Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 210) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • makovky forever!!!
    Teda to je žrádlo. Kdo neznáte, zeptejte se Rowdynky. Nevím, proč nám dodnes tajila recept   Mě tedy chutnaly i víc než čokorohlíčky od tygřímamky    
    luciasek84   | 16.01.2013 14:51:06 | Reakcí: 22, poslední: 22.01.2013 15:52:07
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: makovky forever!!!
      JO jsou dobry...ja delala z polovicni davky a Honza nadsenej, on loupaky rad
      antara   | 16.01.2013 14:58:51
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: makovky forever!!!
      Ja dělala včera a klidně jsem mohla z trojté dávky.Snědli se okamžitě.A to jich bylo 18.
      Jo a přiznám se,bez sádla,použila jsem heru.
      Zuzi měla jednu ve škole a paní učitelka obdivovala jak jsou nadýchané.
      Honafa   | 16.01.2013 15:02:12
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: makovky forever!!!
        já dělala 12, 10 jsem jich měla nadýchaných a dvě ne...nechápu 
        luciasek84   | 16.01.2013 15:04:50
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: makovky forever!!!
          To byli nějaké anarchistky ,že stávkovaly a nenafooukly se.

          A co celkově s pekárnou ,jsi spokojená a jsou spokojení doma,že mají domací pečivo?
          Honafa   | 16.01.2013 15:07:03
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: makovky forever!!!
            No tak zatím jí používám týden, předtím jsem nebyla schopná vůbec nic jak mě skolila choroba. První chleba byl úžasný, druhý trochu zklamání...ale jinak SUPER. Jen teda všechno strašně trvá :(
            luciasek84   | 16.01.2013 15:12:01
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: makovky forever!!!
              Po všech receptech jsem si upravila ten svůj chleba ...prostě 350vody nebo mlíka, lžička soli, cukru , octu, kmín, zrní, olej od oka nebo kus másla, 200g polohrubky nebo hladky a 300 g jakýkoliv chlebovky, 1/2 droždí . Když zbydou brambory rozmixuju je do té vody...chutná nám nejvíc 
              Zavadilka   | 16.01.2013 21:23:44
              Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: makovky forever!!!
      dělalal sem min týden, z poloviční dávky a měla sem jich 9 (dělala sem je menší) a byly úžasné, moc super recept
      ivulisek   | 16.01.2013 15:48:34
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: makovky forever!!!
      teda asi je budu muset taky vyzkoušet...  
      Moňulínek84   | 16.01.2013 15:56:28
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: makovky forever!!!
      Jsou naprosto luxusní.
      tygřímáma   | 16.01.2013 16:58:25
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: makovky forever!!!
      dneska sme koupila mak a drozdi( cerstve,kdyz to psala tygrimamka) a zitra uz se na ne vrhaam.-tak snad si taky pochutname:o)
      amalie2011   | 16.01.2013 19:56:18
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: makovky forever!!!
      holky a kde je najdu? Já tu brouzdám a ještě jsem ten recept nenašla...prosím help 
      Zavadilka   | 16.01.2013 21:19:08
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: makovky forever!!!
        na 24 kusů:
        Suroviny:450ml vlažného mléka,1kg mouky,120g cukru krupice,100g sádla,12g soli,60g čerstvého droždí,1 vejce

        Já dělala poloviční dávku, aby se vešla do pekárny. Pak se ještě potírají vejcem a sypou mákem.
        luciasek84   | 16.01.2013 22:00:30
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: makovky forever!!!
          děkuju  mouka je asi hladká co?Hned se na ně zítra vrhnu
          Zavadilka   | 16.01.2013 22:02:41
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: makovky forever!!!
            dávala jsem hladkou. Jojo, vrhni, jsou báječné. Jo a až uděláš těsto, nech kynout i chvilku na plechu. Pečeme 160 stupňů 15-20 min
            luciasek84   | 16.01.2013 22:05:16
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: makovky forever!!!
      kde najdu recept?
      Zuzbr   | 19.01.2013 09:44:14
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: makovky forever!!!
      už vidím   
      Zuzbr   | 19.01.2013 09:44:34
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: makovky forever!!!
        dík ženo,ale to není přímo můj recept je od pana Vaňka z kuchařky,ale je pravda,že jsou naprosto vynikající a tak je máme teď každej víkend 
      Rowdynka   | 22.01.2013 15:39:55
      Reagovat | URL příspěvku
  • svickova v papinaku
    nikdy jsem poradne nevarila svickovou jako svickovou...az vcera a hned v papinaku..a musim rict,ze parada..chut super,a vse je hotove za 30 minut  vsem chutnala a dneska dojedi co zbylo
    Liberte   | 16.01.2013 08:20:30 | Reakcí: 1, poslední: 16.01.2013 13:08:02
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • palačinky
    Kolik jich sníte? S čím je máte nejraději? Jaké děláte těsto? Kolik jich děláte?

