Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 241) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • vedro a vareni
    nejak nejde dohromady...ja jsem schopna udelat akorat salat,pripadne brambory na kyselo..daji se jist i studene a vari se kratce,cimz se eliminuje narust tepla  apod.jidla...a hopik chce po me kureci nebo hovezi polevku a domaci testoviny  to proste nejsem schopna..mame v byte 30 a to patri mezi chladne byty tady ve meste..na stinne strane..kde se to vedro bere nechapu...co varite vy?
    Liberte   | 10.08.2015 15:50:30 | Reakcí: 8, poslední: 17.08.2015 10:44:07
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: vedro a vareni
      taky myslím!
      já jsem teď několikrát moc chtěla péct (měli jsme návštěvu, jeli jsme na velkej výlet, zkrátka snědlo by se to - na tyto příležitosti netrpělivě čekám), ale copak su blázen, abych si v bytě, kde je určitě přes 30 stupňů, ještě troubou zatopila?! 
      my obecně moc nevaříme, leda o víkendu, a v tomto období teda tuplem. děláme teď hodně zeleninových salátů nebo večeříme třeba meloun.
      trochu blbý je, že chlap si teď občas nosí kukuřici a jejím vařením nám byt ohřívá, ale to mu zas nechcu zakazovat, kukuřičná sezona je krátká 
      zuzka83   | 11.08.2015 14:38:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: vedro a vareni
      Je to hrozné to horko. Vaříme polévky, saláty, rychlovky, abychom si to teplo ještě nepřidělávaly.
      tygřímáma   | 11.08.2015 15:23:48
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: vedro a vareni
      Vařím nárazově.Nebo večer.
      Hlavně se v tom vedru furt všecko kazí a tak to mám všecko v ledničce i pečivo.
      Minulí týden jsem pekla 10 plechů Gabce na výlet a to bylo šílené.Až už jsem to měla tak jsem si řekla-znova bych to dělat nechtěla.
      Honafa   | 11.08.2015 16:25:09
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: vedro a vareni
        Jsi dobrá... Gabce pečeš... Já vylifrovala dcerunku do práce a s veškerýma službama extra pro ni jsem skončila. Vaří se pro všechny, pokud chce, ať si vezme, pokud ne, ať si koupí za svoje co chce. Pere se všem, přihodím tam i její... Fakt, za mě klobouk dolů.
        inediam   | 11.08.2015 21:36:53
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: vedro a vareni
        výhoda dítěte na prázdninách... Jinak teda hodně likviduji zásoby na mražáku. Vytáhnu nějaké udělané maso, uvařím přílohu a je to.
      moninif   | 16.08.2015 19:54:59
      Reagovat | URL příspěvku
  • Chut
    Když vařím v jiné kuchyni,třeba na chaloupce nebo u babičky,je tam všecko jinak,kolikrát i sůl je jiná.A vše to více chutná než doma a říkají,proč takové dobroty nevaříš doma.

    Máte to taky tak?
    Honafa   | 02.08.2015 11:58:40 | Reakcí: 1, poslední: 02.08.2015 20:01:39
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • saturejka
    Včera jsem dostala saturejku. Holky, kam všude ji používáte?
    Něco jsem si načetla na netu, ale vaše rady jsou pro mě cennější.
    tygřímáma   | 11.06.2015 09:18:31 | Reakcí: 4, poslední: 02.08.2015 21:51:27
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: saturejka
      saturejku jsem používala hodně do fazolí (např. směs fazolí,rajčat,kukuřice,pórek,chili), měla by působit proti nadýmání, ale s ní opatrně, je dost aromatická, stačí jí málo
      HankaŽ   | 11.06.2015 21:05:04
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: saturejka
      saturejku dávám do luštěnin místo majoránky. Jinak ji moc nepoužívám, ještě někdy na kuře, když ho dělám na bylinkách.
      moninif   | 13.06.2015 08:21:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: saturejka
      salaty, lusteniny, pecu na ni maso...trosku do stouchanych brambor s oliv.olejem, na pizzu...
