škrob - diskuze

  • škrob
    Mám otázku na vás zkušené 
    Pekla jsem tudle koláč/buchtu a v receptu byla lžička jedlýho škrobu. Docela jsem se divila, že jsem doma škrob našla..  Nač se tam dává. Stane se něco zásadního, když to vynechám? 
    zuzka83   | 04.03.2015 14:45:09 | Reakcí: 8, poslední: 17.03.2015 10:51:54
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      no,on i kyprici prasek obsahuje skrob,vetsinou bezlepkovy, a obecne je to kvuli odlehceni testa a jeho delsi trvanlivosti...teda ten skrob...
      Liberte   | 04.03.2015 14:54:10
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      ja pokud davam prave prasek ,tak uz nedam skrob,i kdyz je uveden v receptu ..a vzdycky je to na pohled i na chut normalni
      Liberte   | 04.03.2015 14:55:21
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      Škrob nebo třeba pudink se přidává do naplní, aby náplň netekla nebo přímo ztuhla. Takže vynecháním bude náplň "tekutější". Prášek se dává do těsta, aby naopak bylo nadýchanejsi. Místo prášku funguje i jedla soda.
      stankag   | 04.03.2015 22:38:45
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: škrob
        o prášku už jsem si zjišťovala  zaráží mě můj recept na muffiny, kde je prášek i soda..   
        takže teoreticky bych mohla místo škrobu dát puding, jo?
        zuzka83   | 05.03.2015 09:26:17
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: škrob
          Mas pravdu, někde se dává oboje. Zrovna dnes jsem to viděla v receptu na mrkvovy dort. Soda se myslím častěji dává do perníků, nevím proč. Používám raději prášek, soda mi přijde, ze je v teste víc cítit.
          Pudink na zahuštění dat můžeš. Do tvarohovych naplní mi přijde i vhodnější. Do té hruskové bych dala zase spis ten škrob   .
          stankag   | 06.03.2015 22:36:55
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: škrob
            tak jsem zrovna zase pekla a jediný, co mi z receptu chybělo byl vanilkovej puding, ale odvážně jsem ho zaměnila za ten škrob - a pohoda. jestě, že jsem se tu zeptala, jinak bych v sobotu běžela do obchodu zbytečně jen pro pudink 
            zuzka83   | 17.03.2015 10:51:54
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      Odpověd už máš.
      Jinak i opačně,máš doma škrob,můžeš dát lžičku kakaa a máš kakaový pudink.
      Já dávám do náplni běžně vanilkový pudink,aby držela.
      Honafa   | 05.03.2015 09:52:46
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 240)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×