    Těsto dělám od oka (vejce, mléko, hladká a špetka soli)...minule na paprice byla Iveta Fabešová ( z té soutěže ) a dělala těsto , že na 0,5litru mléka dala 2vejce a 300 mouky což na mě to byla hustá kejda...
    Co se týče počtu já sním tak maximálně 4kusy ( pánev mám průměr 16cm) a dělám hodně tenoučké.Petr klidně 20, Stella 2 a Viktorka dneska slupla 4 placky   
    Zavadilka   | 15.01.2013 11:50:14 | Reakcí: 39, poslední: 07.08.2017 22:23:43
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Jé,moje téma.Jsem složila v létě vysokou školu palačinek,před mojim tatkou.
      Dělám od oka,ale dělám-červené mlíko,mouku,2-3 vajíčka,sul,lžičku oleje a vodu.Vody celkem dost.Až co přidavám tu vodu tak jsou dobré.
      Dělám tak průměrně 20ks.Včera jsem dělala jen 12 a bylo málo.Ja to nejím,jinak bych snědla i 10.
      Nejraději máme povidlové.Potom marmeládové.A nebo plněné naslano a zapečene v bešamelu.
      Takové ty se zmrzlinou a šlehačkou,moc nemusím.
      Taky často dělám palačinkový dort a tem plním mimo jiné tvarohem,pak to zdobím tvarohovým krémem.
      Dělám na pánvičkách z Ikeii.Na třech najednou.
      Honafa   | 15.01.2013 12:02:06
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: palačinky
        Ikeacká malá pánvička asi za 30kč? Jestli ano tak je mám taky...dvě...to to pak frčí... 
        Zavadilka   | 15.01.2013 13:08:46
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: palačinky
        Přesně ty mám taky, koupila jsem na tvé doporučení 3 a jsou boží. A hlavně je to vždycky hned hotové. 
        sazicka   | 19.01.2013 21:29:09
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Palačinky u nás dělá zásadně Honza, těsto dělá tak nějak od oka.
      Většinou jich udělá tak 20 a pak se diví, že se nesní.Já je jím zásadně s meruňkovou marmeládou, Honza s jakoukoliv a Vašík je pro jistotu nejí vůbec :) Já sním tak 3,4 kusy, Honza tak 8-10.
      antara   | 15.01.2013 12:12:29
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Těsto od oka, ale z polohrubé mouky. Nejdřív mouka, vajíčko, sůl, trochu cukru a pak přidávám mléko aby mělo požadovanou hustotu. Milujeme tenké palačinky, sním jich tak 10. Baruška 2 a Tom to radši nepočítám  
      Nejradši mám s jahodovou marmeládou, nebo jen tak se skořicovým cukrem. Občas děláme kalorickou bombu - banán, tvaroh, čokoláda a zmrzlina.
      luciasek84   | 15.01.2013 12:15:01
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      1/2 l mléka, 220g hladké mouky, 2 vejce, špetka soli a trochu cukru. Mám jich z toho 12-13. Nejraději mám s meruňkovou marmeládou nebo tvarohem. Kopec šlehačky k tomu. Ať žije hubnutí 
      tygřímáma   | 15.01.2013 12:20:03
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      200 g polohrubé mouky
      špetka sole
      1/2 l mléka
      1 vajo
      40 g cukru krupice
      pokud dělám naslano nedám cukr.
      Sním cca 6 kusů, ale já jsem divná, jím je samotné.
      polova   | 15.01.2013 12:31:54
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: palačinky
        Ty jo tolik cukru? A nepřipalují se?
        Zavadilka   | 15.01.2013 13:09:26
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: palačinky
          Ono to číselně vypadá jako moc, ale to jsou 2 zarovnané pol. lžíce. Schválně jsem to převažovala. Nepřipalují se, jsou krásné a dobře se rolují. Mám recept ještě na jedny:
          3 dcl mléka, 3 vejce, 15 dkg mouky, 3 dkg cukru, 5 g van cukru, sůl, citr. kůra
          To bylo sado, připalovalo se mě to, trhalo se to a přitom z toho těsta dělala moje babička a pak i matka v dobách, kdy pánve s antiadhezním povrchem nebyly běžnou sočástí domácností a palačinky měly krásné.
          polova   | 16.01.2013 07:44:00
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Těsto dělám jako ty, stejné suroviny, od oka, ne moc husté. Snažím se dělat hodně tenké, takže jich je vždy hodně. Když zbydou, mrazím a vytahuju podle potřeby.

