druhá byla bez másla, neztuhla, ale chutnala skvěle  Asi popátrám na netu. Jsme si včera četli recept na míša řezy, nevím, jestli na to nejsu moc tlustá, ale ráda bych to vyzkoušela - tam se ta čokoláda dělala jinak, ale s máslem, to mě dost vyděsilo, už se toho bojím 
        zuzka83   | 08.03.2016 11:09:39
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Perník
          Nedávno u mě byla Gabka a já chystala dobroty na Zuzčinou oslavu a ona jak mě viděla jak to neměřím a sem tam tam něco chrstnu tak říkala-mami ,já už jsem úplně zapomněla jak vaříš,to je šílené.Ona vše měří na digitální váze.
          Honafa   | 11.03.2016 20:00:12
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Perník
            Já se fakt divím, že ti to vychází! Jako chápu, že ne vždycky musí být ty poměry zachovaný, ale stejna...
            Ségra, když peče, tak často peče od oka, když nemá A, klidně tam prdně B...a ten výsledek bývá jedlej, to né že né, ale rozhodně nebývá delikátní. Poznám to hlavně, když jí doporučím nějakej recept a ona to pak udělá po svým - už to vůbec nebývá tak hříšně dobrý 
            zuzka83   | 18.03.2016 14:38:49
            Reagovat | URL příspěvku
  • Já mám hrozně ráda čokolády Amali,neprodávají se v normálních obchodech ale stojí za to si jí objednat s eshopu http://www.amalichocolaterie.cz,je z výběrových bobů z vlastní manufaktury a s vanilkou z Madagaskaru a je moje nejmilejší - nejlepší!  
    Dityna   | 13.02.2016 22:58:07
    Reagovat | URL příspěvku
  • Řecké cukroví
    Já se dnes pustím do pečení cukroví z různých koutů světa. Naše perníčky jsou sice geniální, ale proč si trochu nezaexperimentovat, že :)

    A pokud hledáš nepečené cukroví, tak doporučuji Řecké. to vypadá móóc pěkně :)
    lencaodk   | 28.11.2015 17:26:40
    Reagovat | URL příspěvku
  • Marcipánová figurka na dort
    Rozhodla jsem se malému vymodelovat na dort mašinku. Nemám s tím žádné zkušenosti, mám různé barvy marcipánu, ale nevím si rady se šedivou. Myslíte, že když smíchám trochu černého a bílého, dá to šedou? A ještě, jak se jednotlivé dílky dávají k sobě? Drží to samo, nebo se to musí nějak "lepit".
    Děkuji za rady.
    káka1   | 12.10.2015 09:29:36 | Reakcí: 1, poslední: 12.10.2015 10:20:35
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Šlehačka - jak na ni
    Nedaří se mi už delší dobu pořádně ušlehat šlehačku. Je jedno, jakou koupím, prostě ať šlehám, jak šlehám, je pořád hrozně řídká. Ztužovač teda nedávám a nechci. Zkoušela jsem vše - pořádně vychladit, pár kapek citronu... Prostě nic nezabírá.

    Poradíte někdo, jak na to? Může to být i tipem šlehačky a s jakou máte případně dobrou zkušenost?

