Inzerce
Inzerce
Inzerce

školka - diskuze

  • školka
    Ahoj holky, jdu k Vám pro radu a zkušenosti...přestěhovali jsme se do německa a Honzík tu začal v říjnu chodit do školky. hrozně se na školku těšil, ale samozřejmě přišlo rozčarování, že nic nerozumí. první měsíc to probíhalo celkem dobře, zhruba 2/3 dnů byly bez pláče a vztekání. sem tam se ráno sekl, ale prý vždy do pěti minut bylo po pláči a zbytek dopoledne probýhal v pohodě. začal se i zapojovat do aktivit atd, do školky se docela i těšil.
    jenže...minulý týden se sekl a že už do školky nechce chodit, že se tam bojí. to teda teď říká na vše, co nechce dělat a dle učitelek mu tam nikdo neubližuje ani nešikanuje. i on říká, že mu tam nikdo nic neudělal. ráno jsou hysteráky, půlku cesty ho nesu, učitelka ho ode mě musí odtrhávat...prý teda opět do pěti minut klid a pak si s nima i, vrámci možností, povídá :)
    nemáte někdo nějaký tip, jak ho pozitivně namotivovat? setkali jste se s tímto i u dětí, které chodí do české školky a všem okolo rozumí? vím, že je to pro něj těžké, snažíme se doma učit německy, on sám se ptá jak se co řekne, ale jak mu to usnadnit? jak mu pomoct? a přejde to?  
    děkuju za vyslechnutí a případné nápady 
    zuza.d   | 17.11.2014 11:05:57 | Reakcí: 2, poslední: 20.11.2014 11:53:39
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: školka
      Ahoj Zuzko,
      zažívala jsem tuto situaci v Čechách, kdy jsme se přestěhovali a Sofi - pohodové dítě z jeslí - musela chodit do jediné školky, kde měli volno. Bohužel tam vládly dost zvláštní metody - 2 děti ráno kreslily, ostatní se pouze dívaly, za první 2 měsíce nebyl jediný výtvor, zato slušně rozjetá neuróza. Když chtěla jít během spaní na toaletu, přišel zákaz... Byla jediná, kdo tam ze třídy přespával, když jsem jednou přišla pro dítě "až" ve čtvrt na 4, byla ve školce poslední. Museli jsme ji dát pryč, bohužel do anglické školky přes celé město, státní byly obsazené, soukromých tehdy bylo pomálu. Tam to 2 měsíce probíhalo přesně, jak píšeš - srdcervoucí scény a do 5 minut klid. Přešlo to, Sofi v ní byla velmi spokojená, ale přesto jsme ji dali následujícího roku do státní v místě bydliště - samozřejmě jiné, než té první. Ale s touto ještě několik let jezdila na letní týdenní tábory a školky v přírodě.
      Držím palce, ať to ve zdraví přečkáte.
      Jana
      Calamity J.   | 17.11.2014 17:23:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: školka
      mám ve svým okolí víc dětí, který dělaly scény se školkou. Bez jazykové bariéry. Ono je to asi hodně těžký zvládnout všechny ty změny. Myslím, že hlavní je, že se mu tam nakonec líbí...že to bude časem dobrý.
      zuzka83   | 20.11.2014 11:53:39
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Školy, školky, jesle, vzdělání dětí, vč. jazyků (strana 194)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×