      Pánvičku mám asi trochu větší, tak sním max. 2. A jíme je v podstatě jen naslano, nejčastěji s listovým špenátem a sýrem, někdy s masovo-zeleninovou směsí, Honzík nejraději se šunkou a sýrem. U nás nikdo není moc na sladká jídla. S marmeládou je nepozřu vůbec, s ovocem, zmrzlinou nebo tvarohem v případě největší nouze v restauraci, akorát teď na dovolené jsem si občas dávala minipalačinky přelité čokoládovým sosem. Asi bych snědla i s Nuttelou, ale tu doma nemívám.
      Sphinx   | 15.01.2013 12:37:12
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: palačinky
        no tak na slano to je taky téma  rucola a kozí sýr  mňam
        Zavadilka   | 15.01.2013 13:10:14
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: palačinky
          Galettes (slané palačinky)

          těsto (cca 6 palačinek):

          1 větší vejce
          120 gramů pohankové mouky
          250 ml vody
          lžíce másla
          náplň:

          vejce
          sýr
          šunka
          špenát
          postup:

          Na těsto na palačinky si nejprve rozmícháme vejce a mouku. Do této husté směsi přidáme vodu. Množství je velmi individuální a záleží na zkušenostech a velikosti vejce. Těsto zkrátka nesmí být příliš hutné. Pak přidáte rozpuštěné máslo, promícháte a upečete palačinky.

          Dále je zapotřebí přichystat si věci na náplň podle chuti. Hotovou palačinku položíte na pánev rozehřátou na střední teplotu. Do jejího středu dáte vše, na co máte chuť (šunka, sýr, vejce). Ale pozor, ať nedopadnete jak pejsek s kočičkou a dortem. Pak už stačí okraje palačinky poskládat do čtverečku a počkat, až se náplň zapeče. Jedním z triků je přiklopit pánvičku víkem. Palačinka se totiž tolik nevysuší.