      Liberte   | 15.06.2015 11:00:55
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: saturejka
      Anicko, vim ze existuje, ale ani nevim jak vypada, natoz jak ji pouzit.. takze jsem ti neporadila  
      chezzie   | 02.08.2015 21:51:27
      Reagovat | URL příspěvku
  • Formy na pečení
    Zdravím, plánuji si pořídit formy na pečení z http://www.zelezarstvi-urotta.cz/peceni-1/ prosím o radu, který materiál je nejlepší.
    Hlavně by mě zajímalo, jak se peče se silikonem oproti jiným materiálům.
    Děkuji
    Martin.Kr   | 25.05.2015 00:47:14 | Reakcí: 3, poslední: 14.02.2020 09:23:53
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Formy na pečení
      me silikon vyhovuje skvele,muffiny,bublaniny,pernicky apod...nic se nelepi,nemasti apod..akorat na klasicke buchty pouzivam vymasteny pekac...na maso zase sklo
      Liberte   | 25.05.2015 07:49:21
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Formy na pečení
      silikon je dobrej, nezabere tolik místa, nemusí se vymazávat, rychle chladne, přijde mi, že se i líp myje..
      zuzka83   | 25.05.2015 10:47:48
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Formy na pečení
        Ahoj,
        Souhlasim a mohu vam dat typ na jednu znacku, kde maji kvalitni zbozi se kteryma se krasne vari. Je to berghoff. Cela moje rodina je s touto znackou velice spokojena  
        EvaKusalova   | 14.02.2020 09:23:53
        Reagovat | URL příspěvku
  • Albert magazín
    V novém čísle jsou pizza buchty.
    Tak to by mě nenapadlo a to dělám-pizzu,pizza šátečky,záviny,šneky,mafinky,dokonce i pizza chleba.Ale pizza buchty by mě nenapadli.Přitom na cesty ideální.Už se u nás pečou.

    Co všechno pizza děláte vy?
    A jak často děláte kupujete u vás pizzu?

    U nás je něco pizzového minimálně 1 týdně.
    Honafa   | 07.05.2015 12:24:47 | Reakcí: 13, poslední: 26.05.2015 22:43:55
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Albert magazín
      jako myslíš z pizzového těsta? Ty jo, přemýšlím kdy naposledy jsem měla pizzu, tak před měsícem? Většinou teda kupujeme na rychlou večeři, tak jednou za půl roku dělám domácí, když se mi nakupí v mražáku salámy a sýry.
      moninif   | 07.05.2015 13:00:14
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Albert magazín
      Asi tak dvakrát do měsíce.
      inediam   | 07.05.2015 19:56:07
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Albert magazín
      hod recept, to by me zajimalo...
      jake byly?

      u nas spis kupujeme, kluci ji zatim nejedi, Matej po ni extra netouzi, ani po kupovane - tu mame tak 1x za 2m, a doma delam pizzu tak 2x do roka..
      chezzie   | 07.05.2015 19:57:42
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Albert magazín
      ty jo buchty, to by mě nenapadlo, to musí být zajímavé.....pizzi dělám jen vyjímečně, jezdím na ni radši k sestře   ale teď v sobotu budu zrovna dělat minipizzy, máme u nás Staročeské máje a tak minipizzy budou pohoštění pro tančící  
      HankaŽ   | 07.05.2015 20:53:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Albert magazín
      popravdě, moc si ty pizza věci, který popisuješ, neumím představit...co konkrétně dělá tu pizza vlastnost?

      já mám ráda pizzu leda z pizzerie, pěkně čerstvou z pece. doma v troubě se to podle mě nemůže tak dobře podařit, to prostě nejde. leda "pizza" z listovýho těsta, tu si s klukem občas děláme, chlap to ale nesnáší 
      zuzka83   | 19.05.2015 13:19:50
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Albert magazín
        No,že to je z pizza těsta s pizza náplní i když to má jiný tvar.Jo jasně,že až tak to pizza není,ale jak tomu jinak říkat.I v obchodě je pizza šáteček.
        Oni i ty pizzy co se většinou rozvážejí domů tak nejsou moc pizzy,když to ani není kolikrát pizza těsto,ale nějaká placka spíše podobná palačince než pizze.