    Předem díky za rady.
    káka1   | 04.10.2015 11:28:57 | Reakcí: 9, poslední: 06.10.2015 17:30:08
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Šlehačka - jak na ni
      Tygřice tady kdysi radila dát do ní trošku alkoholu.A jo pomáha to.
      Já jsem si koupila v Teskomě ten šlehačkovač,ale ještě ani jednou se mi to nepodařilo.Něco dělám blbě.
      Honafa   | 04.10.2015 19:45:00
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Šlehačka - jak na ni
      Mi se daří vyšlehat každá, ale pokud je to možné vyhýbám se Kunínu(ta trvá nejdýl) a preferuju takovou tu červenou krabičkovou 250 ml 33%. Prodává se v Penny.
      inediam   | 05.10.2015 12:04:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Šlehačka - jak na ni
      tyjo, já teda šlehám vážně jen zřídka kdy, ale vždy úspěšně. to mě fakt baví  (naopak nesnáším šlehat bílky) U nás v obchodě maj buď jen značky albert nebo kunín a šlehám elektrickýma metličkama, nebo jak se to jmenuje, né rukou - ikdyž i to jsem zrovna teďka nedávno navlastní oči viděla dělat.
      zuzka83   | 05.10.2015 13:52:56
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Šlehačka - jak na ni
      Tak to se mi ještě nestalo. Ale je fakt, že čím tučnější, tím lépe a rychleji se šlehá.
      tygřímáma   | 05.10.2015 20:16:51
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Šlehačka - jak na ni
      zasadne ne kunin...v beznem robotu se slehacim nastavcem je do 5 min max vzdy uslehana lidl a tesco ,33%...jine ani snad nepouzivam
      Liberte   | 06.10.2015 11:09:56
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Šlehačka - jak na ni
      ty jo já přemýšlím, jestli jsem vůbec někdy šlehala šlehačku   Asi ne, nenapadá mě nic k čemu bych ji měla potřebu použít  
      moninif   | 06.10.2015 17:30:08
      Reagovat | URL příspěvku
  • Další level
    Holky, je něco, co jste nikdy nevařily nebo nepekly a chystáte se na to?
    Já jsem třeba nikdy nedělala suši. Hrozně bych si ho dala, ale mám trochu strach, abych to nezvorala a bylo to poživatelný. 
    tygřímáma   | 29.09.2015 16:34:29 | Reakcí: 5, poslední: 06.10.2015 17:28:40
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Další level
      Běž do toho Aničko. Taková kuchařka jako Ty nemusí mít strach z ničeho. Sushi navíc kromě rýže není o vaření. Když máš správné ingredience, tak to nemůže mít chybu.
      stankag   | 29.09.2015 20:48:56
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Další level
      Suši dělá výborné můj tatka i brácha.Tatka mi pokaždé udělá na chalupě.
      Ted se na něho chystáme v pátek do restaurace s novou kamarádkou Petrou. 
      Jinak neboj se toho,je to jen o dobrých surovinách.To zamotáni už je brnkačka.

      No level-uvařit tak,aby chutnalo i tomu co u nás nechutná.To už jsem ted dokázala.

      Taky jsem se o prázdninách hecla a udělala sladkou roládu.To byla výzva,povedla se.

