Inzerce
Inzerce
Inzerce

řešit,nebo neřešit? - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Diskuze DNE (strana 112).

  • řešit,nebo neřešit?
    Rozepsala jsem se,ale neumím být stručná     
    Určitě některá z vás se s tím už setkala,že máte podivné sousedy,at už jsou to nějaké socky,nebo jsou to podivíni v něčem jinem.
    Zajímá mě váš názor,jestli by jste řešily,nebo ne.V naší bytovce žije rodina,navenek vypadají slušně,chodí v čistých věcech,prostě by jste si myslely,že je to normální průměrná rodinka.Rodiče dokonce chodí ve značkovém oblečení,příbuzné mají daleko,takže vlastně ani nemají "hlídací babičku a dědu" až bude někdy potřeba.
    No k věci.Jsou to mladí lidé,24 a 30let,mají 5letou a 2,5letou holčičku a před 6ti týdny se jim narodila třetí holčička.Otec-rom chodí do práce,kde má jen 11tisíc,maminka ta je už od 18let doma po 5měsících bude pobírat pouze 3800Kč.Je naivní a ještě ani neví jaký bude jednou problém najít práci se třema dětma.Bydlí na malé vesničce,vlak tam jede tak 5x za den,takže špatné spojení do školky do školy,auto nemají!
    Bydlí 1+1.Jak to vím,byla jsem u nich jednou a stačilo mi to...
    Děti nemají postel,ale spinkají na nějaké desce,něco podobného jako je regál na zavařeniny 
    Je tam jen položený molitan a spí tam spolu ještě s tou 2,5letou.
    Je jasné,že v takovém minibytečku nemají ani svůj pokoj,kde jednou budou muset psát úkoly.
    V září 2014 přihlásili tu 5ti letou holku do školky,vodili jí tam pouze 14dní,pak to vzdali,mají málo peněz a prý se jim školka nevyplatí.
    (no na městě by jim bylo lépe,ale hypotéku jim nedají a navíc se ani nesnaží něco výhodnějšího hledat ve městě,kde mají vše po ruce".
    Ted je to ještě dobré,ale od září by holčina měla nastoupit už povině do předškolní třídy,at se aspon trošinku připraví do školy.
    Nedokážu si představit,jak bude s miminkem jezdit každé ráno vlakem do školy,když zpátky jí to pojede až v půl desáté,no prostě,špatné spoje a navíc co když ty mladší holky omarodí,to je tam nebude mít kdo odvézt  protože tatínek jezdívá v 5hodin vlakem do práce,vrací se domu v 17hodin.Ze školky bude asi taky problém,tatínek vyzvedávat nemůže,když pracuje do půl páte večer a jak už jsem psala,babičky,ani nějaké známé nemají 
    Dětí mi je upřímně líto,ikdyž já s tím opravdu nic neudělám.Jo a ven nechodí,protože je tady nikdo nemá rád,jak se chovají.Chodí ven až večer a to jdou tatínkovi naproti před pátou a jen dojdou zpět,cesta trvá asi 4minuty,tak zase jedou domů.No tak se ani nevyvětrají 
    Když byl venku sníh,tak děti ani nemají na čem jezdit,tak jezdí aspon na prázdné igelitce a to jen za tmy a tak 40minut,déle ne.
    Je to na sociálku?Nevím nechci do toho zasahovat,ale myslím si,že až ta starší začne chodit do školy,tak sociálku určitě upozorní učitel,nebo prostě škola.
    Už ted jim paní učitelka ve školce nadávala,že když holčičku jednou do školky přihlásí,tak by měla chodit pravidelně,ale byla tam jen opravdu 14dní.Holčičce se tam i líbilo a hlavně se stím všude chlubí,že chodí do školky,že tam má děti a tak,no ted už ne.Jo a to je byteček o rozměru 40m,takže v podstatě garsonka 
    Nedokážu si to představit se třema dětma.Nemají pořádný stůl na jídlo a židle mají jen ty klasické bílé zahradní ("plastáky").Fakt smutné.