          zdroj: https://www.covybrat.cz/nejlepsi-palacinkovace
          Peta1000   | 07.08.2017 22:23:43
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      testo od oka... mouka vejce mleko a sul...
      nevim pocet-ale kolem 20to bude.. a kolik jich snim?ja prase obecne mam nejradsi palacinku s marmeladou, ovocem, nebo zmrzlinou kdzy je doma, poskladana do trojuhelniku kilo clehacky a polita cok.polevou... sem schopna jich snist i 10:-! dam chvili pauzu a pokracuju.nedela mi problem snidat svacit obedvat veceret palacinky:o)
      amalie2011   | 15.01.2013 13:45:58
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Sním tak jednu, max. dvě a to buď suché nebo naslano. A těsto? Palačinky jsem dělala možná 2x za mého mládí, jinak nee. Fakt si nedovedu představit dělat dvě-tři palačinky :-D
      moninif   | 15.01.2013 15:30:40
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      testo od oka,minimalne z litru,vetsinou z 1,5 l mleka, palacinkovou panev mam 26 cm,delame tenoucke...snim tak 6 najednou a pak dojidam kdyz kolem nich jdu,ja mam nejradeji s jahodovym dzemem..kusy jahod musi byt...ale ja mam vse rada s jahodovym dzemem...deti s naslehanym tvarohem a orisky a nutelou,muz s tvarohem nebo merunkovym dzemem..marmelady nejime...jime jen jednodruhovy dzem s kusama ovoce       
      Liberte   | 15.01.2013 16:29:37
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      raději nedělám, neumím   nejsou nikdy tak ohebné, kraje mají takové křupavé, jsem raději když nám je udělá tchýně  
      HankaŽ   | 15.01.2013 16:57:45
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: palačinky
        Taky jsem je dlouhá léta neuměla ,dělala nám je pokaždé mamka,ted jsem štafetu převzala já.
        Honafa   | 15.01.2013 17:09:40
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Dělám z litru plnotučného mléka, cca 400g hladké mouky, 40g cukru, 2 vajíčka a špetka soli. Někdy dám trochu vanilkového cukru, někdy trochu prášku do pečiva. Bývá jich ke 20 ks velkých a tenkých. Největší palačinková sezona je u nás v době jahod a borůvek. Ty se pomačkají s cukrem a našlehá se šlehačka. To se smíchá a dlabe a palačinka se k tomu přikusuje.  Starší kluk si je nejraději balí s nutelou a banánem nebo tvarohem, mladší syn suché nebo s marmeládou. Já si dávám, co mám zrovna chuť. Výjimečně k nim dělám ještě vanilkový pudink, kterým je přeliji na talíři.
      Taky tu proběhla diskuze, proč se první palačinka někdy potrhá. Myslím, že to není mlékem ani vodou, ale málo rozpálenou pánví na začátku. Tak a teď mám chutě a budu je muset udělat   . Ještě ty čerstvé jahody, kdyby byly. 
      stankag   | 15.01.2013 18:21:39
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: palačinky
        Ten vanilkový pudink mě oslovil, díky za tip. Děláš 1 pudink na 1/2 l mléka nebo řidší?
        tygřímáma   | 15.01.2013 18:49:01
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: palačinky
          Dělám normální poměr 1 pudink na 1/2 l mléka. Pokud se lije na ty palačinky hned, tak je to jedno, sní se než stihne ztuhnout.  Pokud bys ho potřebovala udržet v tekutém stavu déle, tak by byl asi lepší řidší. K němu je nejlepší ta varianta s nutelou a banánem.
          stankag   | 15.01.2013 19:07:28
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      já palačinky moc nejím a když už tak jen jednu tenoučkou francouzskou...jinak je ráda nemám ani lívance 
      Rowdynka   | 15.01.2013 19:36:46
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Byly vcera. Bohuzel neumim ty uplne tenke, takze mi staci dve, tri...samotne, s marmoskou, skorici, bananem, jablkem...to je fuk. Elda se pomamil, ten je miluje. Manzel si da taky, tak dvojnasobek.

