Inzerce
Inzerce
Inzerce

Držím odvážným Britům palce! - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Diskuze DNE (strana 134).

  • Držím odvážným Britům palce!
    Volba Brexitu mě překvapila, opravdu. Nevěřila jsem, že to může takto dopadnout, zvláště po prezidentských volbách v Rakousku, kde si mnozí lidé myslí, že to bylo fixlované. Lidé začali vidět paralelu i v tom, že před volbami v Rakousku došlo ke střelbě na koncertě motorkářů a před volbami o Brexitu k zastřelení političky, která propagovala setrvání v Unii. Dokonce jsem zažila názory, že vražda byla v režii právě zastánců setrvání Britů v Unii, aby nerozhodnutí volili setrvání Británie v Unii. Na mou námitku, že takovou zrůdnost by snad nikdo nemohl takto naplánovat, odpověděli: "Je v tom tolik zájmů mnoha lidí, institucí, firem, tolik peněz a lidé takového charakteru, pro které lidský život nic neznamená" - to už bylo pro mě opravdu silné kafe, ale člověk asi nikdy neví. Mimochodem i tyto události a různé názory na ně svědčí o tom, jaké škody napáchali úředníci v Bruselu, jak rozdělili státy, lidi v nich.
    Britové mě okouzlili hned při první návštěvě Británie. Hlavně moje paní bytná. Žili neskutečně skromně, my jsme proti nim hrozní plýtvalové, přitom jsou velmi kultivovaní, dá se s nimi mluvit o spoustě témat, mají takovou tu životní moudrost, prozíravost, intuici.
    Ta se asi nyní projevila. Řekli jasně, že něco, co došlo k takové zhýralosti jako dnešní úřednická Unie, nemůže být nikdy reformovatelné. Stejně jako nebyl reformovatelný socialismus. Možná nás právě Britové zachránili od dalších 20 let marasmu a neprosperity. Snad Evropa konečně procitne a začne si budovat přátelská uskupení mezi státy, kde bude platit rovnocenné partnerství, zdravý rozum a respektování na jedné straně jinakosti, na druhé společných pravidel.
    A pro ty, kteří se nechali vyděsit černými myšlenkami a strašením, která k nám přicházejí ze všech stran, mám jako optimista jedno uklidnění: Byli jsme tady před Evropskou unií, budeme tady i po ní.   
    Tedy aspoň doufám. Pokud jisté národy nedostanou opět šílený nápad rozpoutat světovou válku. Ale i po ní snad někdo z nás zbyde.  Krásný, slunečný víkend!
    Calamity J.   | 24.06.2016 10:14:33 | Reakcí: 21, poslední: 27.06.2016 10:37:22
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Držím odvážným Britům palce!
      I já držím palce a doufám, že se toho chytí i další státy a celá EU půjde do kytek!!!
      Myslím, že šlo už jen o to, kdo se odváží vystoupit jako první a rozjede se začátek rozpadu EU. Hlavně aby netrval moc dlouho - oni si budou úředníci svá teplá místečka chtít hýčkat co nejdéle...
      Buďme rádi, že ačkoli jsme do unie vlezli, aspoň to přijetí Eura že se odkládalo - tipuju, že už na něj u nás nedojde      
      Sunny   | 24.06.2016 10:25:34
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Držím odvážným Britům palce!
        bohuzel neprijeti eura nas hodne poskodilo....ale to nechci resit..myslenka unie jako spolku pro volny trh,konkurenceschopnost apod je mi blizka..ale to co predvadi nejaci lide,ktere ani ikdo neznal a k tomu je podporuji ti,co zname,sobotka,merkel a spol..je dost desive...spravny hospodar dba na to,at je v jeho chleve vse v poradku,pak prosperuje a ma zisk, ale tihle hospodari kaslou na to jak vypada jejich chlev a jeste ho chteji pustit lisku do kurniku..a to jsem pro byt mimo vseho...preci jen si pamatuji totalitu a je jedno jestli je z vychodu ci zapadu 
        Liberte   | 24.06.2016 12:52:38
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Držím odvážným Britům palce!
      Mě teda výsledek 52:48 nepřijde jasný. Naopak právě nebezpečně vyrovnaný. Pro Británii a její obyvatele.
      A nemyslím si, že bychom žili v době neprosperity. Naopak, žijeme ve znuděným blahobytu, kterýho si nevážíme.
      Ale nějak bude, vždycky nějak bude. Dopředu stejně nejde odhadnout, co bude následovat.
      zuzka83   | 24.06.2016 10:27:15
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Držím odvážným Britům palce!