      A ted mám za úkol udělat ořechový dort.Tak to je výzva.Už mi byl i ukázaný v Makru jaký.
      Honafa   | 04.10.2015 19:49:53
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Další level
      nedam rolady a obecne nacancane cokoliv sladkeho...nejsem holt dobrej pekar...ja zapasim i s pracnama  susi je u me oproti lineckym kolackum uplna brnkacka  a ty ho das
      Liberte   | 06.10.2015 11:11:59
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Další level
      já v životě nevařila věcí a říkám si, že bych mohla to někdy zkusit, a docela základní věci   Suši určitě dáš  
      moninif   | 06.10.2015 17:28:40
      Reagovat | URL příspěvku
  • tefal clipso
    holky, vy co mate tlakac tefal clipso za jak dlouho jste menily tesnici gumu? kdyz chci varit v tlakaci tak posledni mesic dva pozoruju, ze s natlakovanim je problem - nechce se natlakovat nebo aby vylitl ten cerveny cudlik tak musim tu poklici nekde primacknout rucne nebo utika para z mist pod poklici, pak staci poklici otevrit, vyndat a znova vratit gumu a natlakuje se hned.. takze predpokladam, ze je po 4 letech co ho mam, pryc ta tesnici guma...
    chezzie   | 22.09.2015 21:50:51 | Reakcí: 4, poslední: 29.09.2015 22:04:03
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: tefal clipso
      mám ho dva nebo tři roky, nic jsem neměnila. ale jsem si stopro jistá, že v návodu psali, že před každým použitím kontrolovat ventily (nebo jak se to jmenuje) a každý rok měnit gumu.
      zuzka83   | 23.09.2015 11:33:55
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: tefal clipso
        uz jsem si ji objednala ale jeste nepouzila, a ventily kontroluju porad, ani do mycky tu poklici nedavam (ani tu gumu), meju radsi v ruce /protoze mam pocit, ze v navodu bylo, ze se reklamace nevztahuje na poskozeni myckou - tak pro sichr/.
        chezzie   | 25.09.2015 13:31:50
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: tefal clipso
      mam ho asi 7 let a jeste jsem nemenila..mam nahradi doma z eva.cz,ale co pises,tak je to ta guma
      Liberte   | 29.09.2015 06:38:16
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: tefal clipso
        gumu uz mam doma, a prvni vareni naprosto v pohode, natlakovana hned.. zajimavy je, ze ta stara je tvrda jak prkno a ta nova je takova mekoucka, krasne ohebna - coz ve me nejdriv vzbudilo pocit nejistoty a bala jsem se aby mi tlakac nebouchnul ale v poho.. takze to byla fakt ta guma
        chezzie   | 29.09.2015 22:04:03
        Reagovat | URL příspěvku
  • Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
    Máme rádi smažený květák, ale smažit to na pánvičce je piplačka, friťák mám, ale pak zase slívat olej...  .
    Jsem dostala nápad: Neuvařený květák jsem rozebrala na růžičky (spíš větší), odřezala z nich stopky, osolila je(ta sůl tam moc nedží, ale neva, mi to stačilo i tak), obalila klasicky v trojobalu(vajco solím a dávám do něho olej, i do masových řízků, je to lepší). Vymazala jsem plech tukem na pečení, asi není nutné, já jen tak pro jistotu, naskládala na to obalený květák a jednotlivě každou růžičku polila smetanou ke šlehání. A dala péct do vyhřáté trouby. Ale měla jsem ji na horkovzduch na 200 st. a za chvíli se připaloval od spoda tak jsem ubrala na 175, dala horní ohřev a dopekla do zlatova. K tomu brambory s tatarkou.
    Kurnik, to je román, ale bylo to dobré  .
    inediam   | 04.09.2015 13:21:33 | Reakcí: 12, poslední: 25.09.2015 16:42:16
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
      Díky za tip, zkusím. Aspoň bude nějaká inovace
      tygřímáma   | 04.09.2015 17:25:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
      ze stejného důvodu jako ty dělám z květáku spíše květákové placičky, líp se to smaží (rozmixovaný či pokrájený květák s trochou mouky a vejcem, někdy i salámem), příště to taky zkusím v troubě, dobrý tip  
      HankaŽ   | 04.09.2015 22:07:56
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
        Do těch placiček je u nás povinnost dávat salám a tvrdý sýr.
        inediam   | 04.09.2015 23:54:46
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
        Já placičky v troubě na pečíčím papíru dělám. Je to super. Člověk u toho nemusí stát půl dne.
        nadule1   | 08.09.2015 06:21:10
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
          placičky a karbanátky v troubě na papíru peču taky, jen mě nenapadlo zkusit takhle i obalený květák
          HankaŽ   | 11.09.2015 19:53:17
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
      no tak to zkusím taky, protože fritak doma nemám ještě a květák mám ráda
      Zuzbr   | 05.09.2015 07:20:20
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
      tak smetana je pro me nova,ale take ho delam v troube obalenz a na pecicim papiru ..je skvelej..
      Liberte   | 07.09.2015 11:35:21
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
        To zase nenapadlo mě. Se nepošpiní plech aspoň:-).

        Ony se s tou smetanou dělají řízky tak jsem kopírovala.
        inediam   | 07.09.2015 19:14:55
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
          no ani ty rizky me tak nenapadli se smetanou..hned vyzkousim o vikendu...a prave diky papiru nemusis pak silene umyvat 
          Liberte   | 08.09.2015 06:33:59
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
            To jste vy hubenouří-polívat si řízky smetanou.Já si smetanu nedám ani do kafe. 
            Honafa   | 08.09.2015 11:57:10
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
                    nahodou ,uz nemam obracenej lavor ale vystouplej a je mi to uplne jedno...  a jednou za cas si to muzme doprat vsichni..zase ja treba sobe nedopravam zadne susenky ,uz vubec ne polomacene    protoze pak bych si nemohla dat to maso..a ja jsem masozrout
              Liberte   | 08.09.2015 14:09:47
              Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
      Miluju květák, ale tohle by mě nenapadlo.. SUPER!!!
      Felicienne   | 25.09.2015 16:42:16
      Reagovat | URL příspěvku
  • Domácí chlebíčková veka
    Ahojky děvčata, prosím nezná některá recept na domácí veku, kde v těstě je 100ml majolky +ostatní přísady.... Našla jsem na netu, vytiskla, ale neuložila, Výtisk skončil v ručkách Cipíska, nelze již přečíst.    Děkuji všem za pomoc.  
    dongarka   | 12.08.2015 13:11:17 | Reakcí: 3, poslední: 12.08.2015 19:44:57
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×