      Livance mam radsi.
      Terča80   | 15.01.2013 20:08:12
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: palačinky
        poradím tenké- dej trochu oleje ten rozehřát- naklop pánev hodně naklopivě a v té chvíli nalej jendu menší sběračku těsta. Počekj chvilku až se těsto rozleje a nakonec pánví trochu v rovině zakrvdlej.....pak je krásně tenoučká a dobroučká....
        Hlavní je nalévat na fakt naklopenou pánev at se s olejem děje co se tam děje....ono se to vyrovná....
        medox   | 15.01.2013 21:40:59
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Dělala jsem zrovna před nedávnem. Recept od babičky 1/2l mléka, 250g hl. mouky, 4 vejce, vanil. cukr, špetka soli, citronová kůra a trochu prášku do pečiva. Dělám tenoučké, Ondra sní 2-3. já 3, Martin ten zbytek  . Pro mě a Ondru marmeláda, jogurt a pocukrovat nebo posypat strouhanou čokoládou. Martin si teď oblíbil polít je javorovým sirupem.
      Ady.S   | 15.01.2013 21:32:25
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Já sním tak 4, Tonda tak 5.
      Já mám nejraději s jahodovým jogurtem a někdy s Marmeládou...
      Tonda to jí suché.
      Ale narve si do pusy celou palačinku a najendou jí celou spolkne a pak hrdě ukazuje pusu, že fakt spolknul.
      Dělám na klasické pánvi takové myslím docela tenké, ty tlusté nemám ráda...
      Poměr: 300ml mléka, 2OOg mouky, 3 vejce a špetka soli....
      medox   | 15.01.2013 21:38:31
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: palačinky
        nojo naslano- to si dělám nejraději se sýrem a jarní cibulkou + různé jiné chutě dle nálady :)
        medox   | 15.01.2013 21:43:48
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: palačinky
        nojo naslano- to si dělám nejraději se sýrem a jarní cibulkou + různé jiné chutě dle nálady :)
        medox   | 15.01.2013 21:43:55
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      no a já překvapím, já je dělám z vody.
      Poměr od oka ale dělám to tak že do misky s vodou vrhnu jedno vejce,špetičku soli, lžičku cukru a zahušťuju hladkou moukou do ,,akorát,,
      pánvičku jen pomašluju olejem a nalévám palačinky. Naučil mě to takhle šéfkuchař z restaurace v pražské Lucerně kde jsem jednu chvilku dělala. Lidi to tam jedli jako diví a od té doby dělávám palačinky z vody a nikdo, fakt nikdo to nepozná. Jsou výborný. Taky je mám ráda suchý, ale i s tvarohem a hlavně s marmeládou a pocukrovaný. Balím je do ruličky. Sním jich hodně, třeba 5 ????? Všichni je doma milujeme.
      lucie73   | 15.01.2013 23:01:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Sním tak 3, maximálně 5, s marmeládou, nebo sladkým tvarohem.¨
      Těsto dělám tak, že přijedu k našim a tam se to nějak stane samo. Můj tatínek totiž moc vařit neumí, ale palačinky dělá boží, takže se ani nenamáhám dosáhnout jeho kvalit.
      Ale dělá jich moc, a pak mu nadává maminka, kterou to poouší v její cestě za štíhlou linií
      zajic   | 16.01.2013 05:34:53
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Palačinky sním maximálně tři, ale máme velkou pánev, takže jsou fakt obrovské. U nás je na palačinky machr Lojza, vytisknul si nějaký recept na netu a podle něj je pokaždé dělá, musím kuknout, jak vlastně, ale fakt je má vždycky výborné.    Jinak já miluju palačinky s ovocem a čerstvě uvařeným pudinkem a nahoru ještě šlehačku. Jo, jsem čuník, ale marmeláda mi obvykle nestačí.     
      Evulik25   | 16.01.2013 07:59:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      delala jsem vcera, tak si to jeste pamatuju: 0,5 l mlika, 250 gr hl mouky, 2 vejce, 2 lzice oleje, 30 gr cukru, spetka soli

      meli jsme vcera s marmeladou a sladkym tvarohem (tvaroh + cukr + van. cukr + zloutek) a kolik jich bylo netusim, ja je v ramci cviceni nejedla, ale byli tu tchanovci a s manzelem je vsechny snedli
      chezzie   | 16.01.2013 13:10:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: palačinky
      Dělám podle receptu z jedné staré kuchařky,ale množstvím se neřídím,protože podle toho bych měla tak maximálně dvě palačinky  Dělám je z mlíka,hladké mouky,vajec,špetky soli a trošky citrónové kůry.Nejradši je mám s marmeládou a sním maximálně dvě  Mám vždycky velké oči,ale víc se do mě nevejde.
      veverka77   | 20.01.2013 10:26:29
      Reagovat | URL příspěvku
  • listové saláty
    my se po nich můžeme utlouct...máme rádi polníček, baby špenát, lolo salát, rucolu, čekanku....jsou naprosto dokonalé 

    jíte je? jak a s čím je kombinujete?

