Inzerce
Inzerce
Inzerce

Znalostí potravin - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Diskuze DNE (strana 105).

  • Znalostí potravin
    Často v Prostřeno žasnu,že v pořadu o vaření většina lidí nezná názvy potravin,jídel a neví na co se používají.Nebo to nikdy nejedli-třeba dýni.

    Dnes třeba nevěděli co je to tofu.

    Já si myslím ,že zrovna v téhle oblastí mám docela dobré znalostí.No jo mám nakoukáno tisíce hodin na tv Paprika.

    Překvapilo vás v poslední době nějaké jídlo,že jste netušili co se skrývá za názvem?

    Mě teda vždy překvapí jen recepty Ládi Hrušky-to koukám jak puk,jak vysloví,že bude dělat špagetovou pizzu atd.Naštěstí to už pak nevidím.
    Honafa   | 29.10.2014 19:09:44 | Reakcí: 31, poslední: 16.11.2014 09:46:35
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Znalostí potravin
      No, vzhledem k tomu, že dýni a tofu znám i já, tak to musejí být opravdu velcí neznalové 
      Calamity J.   | 29.10.2014 19:14:59
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Znalostí potravin
            asi tak nejak..sice ani jedno nejim..ale vim podle jedne ochutnavky,ze oboji je pro me desnej humus   
        Liberte   | 30.10.2014 06:24:21
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Znalostí potravin
          Tak to já jím :-), z Tofu máme výborný recept buď v Ženě po 40 nebo Zdravém těhotenství, už se mně to plete, mám obojí mezi kuchařkami :-).
          Calamity J.   | 02.11.2014 17:42:01
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Znalostí potravin
            M a A po tom hodně jedou.
            A všechny děti, co znám, jedí tofu jen tak syrové.
            Já to mám taky ráda.
            zajic   | 02.11.2014 18:45:01
            Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Znalostí potravin
            u nas to ani pes nechce a to je co rict...proste maso je maso
            Liberte   | 03.11.2014 07:06:24
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Znalostí potravin
              Maso je maso... a jak to souvisí s tofu?
              Tofu je tofu a maso je maso a vaječný bílek je vaječný bílek. Různé druhy bílkovin.

              Jinak věřím, že psi jako masožravci nijak hromadně tofu neholdují.
              zajic   | 03.11.2014 09:30:09
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: Znalostí potravin
                tofu je jen zahadna smes vytvorena ze zdrcleho mleka a sadry..a proste silene divne chuti a divneho vzhledu...a co ynam lidi tak tim a sojovym masem nahrazuji normalni maso...a oboji je pro nas grc...misto masa vajicko v pohode,ale sadru vazne ne  a bilkoviny z cerveneho masa jsou pry tezko nahraditelne..alespon mi to tvrdili ruzni lekari ...vcetne pediatru..ale nevim
                Liberte   | 03.11.2014 14:58:35
                Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Znalostí potravin
      jo zrovna dneska sem si u toho rikala..volove. tofu znam a jedla sem i ja:D:D:D

      a o hruskovi nemuzu psat- ja ho desne nemam rada.
      amalie2011   | 29.10.2014 19:24:54
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Znalostí potravin
      Myslím, že co se jídla týče, jsem docela znalá. I když to třeba nevařím, tak vím, co to je.
      A na Bolu holky vždycky poradí.
      tygřímáma   | 29.10.2014 19:32:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Znalostí potravin
      Poznám tofu i dýni i hrušku.