        Ale víš jak-obsahuje něco jablka je to jablečné obsahuje to pizza chut je to pizzové.
        Ve skutečností plněné těsto masem je bud pudink nebo masový koláč.No.
        Honafa   | 19.05.2015 14:43:49
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Albert magazín
          Pizza ma preci spoustu ruznych chuti, syrova syrovou, hawaiska sunkovoananasovou...  ale jo, mela sem nekdy nakej pizza rohlik, chutnal po kecupu nebo tak necem 
          Ale uz sem si precetla ten recept, na vecirek bych to aj udelala, kdybych nezapomnela.
          Ale jinak je jasny, ze nic pizzovyho doma nedelame ( pravdepodobne) 
          zuzka83   | 19.05.2015 15:50:29
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Albert magazín
      Já dělám pizzu tak jednou za měsíc až dva, popravdě nezvládám ji dělat na večeři když jsem sama s dětma a chlap dojde pozdě, Aník je v kuchyni nebezpečná. Mám už na ní ale chuť. před nedávnem jsem udělala pizzové kapsy a byli moc dobré a pro mě jednodušší jak klasická pizza.Časopis jsem viděla a recepty vypadali zajímavě
      Ady.S   | 25.05.2015 08:22:37
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Albert magazín
      Tak to by mě tedy taky nenapadlo, recept mám založený, a určitě brzy vyzkouším :-) Do Alberta chodíme nakupovat, takže Albert magazín pročítám pravidelně. Už jsem tam načerpala hodně inspirace :-) Pizzu máme moc rádi, dělám šneky a šátečky. Kromě klasiky šunka-sýr-rajčata, jsem šátečky plnila například zelím se slaninou s chilli, a byla to příjemná změna. A ještě máme rádi s mozzarellou - používám takové ty třešinky ve vaničce - kupujeme v Albertu :-). Něco "pizzového" nebo obdobu z listového těsta máme tak 1-2x týdně. Například šneci jsou super i jako pohoštění pro návštěvu.
      jana-ul.   | 26.05.2015 22:43:55
      Reagovat | URL příspěvku
  • květák v trojobalu
    Dělám květák v trojobalu a mám ho celkem dost.Jsme na to jen tři lidi a druhý den už dobrý není,není nad čerstvě usmažený.
    Proto se chci zeptat,jestli ho můžu takhle povařený,obalený v trojpbale-neusmažený zamrazit?
    Děláte to někdo,je potom dobrý,když se usmaží vlastně hned ještě mražený?
    Určitě bych ho asi nerozmražovala a rovnou házela do rozpáleného oleje.
    Vlastně bych si i na příště ušetřila kousek času s tím patláním :)
    káččč   | 07.05.2015 11:33:00 | Reakcí: 8, poslední: ..
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: květák v trojobalu
      jednou jsem na radu kamarádky ten květák přesmažila, zamrazila a pak zmrazený dosmažovala, ale by to takové divné, rozblemtlé...
      Raději ten květák převařím, ale né úplně do měkka a dám do mražáku a až pak zmrazený obaluji, nebo z něho dělám mozeček, to praktikuji častěji.
      moninif   | 07.05.2015 11:46:07
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: květák v trojobalu
        z toho mám právě strach,že to bude jako bláto.
        Jinak ho mám už v trojobale,zatím nesmažený,tak ještě chvilku počkám,třeba někdo napíše 
        káččč   | 07.05.2015 11:53:41
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: květák v trojobalu
      Se dokonce prodává zmražený obalený květák.Tak to asi jde.No já bych to namrazila nejdřív na tácku a pak šoupla do sáčku,at to není slepenec.
      Honafa   | 07.05.2015 12:21:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: květák v trojobalu
      Já s tím nemám dobrou zkušenost.
      tygřímáma   | 07.05.2015 17:35:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: květák v trojobalu
      Gabka píše, že se prodává, ale ve velkovýrobnách to mražení probíhá při mnohem nižších teplotách než máš doma v mrazáku.