    Nejoblíbenější kombinace našich holek je mix salátu, bylinková sůl, balsamico, tenké plátky parmazánu, losos( gril nebo uzený), černé olivy...
    mě zas moc chutná když si přidám opražený sezam nebo slunečnicové semínka  sušené masko, uzenou rybku, šunku a nebo jen dobrý tvrdý sýr....
    Zavadilka   | 14.01.2013 23:11:00 | Reakcí: 13, poslední: 16.01.2013 15:51:51
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: listové saláty
      Doma to nikdo nejí, jen já. Párkrát jsem si koupila červený lolo a ten jedla jen tak samotný a dobrý byl.
      polova   | 15.01.2013 07:36:40
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: listové saláty
      Jé, já je taky miluju! A kombinuju podle toho, co je v ledniče, ale tuhle jsem přidala k balsamicu a olivovému oleji i trošku pomerančové šťávy, místo limetky a taky chutnal super. Sýry taky přidávám podle toho, co zrovna je, mozzarellu, balkánský sýr, blaťácké zlato... A kombinace sýru, černých oliv a uzeného lososa je naprosto boží, taky dělám. 
      Evulik25   | 15.01.2013 08:09:28
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: listové saláty
      jediny co mi obcas projde domacnosti je spetnat:D a ten mame radi v palacinkach, zapecenej s testovinama, a nebo v test.salate:)jinak nic nejime:-!
      amalie2011   | 15.01.2013 08:30:36
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: listové saláty
      Mám ráda polníček a baby špenát, nemám ráda rucolu - na chuť jsem jí prostě nepřišla. A strašně moc mi nechutnají takové ty kadeřavé saláty, už si nepamatuju jak se to jmenuje, ale je to ve všech míchaných salátech a nechutná mi to. Jinak u nás jednoznačně vede salát s mozarellou a rajčaty, po tom se můžeme utlouct.
      luciasek84   | 15.01.2013 10:08:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: listové saláty
      Ledový salát.Já vím ,jsem barbar,ten už není v modě,ale mi chutná nejvíc,mám ho pořád doma a dávam i do obložených věcí atd.Když už míchaný salát tak salat typu coleslav-KFC.Nemám ráda balsamiko.
      Nebo mám ráda na pánvičku dát cukr,citronovou štávu,sul,pepř,nechat cukr zkaramelizovat a potom přidat na nudličky zelí,mrkev,opéct dát do misky a přidat ostatní zeleninu.
      A denně skoro jím mozzarelu s rajčaty a občas s prešutem.Dávam na to jen bazalkové pesto,né balsamiko.
      Honafa   | 15.01.2013 10:28:36
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: listové saláty
      My delame zeleninovy salat od den, protoze jsme oba s manzelem hodne na zeleninu. Malej ma 13 mesicu, tak ten jeste moc syrove zeleniny nesni. Zboznujeme rukolu, polnicek, baby spenat, ledovy spenat atd...v kombinaci s olivama, fetou, cesrtvymi rajcaty prip. susenymi rajcaty v oleji. Casto pridavam do salatu bulgur nebo treba jen slunecnicova zrnicka nebo oprazene piniove orisky. No a muj oblibeny dressing je ze sezamove pasty s trochou citronu ...mnam!
      pecko   | 15.01.2013 16:00:21
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: listové saláty
      U nás se salátí hodně, kupuju dle toho, co má zrovně náš dvorní zelinář v nabídce, nebráním se žádnému salátu.