    Chci slyšet jen váš názor,kdybych neodepisovala,tak se omlouvám,nestíhám.Nechodím sem tak často 
    lukk   | 27.02.2015 15:00:13 | Reakcí: 23, poslední: 28.02.2015 22:43:08
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: řešit,nebo neřešit?
      No oni můžou být lidi šťastní i v takových podmínkách a kolikrát třeba dětem dají víc než milionáři.
      Gabka se strašně druží a setkává se s kým koliv a lidi fakt žijí různě.
      Třeba má spolužačku(19 let),kde je mamka na vozíku,má tak 200kg,tatka je policajt.Bydlí v bytě 1 plus 1.Má ještě dva sourozence.Bydlí jich v tom bytě 5 a mají 3 postele.K tomu mají 3 psi,kočky a papoušky.Bydlí tak celý život a jsou spokojení.

      Pokud by to bylo na sociálku,tak myslím z jiných důvodu,že třeba rodiče pijí atd.Tak by na to časem škola upozornila.

      Můj názor ,když to shrnu,o penězích ten život není.A každý nechce žít podle většinového modelu.
      Honafa   | 27.02.2015 15:54:25
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: řešit,nebo neřešit?
      Co dodat, je to jiná mentalita a nevysvětlíš jim to. Ohledně školky ani předškolní rok není povinný jen je zdarma školkovné aby si ho mohli všichni dovolit, povinná je až školní docházka.
      Ady.S   | 27.02.2015 16:01:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: řešit,nebo neřešit?
      Honafa to píše moc pěkně.
      Na sociálku to rozhodně není, oni snad ty děti mají rádi, ne?

      Mi se normálně vůbec nelíbí, cos napsala, a hlavně JAK jsi to napsala. Jestli je Ti dětí líto, tak je vezmi vyvětrat Ty, kup jim boby nebo nabídni odvoz do školy se svým dítětem. Pomoct se dá vždycky, když je dobrá vůle.
      zajic   | 27.02.2015 17:36:16
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: řešit,nebo neřešit?
        Asi tak.
        inediam   | 27.02.2015 18:55:48
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: řešit,nebo neřešit?
        možná jsem nenapsala vše,ale já jsem právě s nima kamarádila do té doby,než mě začali zneužívat.Tu POMOC jsem jim opravdu nabídla,ale stále to bylo pro ně málo,takže asi tak 
        Darovala jsem jim pár věcí na děti,boty a pár hraček.Téměř každý den jsem jim vozila nákupy(pracuji v potavinách) a dělala jsem to do té doby,než se to přestalo líbit mému chlapovi :(
        Vlastně se dá říct,že byli na nás skoro závislí a o tom odvozu do školky,to se snažili zneužít 70ti letou sousedku,která jezdí autem,jenže už i ona poznala jaký oni jsou 
        Není to opravdu jenom z mého pohledu,ale tohle tady řeší snad všichni.
        Smutný to je,ale když vidím,že se tatínek s maminkou nosí ve značkovém a děti nemají aspon boby ,nebo kolo atd,tak mě to mrzí.Ještě chci napsat,že téměř každý den doma děti dost pláčou,já vím,tohle jsem zapomněla napsat,ale opravdu pláčou jako když je třeba bijou,né jako že se poštuchují a zlobí jako každé dítě...
        Maminka věčně tu nejstarší fackuje i venku.Asi to nebude tím,že by byly holky nějak extrémně zlobivé,ale jen se prostě nudí a tím pádem v 1+1 zlobí.
        lukk   | 27.02.2015 19:22:37
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: řešit,nebo neřešit?
          A tak pozor, tak, jako bych nevolala socku kvůli materiálním podmínkám, tak bych skoro jistě socku upozornila, že vidím, že je dítě bité do hlavy.
          Já vím, že v ČR jsou fyzické tresty folklór a je na ně nahlíženo jako téměř na výchovnou nutnost, ale je možné, že tady už byla překročena jakási hranice.
          zajic   | 27.02.2015 19:30:56
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: řešit,nebo neřešit?
            hlavně ta maminka je bere třeba jen na procházku,protože jede s kočárkem a tak musí jít holky za ní,když je jedna třeba zasekne u kočky,která k ní běží (a to je jich na vsi mraky  ),tak hned řve a fackuje,at jdou!
            Je to smutný,ale právě ta nejstarší holčina není vlastní toho tatínka,proto to i tak vypadá,že ona miluje svého chlapa a jeho děti a ta nejstarší,je na druhé koleji 
            Já vím,že toho má třeba plné kecky(toho mateřství),je to třeba někdy náročné,ale nikdy jí nevidím aby hezky mluvila,nebo jí něco vysvětlovala.Jen věčně huláká,ale po té mladší tolik ne.
            No a tatínek se na vlakáči stýká s fetákama co kouří trávu a třeba přijede vlakem i déle,jen aby nemusel domu,toho jsem si párkát taky všimla.
            Když vidím,že každý den chodívá maminka s holkama naproti tatínkovi k vlaku,pak tatínek ani třeba nepřijede,tak je to divné. 
            Vlastně se ani nedivím,musí si v 1+1 lézt na nervy.
            Když jsem se ještě s tím jejich tatínkem bavila ve vlaku(jezdívala jsem vlakem v 5hodin s ním),tak se strašně chlubil,co mají holky hraček,značkového oblečení a tak,bylo mi divné proč mi takovou věc vypráví.Vždyt každé dítě má nějaké hračky a slušivé oblečení,tak mě to zarazilo.Jednoho dne jsem přišla k nim,protože mě pozvala,tak jsem viděla v čem žijou.
            lukk   | 27.02.2015 19:49:19
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: řešit,nebo neřešit?
              No jo to je potom ,ale úplně něco jiného než jsi psala na začátku.
              Tak jak už se píše-vzpomeň si na paterčata.
              Kašli na ně,oni se nějak protlučou.
              Honafa   | 27.02.2015 20:51:17
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: řešit,nebo neřešit?
                Víš, co je nejhorší? Že je opravdu nejlepší je nechat být.
                Protože socka absolutně není schopná nějaké práce s rodinou, nepomůže jim s praktickým řešením situací, jako jak dopravit děcko do školy, popř. nějaká psychologická pomoc, něco ve smyslu "jak vychovávat bez facek".

