Zelenina ve vývaru - diskuze

  • Zelenina ve vývaru
    To je asi nejčastější téma hádek v Prostřeno.

    Jak jí děláte vy?
    Já jí nevařím s masem,ale přidám až na poslední půl hodinku.No a někdy ji nechám v celku na velké kusiska,někdy nastrouhám,někdy nakrájím na kolečka.
    Moje mamka denně vaří polívku a zeleninu krájí na pořád stejné kostičky.Že jí to baví.
    Honafa   | 21.10.2014 11:22:57 | Reakcí: 8, poslední: 24.10.2014 11:30:08
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Zelenina ve vývaru
      Normálně tam hodim kostku, když to potřebuju.

      Nebo tak: do polívek dělám zeleninový vývar, my moc na to maso nejsme, takže o to je to jednodušší, normálně tam fiknu mrkev, petržel, celer, cibulu v celku, však se to vyvaří. Ale pak se to sní, takže nic nezamražuju a pokud potřebuju "naběračku vývaru do rizota", tak fakt nemám problém jednou za měsíc tu kostku použít.

      Do prostřena bych si našla postup v nějaké Magdaléně Dobromile či jiné podobné kuchařce a udělala to dle toho. Anebo ne, a jak by jim ten glutamátek šmakoval 
      zajic   | 21.10.2014 11:29:04
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zelenina ve vývaru
      Já jak kdy. Někdy zeleninu vařím s masem, jindy jí tam hodím až ke konci.
      tygřímáma   | 21.10.2014 11:53:59
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zelenina ve vývaru
      zeleninu přidávám tak 20 min před odstavením do vývaru, aby to nebylo rozvařené....buď nechám na takové větší kousky, nebo nakrájím na kolečka - to většinou kvůli návštěvy  
      Courtney   | 21.10.2014 12:59:21
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zelenina ve vývaru
      Tak já vařím zeleninu s masem od začátku.
      Zuzbr   | 21.10.2014 15:10:40
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zelenina ve vývaru
      Od začátku a kontroluju jestli je měkká. Pak vyndám jen mrkev a petržel a zbytek vařím s kostma az od nich odpadá maso. Mrkev a petržel buď strouhám nebo krájím. Podle toho jak se mi chce. Ostatní zeleninu vyhazuju.
      inediam   | 21.10.2014 17:50:33
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zelenina ve vývaru
      pokud varim masovou polevku,tak vpapinaku,ale zeleninu dam ve velkych kusech do paraku nad vodu a maso a varim vse v jednom hrnci, zeleninovou polevku ,rychlovku,varim zmrazene nakrajene zeleniny,je to za 5 minut hotovo a k veceri staci...deti maji nejradiji zelenina oprazena na malse,zalita vodou a vhozeny jeden tekuty knor bujon kureci,a pak bud pismenka nebo rozkvedlane vajicko..polevka dobra ,rychla a nikdy nezbyde 
      Liberte   | 23.10.2014 08:22:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zelenina ve vývaru
      zeleninu hážu k masu až ke konci, nedávám do polévky pak jinou, kvůli dětem jsem ji dřív strouhala najemno, ale já ji mám ráda na vetší kusy (to mám pom ém taťkovi   ) takže ji už většinou jen krájím na kostičky  
      HankaŽ   | 23.10.2014 22:19:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zelenina ve vývaru
      Cibuli česnek do vývaru přidávám hned, mrkev, petžel a celer a zelenou nať cca na poslední půlhodinku, a dávám ji celou. Pak to vyndám na misku, kdo chce si vezme a upraví dle svého vkusu. Stejně tak i maso. Dělám i návštěvám, zatím si nikdo nestěžoval.
      moninif   | 24.10.2014 11:30:08
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 238)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×