      Zálivkuju holkám většinou jenom olivovým olejem a mořskou solí, pro nás s Pepou dělávám i různé dresinky, ale moc nemám ráda jogurtové nebo smetanové. Zato hodně jedeme v dijonské hořčici.
      zajic   | 16.01.2013 05:38:43
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: listové saláty
      ja mam salaty rada, tady u nas se koupi bohuzel jen ledovy, ale kdyz vyjedeme na nakup tak beru ruzne druhy, ale balsamicu jsem na chut neprisla. mam rada treba polnicek s redkvickami zakapnuty olejem
      chezzie   | 16.01.2013 13:17:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: listové saláty
      taky milujeme, já mám nejraděj mix různých salátů, rukola, přidám rajčátka, mocarellu, a jen osolím, opepřím, zakápnu oliv olejem a š´távou z citronu. toto je moje nejoblíbenější kombinace. pak dělám dle věcí, olivy, balsamico atd
      ivulisek   | 16.01.2013 15:51:51
      Reagovat | URL příspěvku
  • Keramické nože
    Koupila jsem si sadu keramických nožů. Jednou větou:Miluje je! Jak jsem dosud mohla žít bez nich, nechápu.        
    SaraK   | 14.01.2013 14:36:21 | Reakcí: 5, poslední: 16.01.2013 05:40:13
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Keramické nože
        Ja je všem kupuji jako dárek,každý je spokojený jen já žádný nemám. 
      Honafa   | 14.01.2013 14:55:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Keramické nože
      Taky mám a jsem spokojená 
      tygřímáma   | 14.01.2013 16:19:09
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Keramické nože
      jojo,to chapu     
      Liberte   | 14.01.2013 16:50:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Keramické nože
      taky mám a mám dokonce jeden velký plasťák na saláty...oblíbila si ho Stellka 
      Zavadilka   | 14.01.2013 23:04:54
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Keramické nože
      Já teda nemám keramické nože, ale klasické fiskarsy, ale úplně chápu ten pocit. Cokoliv si koupím nového, tak nechápu, jak jsem bez toho mohla být, když je to tak boží.
      Např. myčka, pakárna, ale i nová malá miska, já uživím krámů...   
      zajic   | 16.01.2013 05:40:13
      Reagovat | URL příspěvku
  • nádivky
    Čím nadíváte kuřecí, důběží, vepřové rolády, křepelky? Chtěla bych zkusit něco zajímavého. Díky!
    SaraK   | 13.01.2013 10:37:35 | Reakcí: 9, poslední: 15.01.2013 18:10:19
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: nádivky
      Ja moc nenadívám a když tak tím stejným.Mám třeba krutí plát-z něho odřežu odřezky a ty podusím se zeleninou atd,takovou jakoby čínu a tím pak ten plát naplním a zatočím.
      Takové ty nádivky-rozmočené rohlíky ,vajíčka atd, pokladnám za kaloritskou bombu a ještě to není nic moc chutově.
      Nebo plním bůček zelím či houbovou smaženici(bez vajec)
      Honafa   | 13.01.2013 13:38:00
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nádivky
      Ničím nenadívám 
      Ady.S   | 13.01.2013 13:43:54
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nádivky
      Rolády moc nedělám a když už, tak plním většinou špenátem a nějakým sýrem. Kuře nebo jinou drůbež nadívám občas o velikonocích a nádivky střídám, improvizuju. Základem je však klasika... nakrájená houska, mléko, vejce, bylinky, ořechy, sušené švestky, slanina... podle chuti.