                Maximálně dostanou nějaké jednorázové peníze, které otec rodiny nejspíš prohulí.

                Přijde mi smutné, jak moc je materiálno nadřazené nad ty ostatní věci. I zakladatelka nejprve zmínila, že holky nemají boby, a až v následném, že maminka holky bije, a až úplně nakonec, že tatínek hulí trávu. Dle mého by se první mělo řešit hulení otce, tím by zřejmě byl víc doma, aby odlehčil matce, ta by míň řezla děti, a bylo by i víc peněz. Ale taková systematická práce s rodinami se v ČR prostě neděje.
                zajic   | 28.02.2015 08:02:01
                Reagovat | URL příspěvku
                • \
                  RE: řešit,nebo neřešit?
                  Bohužel to materiálno je moc viditelné.
                  Nemateriálno se projeví časem.

                  Nechat je být by asi bylo nejlepší, oni si stejně budou pořád fungovat podle sebe.


                  Ale mít takové sousedy... To musí být holé neštěstí  , měli jsme 3 měsíce( tam už byly děti adolescenti a jako masakr), ale to už je jiné téma.
                  inediam   | 28.02.2015 08:23:24
                  Reagovat | URL příspěvku
                • \
                  RE: řešit,nebo neřešit?
                  souhlasím s tebou. Sociálka nevyřeší nic, bude na ně max. dohlížet, ale radu jim dle mého nedá. Trochu mimo téma, ale včera jsem narazila na zajímavý článek, ohledně vzdělání těchto děti, že je sice hezké, že zřizujeme nulté ročníky, povinný poslední rok školky apod., ale že nikdo se nezabývá tím, že doma nikdo neví jak ty děti učit, a že aspoň to základní vzdělání je důležité.
                  moninif   | 28.02.2015 09:40:32
                  Reagovat | URL příspěvku
                  • \
                    RE: řešit,nebo neřešit?
                    no právě, vždyť i s Maruškou je třeba číst, přečíst jí mejl od učitelky, že má donést do školy písmenko nebo nový díl písanky, popř. nachystat nadstandardní věci - naposled tkanici do boty.

                    A to nemluvím o tom nastandardu - mohutné čtení v encyklopediích, dneska jsem koupila písanku - Maruška si přála jednu jen svoji, kam by ji úča nepsala.