        Zuzko, máš ze svého pohledu pravdu, ale já neměřila prosperitu pouze financemi a konzumem, možností si cokoliv pořídit, nemít hlad. Ale např. duševním bohatstvím, schopností přemýšlet, odvahou, porozumění lidem, schopnosti se nestarat pouze o sebe, ale svou činností sledovat i celospolečenský zájem, obětovat se pro vlast, být schopen vykonávat zdarma práce s vysokou společenskou hodnotou a smyslem, schopnost kritického myšlení. Vše, co jsem jmenovala je dnes na velmi nízké úrovni. Nebo uvedu malý, konkrétní příklad duševní neprosperity národa: Dnešní mladá generace má možnost si kdekoliv informace vyhledat, my je těžce získávali. Přitom je dnes na tom v důležitých věcech informačně hůře než ta naše.
        Calamity J.   | 24.06.2016 10:35:34
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Držím odvážným Britům palce!
          ale já si nemyslím, že toto jakkoli souvisí s Eu nebo Británií. To je prostě stav společnosti, dekadentní. A já se domnívám, že to souvisí s tím materiálním nadbytkem a absencí větších nebezpečí.
          Ty informace nedokážu posoudit, je jich teď prostě šíleně moc, nedá se to obsáhnout a jestli je heslovitost k něčemu dobrá, nevím.
          zuzka83   | 24.06.2016 10:42:32
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Držím odvážným Britům palce!
            Prosperita je vždy dána vedením společnosti a dnešní společnost je vedena kromě národních vlád i z Bruselu. Právě proto, že je většina lidí s tímto stavem nespokojena, dosud - do Brexitu - si myslelo, že s tím nemůže nic udělat, bylo rezignovaných, s pozorností orientovanou na sebe a vlastní zájmy, bez touhy cokoliv budovat, protože jim to přišlo marné.
            Calamity J.   | 24.06.2016 11:29:35
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Držím odvážným Britům palce!
              A to já si nemyslím, že s tím souvisí, s tím duševním bohatstvím a tak. Společnost tvoří jednotlivci a ti hledí na svůj prospěch. Každý na svůj, který je v rozporu s prospěchem ostatních. Bez ohledu na státní zřízení, natož pak na nějakej Brusel. Myslím, že právě žijeme v době, kdy můžeme dělat nebývale mnoho, pro sebe, pro druhý, pro společnost. A ano, můžeme vystoupit z EU nebo se dožadovat změn Ústavy...nebo cokoli budovat. Lehký to třeba není, ale narozdíl od předchozích století je tu ta možnost.
              Nechci tu vystupovat jako nějakej fanoušek EU, jen prostě tvrdím, že toto spolu nesouvisí. Nebo rozhodně né významně. Možná je to dáno i módou, kdy se politici vymlouvají na EU, ale když se tím člověk zabývá víc, tak zjistí, že to tak vůbec není.
              zuzka83   | 24.06.2016 11:42:04
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: Držím odvážným Britům palce!
                Zuzko, všechno, co Tvůj život ovlivňuje, s ním souvisí, to je aspoň můj názor :-). A EU lidi ovlivňovala opravdu hodně, zprávy o nenasytnosti úředníků, stejně o hloupých výmyslech z jejich hlav - viz Špidlův návrh, že budeme ovlivňovat sluneční svit     Stejně tak to, že celá EU jede na dluh, proto je blahobyt, proto ty zhýralé důsledky. Je to u lidí stejné jako u těles, jakýkoliv kontakt vždy něco způsobí. 
                Co se týče prosazení čehokoliv rozumného, tak společnost je již natolik zacyklená, v té politice je tolik pojistek, aby to nešlo, že do toho nikdo, komu to jen trochu myslí, má rád své zdraví a nemá nabubřelé ego, nejde.
                Calamity J.   | 24.06.2016 12:36:05
                Reagovat | URL příspěvku
                • \
                  RE: Držím odvážným Britům palce!
                  To určitě, všechno se navzájem ovlivňuje.
                  Nejen eu jede na dluh. Jedou tak státy, jedou tak obce, firmy i domácnosti. To není přeci výmysl eu.
                  Já jsem možná málo zaměřená na nenasytný evropský úředníky, mě třeba mnohem víc sejří nenasytní místní politici (na obecní úrovni) - protože je mám nejblíž a utváří životní prostředí v mé bezprostřední blízkosti. A těch se jen nezbavím žádným vystoupením. Ale dělat s tím teoreticky něco jde, jen je to hodně těžký.

                  zuzka83   | 24.06.2016 12:49:35
                  Reagovat | URL příspěvku
                  • \
                    RE: Držím odvážným Britům palce!
                    A právě ti to okoukali jeden od druhého, proto je potřeba je postupně odstavit všechny :-) 
                    Víš, tady u nás aspoň vidím, co se užitečného dělá, ale ty evropské projekty, kdy se dotuje úletově řečeno golf pro psy, navíc se o projektech tady rozhoduje stovky km daleko, člověk z jiné země, který vůbec netuší, jak to na místě projektu chodí, co tam potřebují, pro mě jsou to zbytečné instituce, zbytečně zaměstnaní lidé, zbytečné finance.