      Já bych zamrazila normálně ten syrový nebo ani to ne. On vydrží dlouho v lednici, týden určitě, tak bych udělala zase za týden a hotovo a třeba pro změnu květákové placky.
      inediam   | 07.05.2015 19:53:38
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: květák v trojobalu
      Jo a na obalování ten květák nevařím.
      inediam   | 07.05.2015 19:55:09
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: květák v trojobalu
      to jsem jeste nezkousela, u nas ho snime i druhy den (je fakt, ze oproti dni smazeni uz to neni tak dobre, ale nevadi nam to)
      nebo priste povarit jen pulku hlavky a zbytek zpracovat pozdeji treba do kvetakove polevky
      chezzie   | 07.05.2015 19:55:58
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: květák v trojobalu
      ja zmrazuji uz obaleny a zmrzly davam do rozpaleneho fritaku..na 180...a je normalni..jen musi mrzanicka vazne mrazit hodne a rychle..
      Liberte   | 12.05.2015 08:04:42
      Reagovat | URL příspěvku
  • Vzpomínate?
    Na dobu ,kdy se nedali koupit chlazené a porcované kuřata a bylo jen to zmrzlé kuře,nebo zmrzlé kuřecí řízky nebo ještě stehna na tácku po 2ks. To byl hnus jak to rozmrzlo.Jsem to vykládala Gabce.Ona totiž nešáhne na celé kuře,štítí se toho.A to chlazené je krasavec proti tomu co pak rozmrzne.
    Honafa   | 04.05.2015 17:07:48 | Reakcí: 4, poslední: 07.05.2015 11:50:21
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Vzpomínate?
      asi vzpomínám. ale nevěděla jsem, že to bylo tím, že by chlazený nebylo k dostání, myslela jsem, že to prostě k nám domů se toto kupovalo z důvodu nízké ceny.

      taky se toho štítím! 2x do roka se přemůžu a nějak to zvládnu, ale celý kuře, to je pro mě hororová záležitost. ryb se štítím míň, přestože maj vočička a jsou slizký..nevím proč.
      zuzka83   | 05.05.2015 14:06:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vzpomínate?
      tak u nas se dalo koupit ve stredu v masne,kdyz si vcas stala nebo mela dobre vztahy ,cerstve...a zmrzla byla normalni,nic slizkeho...
      Liberte   | 05.05.2015 17:15:31
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vzpomínate?
      zmrzly na tacku po dvou ks se daji u nas koupit porad
      chezzie   | 06.05.2015 19:48:07
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vzpomínate?
      já se teda přiznám, že pokud nemám kuře ze svého zdroje, tak raději kupuji mražené, neb je malá pravděpodobnost aby to mělo nějaké breberky. Mě ty chlazené kuřata od řezníka smrdí, ale to bude můj osobní pocit :-)
      moninif   | 07.05.2015 11:50:21
      Reagovat | URL příspěvku
  • Co vaříte nejraději?
    Holky, máte něco, co fakt vaříte nejvíc rády? Těšíte se na to? Hlavně neříkejte, že vodu na kafe nebo na čaj   .
    Já strašně ráda porcuju syrové maso. Takže takový guláš, roštěnky nebo řízky, to je pro mě prostě nádhera.
    Pokud bych měla jmenovat jídlo, hrozně ráda vařím svíčkovou. To mě přijde taková klasika a vrchol české klasické kuchyně.
    tygřímáma   | 01.05.2015 10:41:55 | Reakcí: 11, poslední: 04.05.2015 16:39:34
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Co vaříte nejraději?
      Dost mě baví dělat s kynutým těstem, jak je teplé...  .
      inediam   | 01.05.2015 13:10:43
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co vaříte nejraději?
      taky ráda porcuju syrové maso a připravuju a nakládám na druhý den :)
      Vařím,peču,smažím,dusím ráda z masa
      Nerada dělám sladká jídla,jsem víc přes to maso :)
      Nejradši plánuju co uvařím na který den,takže třeba vím co budu vařit už na tři dny dopředu :))
      Nevadí mi ani složitější a dlouhá jídla,co zaberou třeba 2-3hodiny čas   
      káččč   | 01.05.2015 14:23:11
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Co vaříte nejraději?