      Křepelky dělám nadívané jen ořechy a sušenými švestkami http://www.labuznik.cz/recept/francouzske-krepelky-nebo-liliputky-nadivane-orechy-a-svestkami/
      Sphinx   | 14.01.2013 18:38:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nádivky
      Já mám třeba moc ráda kuřecí roládu plněnou špenátem a lososem, k tomu pak podávám takovou česnekovo-sýrovou omáčku.
      Evulik25   | 14.01.2013 20:11:34
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nádivky
      Aha, teď jsem si všimla, že na kuřecí roládu se ani neptáš.  Já ale dělám jen asi takovou tu klasiku a jelikož mám ráda játra, tak je do nádivek dost často nacpu. 
      Evulik25   | 14.01.2013 20:12:52
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nádivky
        Jj, ptala. A musí zkusit. Do kuřeí jsem ještě nezkoušela jiný druh masa, losos se špenátem bude jistě i v kuřecím vynikající.
        SaraK   | 14.01.2013 20:21:13
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nádivky
      Vůbec nenadívám...dělám jen velikonoční nádivku.

      Jednou jsem pekla ty mini kuřátka a dávala jsme do toho houbovou nádivku.
      Zavadilka   | 14.01.2013 23:12:14
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nádivky
      včera jsem objevila zajímavý recept (alespoň podle obrázku):
      cikánská pečeně s paprikovou náplní - plát vepř.masa osolit a opepřit,dovnitř dát směs nakrájené zelené papriky,cilbule, slaniny (spíš asi šunky nebo uzeného),protlak, sůl a pepř, srolovat, svázat, potřít olejem a péct, obracet, podlévat, 10 minut před dopečením potřít kečupem (má to na obrázku krásnou barvu)
      HankaŽ   | 15.01.2013 18:10:19
      Reagovat | URL příspěvku
  • Jak (do čeho) naložit kuřecí masíčko ke kuskusu? má někdo nějaký tip? :)
    mtina   | 12.01.2013 18:04:36 | Reakcí: 10, poslední: 20.01.2013 18:15:00
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Řapíkatý celér
    Došel už i ke mě.No za mě zatím dobrý.Jsem nevěděla jestli ho mám nějak vařit nebo loupat a nakonec jsem ho jedla jen tak a jo.Dala jsem ho i do bramborového salátu.
    Honafa   | 11.01.2013 17:54:33 | Reakcí: 11, poslední: 28.09.2018 13:50:14
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Řapíkatý celér
      Gábi, já si namažu chleba s máslem a na to celer. A včera jsem dělala nudle s masem a zeleninou a dala jsem ho tam taky. Mám ho moc ráda a tenhle týden jsem četla, že je moc zdravý a neobsahuje téměř žádné kalorie. Je ideální na dietu 
      tygřímáma   | 11.01.2013 18:36:43
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Řapíkatý celér
      Já ho přidávám ke krevetám a to je mňamka.  Taky jsem zjistila, že ho přidávají do směsí do polévky Mochovanka. Tak ho dávám i tam. Do rajské bych ho tedy nedávala.  
      stankag   | 11.01.2013 21:07:22
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Řapíkatý celér
        No ja myslela,že udělám krémovou a to tam pak hodím nakrajené jako vložku.
        Honafa   | 11.01.2013 21:31:25
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Řapíkatý celér
          Já jsem prvně myslela, že do rajské omáčky   , ale do polévky by to asi šlo. Já ji mám tedy ráda hodně měkkou, ale každému to může chutnat jinak. Do rajské místo běžných těstovin dávají v jedné oblíbené pizzérii noky a lžíci zakysanky a to je také dobré.
          stankag   | 11.01.2013 22:42:07
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Řapíkatý celér
      jé tak to je super,já na něho koukala v Kaufu a nenapadlo mě, jak bych ho využila.tak teď už vím 
      Zuzbr   | 12.01.2013 07:39:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Řapíkatý celér
      mňam, já ho přidávám do salátu, krájím na chleba s máslem a nebo si uděláme různé dipy a společně s mrkví ho chroustáme u pohádek 
      Zavadilka   | 14.01.2013 23:14:09
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Řapíkatý celér
      řapíkatý celer je výborný. Dokonce ho i odšťavňuju. Teď jsem dělala tuhle chutnou kombinaci celé rodině a šmakovali si - https://youtu.be/-SwmHa4eYD4
      Zoy1584   | 28.09.2018 13:50:14
      Reagovat | URL příspěvku
  • zmražený tvaroh
    vím, že některé z vás to nedělají, ale já jo :D Koupila jsem nedávno 4 tvarohy a 2 jsem si radši dala do mrazáku, páč mě nenapadlo, že bych ze všech naráz mohla něco udělat. Ale dneska jsem si vzpomněla na tvarohovou zebru, tak jsem si na to připravila suroviny, všechno mám, akorát ty dva tvarohy v mrazáku. Myslíte, že to můžu hodit do mikrovlnky rozmrazit? Zatím rozmražuju ve vodní lázni, ale na to taky můžu čekat až do večera :DD
    Gastrica   | 11.01.2013 14:19:49 | Reakcí: 5, poslední: 14.01.2013 23:14:46
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • ještě jednou k chlebu
    http://www.vitalia.cz/clanky/rozhovor-pekar-chleba/

    velmi zajímavý rozhovor s pekařem panem Mervartem ...
    twigginka   | 07.01.2013 12:52:45 | Reakcí: 4, poslední: 11.01.2013 20:17:59
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: ještě jednou k chlebu
      No ma pravdu, ja jsem si spocitala, kolik asi stoji bochnik z pul kila mouky, a odhaduju to na asi 30 Kc, zalezi, kolik se tam sypne seminek, popr. korysu a mekysu.
      Nemam sice pec na chleba, ale pecu, jak rika on, nejdriv do rozpalene trouby, pak ztlumit. A Pepa mi slibil, ze mi jednoho krasneho dne pec na chleba postavi
      zajic   | 10.01.2013 05:30:58
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: ještě jednou k chlebu
        no jo, ty netradiční příchutě holt něco stojí ... a když si nemůžeš pomoct a musíš mít chleba s korýšem, tak se pak nediv, že je tak drahej      

        hmm, pec na chleba ... to je úžasné srdce domova ...  
        twigginka   | 10.01.2013 23:10:23
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: ještě jednou k chlebu
          Já ani nevěděla, že můžou dál zpracovávat starý chleba. Jsem to neměla vůbec číst.  Sice peču často domácí, ale každý den přeci jen ne...
          Evulik25   | 11.01.2013 08:14:10
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: ještě jednou k chlebu
            je to Evi hrozná lumpárna ... a je to na tom chlebu bohužel vidět ... já už peču tak jednou za tři dny, protože dýl ten chleba nevydrží :-)
            twigginka   | 11.01.2013 20:17:59
            Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×