                    A tohle oni doma nemají. Tu podporu, vědomí, že vzdělání je důležíté.
                    zajic   | 28.02.2015 11:21:09
                    Reagovat | URL příspěvku
                    • \
                      RE: řešit,nebo neřešit?
                      otázka jen je, nakolik by bylo účinné, tohle vštěpovat těm rodičům. My to řešíme tak nějak přirozeně, oni to v sobě nemají... Přiznám se, že mě docela "pobavilo" jak dotyčná hned v úvodu řešila jak bude jezdit do školy, tohle napadne nás, ale je? Ani náhodou. Myslím si, že to dotyční se k tomu postaví tak, že jestli to dítě má chodit do školy, tak ať se stát postará o to, aby se tam to dítě bezpečně dostalo. Oni to vlastně nepotřebují... Je to smutné, ale je to tak...
                      moninif   | 28.02.2015 11:38:25
                      Reagovat | URL příspěvku
                      • \
                        RE: řešit,nebo neřešit?
                        No asi tak, to děcko do školy pojede jednou týdně, když se matce bude chtít ho doprovodit na vlak. Zbytek bude mít zameškané absence, což jeho rodiče trápit vůbec nebude.
                        zajic   | 28.02.2015 13:06:53
                        Reagovat | URL příspěvku
                • \
                  RE: řešit,nebo neřešit?
                  nemuzu nez souhlasit  
                  plaz   | 28.02.2015 11:38:17
                  Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: řešit,nebo neřešit?
              Neznám cigošku, která by po děckách neřvala. Sekaně, zkráceně, hlasitě a sprostě. Je to v nich.
              inediam   | 27.02.2015 22:47:00
              Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: řešit,nebo neřešit?
              souhlasím s Honafou... Oni se nějak protlučou, a jestli bude výchova dost na hraně, tak si toho ve škole určitě všimnou... Navíc v našem státě moc nevěřím, že sociálka opravdu pomůže... I když výjimky potvrzují pravidlo...
              moninif   | 28.02.2015 09:47:22
              Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: řešit,nebo neřešit?
      Dala jsem "like" k zajdovi, ale měj taky na paměti pár věcí: Jakmile se jednou do nich zapleteš je možnost, že se se zlou potážeš. Jakmile jim jednou něco dáš je možnost, že se jich už nezbavíš a budou chtít pořád něco. Asi si odporuju, ale prostě tak to je v jejich národnostní mentalitě nastavené.
      inediam   | 27.02.2015 19:05:30
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: řešit,nebo neřešit?
        ANO přesně tak,podala jsem jim "pomocnou ruku" a to né jednou a bohužel si na to tak zvykli,že to začali brát tak nějak automaticky,aniž by to toho tatínka napadlo,že právě on se má postarat o zbytek poviností,co ta maminka už nemůže jaksi zvládnout bez auta se třemi dětmi!
        Nabídla jsem jim toho opravdu dost,jenže bylo to skoro každý den.
        Časem mě začli zneužívat,kdyby mi to neřekl můj chlap,tak to dělám dodnes,jsem taková,že ráda pomůžu,ale zneužívat se tedy nenechám.
        lukk   | 27.02.2015 19:29:53
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: řešit,nebo neřešit?
        To bylo pěkně vidět v dokumentu o paterčatech. To očekávání, že K. Rulíková zařídí nemožné, když už jednou zařídila.
        zajic   | 27.02.2015 19:32:10
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: řešit,nebo neřešit?
          jojo,taky jsem ten dokument viděla 
          lukk   | 27.02.2015 19:52:25
          Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: řešit,nebo neřešit?
          Já jsem dokument neviděla, nemám ráda takové ty pořady na city, čímž dle mého tento dokument byl. Jen jsem o tom četla a to až poté co mi manžel řekl, že bych si o tom přečíst měla.


          Ale vidím to v realitě. Máme v práci jednu romku a to je masakr  . Moje kamarádka zde registrovaná(záměrně nepíšu Nick, určitě víte) by mohla vyprávět  .
          A taky... Milenka toho našeho idiota je tmavá... A taky hnus... Dáš jednou, tak napodruhé musíš dvakrát tolik, jinak uvidíš.
          inediam   | 27.02.2015 22:43:53
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: řešit,nebo neřešit?
      Naprosto souhlasím se Zajícem, že tady jsou sociální služby - státní naprosto zbytečné. Umí maximálně odebrat děti, ne řešit situaci v rodině.
      Jinak s postřehem Honafy, že jsou mnohdy lidé ve skromných podmínkách šťastnější než v palácích souhlasím :-).
      Calamity J.   | 28.02.2015 22:43:08
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Diskuze DNE (strana 112)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×