        Já mám někdy nápadů plnou hlavu, co vařit a jindy mě stěží napadne namazaný chleba. 
        tygřímáma   | 01.05.2015 15:07:54
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Co vaříte nejraději?
        Taky ráda plánuju na druhý den:-). Plánů plno co všechno podělám a navařím. Druhý den dojdu z práce dom a zahlásím: "Včera jsem se přecenila, dneska na to prdím, udělám to až zítra..." No, takových zítřků už bylo a bude.
        inediam   | 01.05.2015 22:12:31
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co vaříte nejraději?
      nejvíc mě asi baví připravovat maso na gril :-)
      moninif   | 03.05.2015 12:17:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co vaříte nejraději?
      porcovat me nevadi,naopak,me nebavi cistit..ale rada varim gulas hovezi, kureci polevku, dalmatinsky listovy spenat
      Liberte   | 04.05.2015 11:04:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co vaříte nejraději?
      jéje, porcování masa nesnáším. ale už se syrovýho masa neštítím - to je docela posun u mě   
      já ráda peču, sladkosti. vlastně ráda peču i zeleninu nebo maso. pečení je zkrátka dobrý 
      zuzka83   | 04.05.2015 13:24:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co vaříte nejraději?
      Tak jsem popřemýšlela-s kynutým těstem dělám ráda,ráda kořením,ráda si vymazlím svíčkovou,ráda dělám hambáče.
      Ale asi nejraději dělám zeleninový salát.To je takové barevné,kreativní.
      Honafa   | 04.05.2015 16:39:34
      Reagovat | URL příspěvku
  • maso
    jaké maso u vás doma jíte?
    Jakému dáváte přednost?
    Kde ho kupujete?
    Kupujete třeba i králičí,krůtí a hovězí i když je to poměrně dražší než třeba vepřové?
    Co třeba vnitřnosti,jíte je?
    Máte představu,kolik utratíte za maso za měsíc?

    U nás doma jíme nejvíce vepřové,kuřecí a pak až to hovězí,krůtí a občas i králíka,ale to je opravdu jednou
    za čas :)
    Nakupuji většinou u řezníka.
    Nejčastěji vepřové raději libovější,občas koupím nějaké přední hovězí na omáčku a pak krůtí a kuřecí.Méně často kupuji hovězí zadní a třeba králíka.
    Třeba ryby u nás jím snad jen já a tak je ani moc nekupuji,ale občas koupím pro mě a dceru aspon filé.
    Vnitřnosti u nás moc nejdou,játra na cibulce jíme třeba opravdu tak dvakrát do roka,takže vnitřnosti spíše nejíme.
    Na vývary potom střídám,občas vyříznu kost z vepřového masa,nebo hovězí žebro,kuřecí i krůtí.
    Většinou si nakupuji maso na těch 14dní do mrazáku,nabalíčkuju a popíšu si to :)
    Většinou se vejdu do 2000Kč.za měsíc.
    káččč   | 18.04.2015 14:44:42 | Reakcí: 8, poslední: 20.10.2015 15:12:55
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: maso
      jímé všechny druhy masa včetně ryb, tu máme pravidelně jednou týdně kvůli dětem, Nejvíc ale jíme hovězí, máme skvělého řezníka, který nechává maso nazrát, takže od jara do podzimu neustále steakujeme ;-D. Navíc je to řezník do domu, takže si objednám na netu a on mi to přiveze zdarma dom, dělá i výborné bezEčkové párečky, tak si i Fanulku může dopřát.
      Druhé v pořadí je asi zvěřina, soused myslivec nás zásobuje, takže jelínek nebo kaneček je v mražáku taky pořád. Králíka máme od tety z domácího chovu. Nejmíň jíme kuřecí.
      Občas mám ráda játra,ale taky je často nedělám.
      Cenově tak do těch 2500maximálně, každý měsíc ani ne.