                    Pokud Evropská unie, tak unie suverénních států, za které to budou důležité společné záležitosti dojednávat lidmi volené místní vlády. Ne někdo nový, stanovený shora.
                    Calamity J.   | 24.06.2016 14:46:55
                    Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Držím odvážným Britům palce!
            jaky nadbytek??? v cechcach urcite neni,...kdyz na zapade si muzou lide poridit byt do 5 rocnich prijmu a tady to sotva dokazi do 20 rocnich prijmu a jeste jsou to spelunky...to ze musim sledovat neustale kvalitu a slozeni potravn a premyslet jestli je cena avykon v poradku..ale vazne odmitam platit penize za polske ci spanelske antibiotikove maso..je mi jedno odku bude,ale at mam prokazanou kvalitu, mleko je nepitne,pokud neni od farmare a proste milion veci...to neni dekadence...to je proste znechuceni
            Liberte   | 24.06.2016 12:56:07
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Držím odvážným Britům palce!
              Ve srovnání s minulostí a větší částí planety v nadbytku žijeme. Že to tady divně funguje, to je věc jiná. Třeba ty spotřebitelský věci, to si musí zařídit lidi tady, aktivní veřejnost, podpora médií a vlády. Tak to bylo v Německu a taky to nějakou dobu trvalo.
              zuzka83   | 27.06.2016 10:37:22
              Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Držím odvážným Britům palce!
      Tak mě to nepřekvapilo. Nějak jsem to věděla-cítila, že to tak dopadne. Asi šestý smysl či co  Moc jim držím palce a fandím jim!
      Zuzbr   | 24.06.2016 10:33:18
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Držím odvážným Britům palce!
        Zuzi, jak ho mám také vypěstovaný, tak tentokrát jsem si myslela, že spíše - nebylo to úplně vyhraněné - Brexit nevyjde, ještě ráno, když jsem vstávala. Počkej, třeba to ještě nějak zaonačí.   
        Calamity J.   | 24.06.2016 10:42:03
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Držím odvážným Britům palce!
          Tak já nevím, já jsem to tak nějak věděla-tušila už od poloviny června nějak podvědomě  tentokrát šestý smysl neklamal.Ale taky se mi už stalo, že zklamal       Každopádně obě strany jak EU tak Brity čeká kupa práce.
          Zuzbr   | 24.06.2016 11:02:09
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Držím odvážným Britům palce!
      Pro mě překvápko. Milé. Ještě ráno jsem tomu příliš nevěřila. Jsem zvědavá, co bude dál a jak se to promítne do života celé Evropy. Říkali, že vystoupení z EU může trvat až 7 let.
      tygřímáma   | 24.06.2016 12:17:18
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Držím odvážným Britům palce!
        hezky sepsano, mam take obecne lide z anglie rada...jsou vstricni,skromni a pracoviti..i kdyz parit teda umej neskutecne  ale prave se da s nima uzasne mluvit...a proto jim i ted fandim,udrzeli si sve presvedceni a hrdost a ukazali unii ,ze neni vsemocna..ze je vlastne jen pro sasky po tech poslednich letech predvadeni...a nebojim se toho,ze to vsechno nejak poskodi silene nas,nebo brity nebo evropu....a jestli ano,zili jsem i pred tim a budeme zit i ted...
      Liberte   | 24.06.2016 12:46:35
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Držím odvážným Britům palce!
      Dovolim si do diskuze vstoupit vzhledem k tomu, ze od unora letosniho roku v Britanii ziju. Mam rada Brity, je tady mnoho vstricnych, hodnych lidi, rychle jsem si ziskala pratele. Na druhe strane je tady opravdu hodne, abych se vyjadrila slusne, "prostych lidi", kteri jsou lini a ziji ze socialky. Podle pruzkumu prave tito lide nejvice podlehli populisticke kampani politiku jako Farage, kteri zamerili svou kampan na lzive propagande, kterou hned po referendu zase vyvratili. Ted statisice lidi podepisuje petici za opakovani voleb, protoze ani nevedeli, co vlastne volili...
      Rozhodne nejsem zastance politiky z Bruselu a myslim, ze Brexit byl dobry k tomu,ze se politika EU snad cele predela.
      Ale myslim si, ze vysledek referenda je hodne nestastny vzhledem k tomu, ze takto volili lide s jedinou vidinou a to zastavit/zvratit prichod lidi z vychodni evropy, protoze politici jim nakukali, ze tito lide sem prichazeji za benefity a za bezplatnou zdravotni starostlivosti.
      Podle statistik jen 3,5% lidi z vychodni evropy tady pobira benefity (socialni prispevky) a s tou zdravotni starostlivosti sice nevim jak na tom je Polsko, ale na SK, CR a HU je taky zdarma
      plaz   | 26.06.2016 12:36:34
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Diskuze DNE (strana 134)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×