      Já třeba úplně vždycky nevím správné přísady, nebo vím, ale nepoužiju. Do tiramisu rum a podobné hříchy. Zas když místo drahého likéru použiju rum, nemusím šetřit a všem to hrozně chutná.
      Taky úplně nevím názvy kafiček, co je presso a latté a tak, kdy se první lije mlíko a jak se šlehá.
      zajic   | 29.10.2014 20:31:03
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Znalostí potravin
      Mě chodí Zajíci v krabici a tam je pokaždé něco, co vůbec neznám. Ale jsou to už dost speciality.
      Já se chci naučit trochu jinak vařit než doteď, víc zeleniny a takových těch zdravých přísad. Jde mi to hrozně pomalu, ta přeměna, ale už mám o dost větší rozhled než před pár lety.
      Kydka   | 30.10.2014 09:24:08
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Znalostí potravin
        taky varim a delam buchty cimdal zdravejsi.a teda nikdy nebyla proti tomu..ale chutna nam to cimdal vic.. a zacinam mit touhu domacich zvirat:d at mam co zrrááát:D ale este nekoho kdo by mi to obstaraval:D
        amalie2011   | 30.10.2014 09:29:10
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Znalostí potravin
      já si myslím, že v tomhle znalosti celkem mám, už se mi dlouho nestalo, že bych něco neznala  
      se vždycky směju, jak to neumí ani vyslovit v tom Prostřenu  
      Courtney   | 30.10.2014 09:59:55
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Znalostí potravin
        ja jsem podobna skodolibka a chechtam se, jak nekteri vyslovuji... treba "cotáge"
        manzel je pak na me nakrknutej, ze kazdy nemusi znat vsechno.. no nemusi, ale nektere ty veci jsou tu uz tak proflakle ze se stale divim, ze to neznaji...
        chezzie   | 30.10.2014 11:55:34
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Znalostí potravin
          právě, jako kdyby to bylo kdekoli jinde, ale jak jdou do pořadu o vaření a kolikrát neznají fakt základní věci    
          Courtney   | 31.10.2014 19:45:07
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Znalostí potravin
      Tak Tofu mám ráda a kdysi jsem si ho dost kupovala a dýni tu mám taky ráda,takže už jsem to jedla a vím co to je.
      Na Hrušku nekoukám,protože to není pro mě kuchař.
      Zuzbr   | 30.10.2014 10:58:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Znalostí potravin
      tak co starsi chodi do skolky, manzel ji v praci, mladsi ma nekdy sklenicku   tak si experimentuju pro sebe... pomazanku z tofu, dynovy kolac atd... uz se u nas docela usidlil kuskus, bulgur, zdrave testoviny atd...

      o Hruskovi mi nemluv - to neni kuchar, ja vim, ze to co vari, nejsou jeho recepty, ale co mu poslali lidi... me spis dere, ze jsme nekdy narod patlalu, kdyz dokazem neco z toho pozrit a jeste se placat po ramenou jak jsme to jidlo osulili a uvarili za lacika...
      a co me vadi nejvic je to, ze ho cpou do hlavnich novin, sakra je se ze zprav nepotreju dozvedet jak mam z-urvit rajskou omacku rajcatovym dzusem (nebo co to tam daval)... zlata ct1...
      chezzie   | 30.10.2014 11:59:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Znalostí potravin
      mé znalosti jsou řekla bych průměrné. Vím, co je tofu, rebarbora, maskarpone, ale často narazím na něco, co ani netuším, co by to mohlo být. Nebo mám jen jakousi povšechnou představu. Třeba v asijské restauraci. Nebo francouzské...nebo vlastně kdekoli 

      Chodím kolem nějaké lepší restaurace, na tabuli mají psáno, co šéfkuchař doporučuje - tam často čučím, že nevím, o co jde. Z dnešní nabídky jsem si zapamatovala omáčku demi-glace a grilované jidášovo ucho a další 2 věci jsem zapomněla. Tam jsem taky zjistila, že kousku krávy se říká veverka (touto znalostí se mi podařilo už pár lidí (steakařů) oslnit   ).
      Tudle jsem pekla muffiny a zjistila jsem, že třtinový cukr může být i muscovado nebo demerara - a jeden z nich dokonce maj jako novinku u nás u alberta - a je to fakt hustá záležitost 
      zuzka83   | 31.10.2014 20:26:27
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Znalostí potravin
      Sice nejsem výborná kuchařka, mám svých pár receptů a to mi stačí, ale docela se orientuju co je co. Maximálně špatně přečtu název. V prostřeno mě dostává hodně věcí, koukám proto minimálně - třeba sladit si víno cukrem, nebo jsme schválně koukali na Darju, bože bože to bylo. Ten pořad má hrozný úpadek místo o vaření tam jde o taktiku a přijde mi i o to zviditelnit se s větší trapnou narážkou na jídlo - ty silnější vždycky tvrdí jak dnes by si dali něco lehkého a pak sami vaří hutné jídlo.... No a Hrušku to už odcházím od TV rovnou
      Ady.S   | 16.11.2014 09:46:35
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Diskuze DNE (strana 105)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×