      Myšice   | 18.04.2015 15:14:47
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: maso
      Jíme naprosto všechno maso. Prase kupujeme 1 - 2x do roka a nabalíčkované putuje do mrazáku. Kuřecí máme z JZD nebo marketu, hovězí, zvěřinu, krůtí a ryby od známých. Králíky chovají rodiče.
      Ani vnitřnosti nám nečiní potíže. Já osobně nemusím játra s omáčkou, na přírodno mi nevadí. Ledvinky, srdíčko, jazyk milujeme.
      Co se u nás nejí, jsou býčí žlázy.
      Kolik utratím za maso? Prase bývá kolem 2000Kč.
      tygřímáma   | 18.04.2015 15:30:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: maso
      U nás se jí všechno včetně ryb, mimo vnitřností teda. Ty jen výjimečně. A oblíbené asi taky nemáme, rádi to střídáme. A kolik utratím, to teda netuším, neb nakupujeme nárazově z domácích zdrojů a balíčkujeme do mražáku. Ale moc to asi nebude, vařím ho tak 2-3x týdně max., jinak se stravujeme mimo domov.
      moninif   | 18.04.2015 19:33:55
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: maso
      minimalne

      1x tydne hovezi ,zadni nebo rostena, koupim si 4 velke platky a vetsinou zpracuji 2, mame s detma k veceri,muz na obed do prace
      kureci rizky na vsechny mozne zpusoby..
      pokud je obri kure za 50 kc kilo,koupim to,prsa vykostim a odlozim na jindy, stehna a kridelka upecu a mame s detma veceri, kostru necham na polevku...pokud pecu o vikendu,upecu muzi krome kostry a kridylek[ktere dam na polevku] vse
      veprove ..krkovice bez kosti, pecene bez kosti...ruzne upravy,z krkovice karbanatky ..jsou uzasne..
      kruti prsa kupuji obcas a kdyz vypadaji pekne,hlavne do chilli con carne..tam sjou super, kralika a ostatni drubez nikdy

      muz dela k nedelni snidani uzasna kureci jatra na cibulce
      pravidelne ryby
      obcas svickovou a panenku
      zverinu a morske ryby obcas dostavam,ricni krome lososa a pstruha nejime zadne

      celkove bezne mesicne neprekrocim za maso a ryby vic jak 2500...deti jedi ve skolce a tak doma uz jen zobnou a vetsinou varim vlastne jako pro dva..at mam ja teple a muz si pak nosi obed sebou
      Liberte   | 20.04.2015 08:10:38
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: maso
      v prosinci děláme zabíjačku, takže mrazák je plný vepřového, manžel dostával v práci i krůtu, tak bylo dost krůtího, vloni poprvé nebyla   , dostáváme i tak dva kapry, takže ty mi vydrží taky dlouho, nakupuji kuřecí, vyjímečně kupuji i hovězí, hodně kupuji ryby - hejka nebo pstruha, někdy pangase, králíka dostaneme tak 2x do roka od švagra, tak 2x do roka koupím kachnu, vnitřnosti jím spíš jen já, cenově to neodhadnu, prase vyjde vždy tak do 2500 a vydrží až do léta
      HankaŽ   | 21.04.2015 09:59:13
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: maso
      Gabka nesnese ,když má maso jakoukoliv blanku.Tak kupuji jen kuřecí řízky,vepřovou kýtu,hovězí roštěnou nebo krůtí prso.
      Což mě popravdě dost štve,ráda bych si dala krkovičku nebo stehno.
      Honza ten nesnese maso jako takové celkově.Proto se u nás nejvíc kupuje a vaří z mletého.Máme výborného řezníka-maso je tam levné,čerstvé,to mleté výborné.Nevím kolik dám celkově ,ale ani ty 2 tisíce určitě né.Maso máme tak 3x týdně a z toho je ještě jednou to mleté.

      Co máme novinku asi půl roku tak kuřecí křidýlka.Ty dělám každý týden,že jen tak mimo jídla je upeču ,jsou na pekáči a každý si vezme.Většinou Gabka.To se teda divím-stehno by mi hodila na hlavu a křidýlko ožužlá do poslední kůžičky.
      Honza ani nevejde do kuchyně,když tam ty křidýlka jsou.
      Honafa   | 04.05.2015 17:03:40
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: maso
        Prosím vás a máte nějaké tipy kde v Praze koupit kvalitní maso? Nejlépe někde přímo od soukromníka třeba... já už těm řetězcům vůbec nevěřím a i z principu si od nich kupuji maso nerada (nesouhlasím s velkochovem, kamarádky pracovaly v těch továrnách a je to hrůza). Ryby už jsem konečně vyřešila, ty kupuji v Seefish na Dlouhé, tam mi je i nakoření takže doma už je to rychlovka a zatím byly vždycky dobré. Ale ještě by to chtělo sehnat nějaké dodavatele masa...Snad to moc nepřeháním :-D
        Petusino   | 19.08.2015 08:55:30
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: maso
          Ahoj Peťo, souhlasím s tebou, taky už si dávám pozor co a od koho kupuji...vyloženě tip na řeznictví nemám, ale myslím že něco podobného je i u rozvozu bedýnek jak je docela poslední dobou hitem, některé mají v nabídce i maso...Nebo využít aplikace která ti ukáže kde jsou farmářské trhy, to je fakt super věc! Seefish taky znám, tam je to opravdu bezva!Jenom musím hlídat rozpočet, ono se říká že bychom měli mít rybu i 2x týdně, ale to zdaleka nemůžu dodržet:(
          monyss   | 20.10.2015 15:12:55
          Reagovat | URL příspěvku
  • predni hovezi
    zasadne nekupuji,ale obcas mi ho i pres muj vyslovny zakaz donese mamka  ..nejlepe tak 2 kilovy kus a zmrzly...a to se stalo ve stredu,ja dneska rano v polospanku vytahla maso a az v poledne jsem zjistila,ze je to tohle..juj...musela jsem vypreparovat libove maso at mame teda gulas a zbytek uvarit polevku,,,s jednim papinakem zabitej cas 3 hodiny..a presne proto to nekupuji...nikdy ani v sebe lepsi akci..tak misto litani po venku zpracovavam blbe maso,protoze je mi lito to vyhodit,zadneho velkeho psa v okoli neznam a nechci at se to zkazi     
    Liberte   | 17.04.2015 15:23:52 | Reakcí: 6, poslední: 18.04.2015 19:33:14
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: predni hovezi
      a to já bych si s tím zase poradila a ráda 
      Občas hovězí kupujeme a jíme ho doma.
      Je fakt 2kilovej kus je opravdu kus,ale zase jste čtyři,tak bych další den udělala zase něco jiného,v ledničce to dva až tři dny vydrží 
      Určitě máš pravdu s dlouhou přípravou,nebo vařením  taky používám tlakáč,bez toho by to prostě ani nešlo 
      Napadá mě to ještě naložit do halali na svíčkovou,to nakládám na dva dny a déle,to se nekazí 
      káččč   | 17.04.2015 16:17:27
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: predni hovezi
      nebo co pozvat rodinu,známé     
      káččč   | 17.04.2015 16:18:34
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: predni hovezi
        no pozvat nekoho koho chcem nelze v tak kratkem case..a nebudu krmit nekoho koho nechci...mame proste cely vikend polevku a gulas  ..jinak ja kupuji porad zadni hovezi..a polevku mame radeji kureci...ale povedla se,je vyborna..ale mit ji casteji tak to asi nedam 
        Liberte   | 18.04.2015 17:37:15
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: predni hovezi
      hovězí přední, nevykrajovat, namlít.. jsou z něj nejlepší hamburgry, děláme domácí na grilu, děsné žrádlo :-)
      Myšice   | 17.04.2015 19:54:35
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: predni hovezi
        a kdo by snedl 2 kila masa tady u nas jako hamburgry      u nas staci kazdemu 1,muzi 2
        Liberte   | 18.04.2015 17:38:03
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: predni hovezi
          nameleš, dáš do mražáku a jako když to v létě najdeš :-)ale koukám, že už jsi to zpracovala.
          Myšice   | 18.04.2015 19:33:14
          Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×