Inzerce
Inzerce
Inzerce

Usínání - diskuze

Příspěvek z diskuzí: 0 až 6 měsíců (strana 241).

  • Usínání
    Holky, mám dotaz ohledně večerního uspávání a usínání.
    Tobíkovi bude v úterý 6 týdnů a přes den si nemůžu stěžovat, sice trochu frflá, ale když ho člověk pochová a vykládá mu, co všechno je okolo, atd., tak je celkem v klidu...Ale večer po koupání, to je tiátr..Napapká se a u toho dělá, že usíná a když ho člověk dá do postýlky, tak začne vyloženě řvát, nepomáhá povídání, zpívání, kolotoč, prostě nic...Potom řve tolik, že se musí napít čaje, potom řve zase, tak se zase napije čaje, pak je přepitej, trochu ublinkne a už je unavenej tak, že během 5 minut je tuhej 
    Máte někdo podobnou zkušenost? Já ho nechci před spaním moc chovat, aby si na to nezvykl, ale občas nemám na vybranou...Myslíte, že se to časem zlepší a on se naučí usínat sám?
    Renie   | 18.07.2014 21:11:43 | Reakcí: 24, poslední: 31.07.2014 22:45:46
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Usínání
      prosím tě je malinkatej, klidně ho chovej :-)
      některý děti umí usínat samy, některé dělají tyátr, ale naučit to takto malé děti nelze, učit usínat sám jde tak od půl roku. Honzík je večer docela klidnej, když tedy nemá prdy, zato přes den chovám skoro pořád, prdy jsou mrcha. Fanula jako malej řval furt, jezdili jsme s ním ze zoufalství doma v noci v kočáře... od půl roka jsme ho dali do pokojíku, začli trénovat usínání dle chytré literatury ;-) a do týdne to uměl. Tobík je maličkej, tak mu chování dopřej.
      Myšice   | 19.07.2014 10:21:18
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Usínání
        No právě, že záleží na tom, jakou chytrou knížku si kdo přečte nebo co od koho jak slyší...Já jsem někde četla, že dítě by mělo mít nějaký režim už od miminka, že si na to pak zvykne líp a další chytrá knížka říká něco jinýho a pak je z toho guláš  
        Tak to mě mrzí, že i Honzíček si to vybírá s těma prdíkama! Snad se mu to brzy zlepší! Malej prdí furt, protože vypije poměrně dost fenyklovýho čajíku a taky preventivně kapičky...
        Já jsem v podstatě šťastná matka. Dítě je přes den hodný, akorát po koupání hoďku vyvádí, ale když se takhle vyblbne, tak mi spinká od 9 večera a vzbudí se až ve 4 ráno   Takže vlastně ta trocha chování mu snad neuškodí  
        Renie   | 19.07.2014 11:15:18
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Usínání
          já chytré knihy radši nečtu :-), tu co jsem myslela, je jak naučit dítě dobře spát a ta je od půl roku věku.
          S tím režimem to tu psala Markíla, já nevím, jak se dělá režim miminkám, když jsou kojený, tak většinou nefungují jako hodinky, tudíž ti to kojení vyjde pokaždé jinak a i ukládání bývá posunuté, podle toho, jak to ten den vychází.
          A potom mívaj tyhle řeči o zvykání babičky, ale ty je lepší nebrat moc vážně. Ony to měly jinak, řešily jsme to nedávno se známou, ona říkala, že jim děti v podstatě moc neřvaly a chování nevyžadovaly, protože v porodnici je vlastně týden neviděly. Děti byly na dětských odděleních a sestry je vozily jen na jídlo, tam ty děti řvaly asi jak pominutý a po tom týdnu pochopily, že si nepomůžou, tak toho nechaly..
          ale to mi přijde dost hrozný. Miminečko potřebuje maminu, cítit kontakt, chovat by se mělo. Kor, když Tobík je tak zlatej, přes den hodný, netrápí ho prdíky a spí 7 hodin v kuse! Máš poklad, pořádně ho poňuchej a tu trochu večerní hysterie dopřej.

          Jinak my dáváme taky kapky, nahříváme břicho, cvíčím s ním, skoro nic už nejím, co by jakkoliv mohlo nadýmat a prostě to má, holt některý děti to maj, jiný ne, moje obě :-(
          čaj nedávám, tím jak nepije z dudlíku, tak po lžičkách by mě asi kleplo, stejně bych toho do něj moc nedostala.
          Honzík spí od 20 do 1, a pak do 5, potom ho někdy chytnou prdy a vstává už v šest, někdy to protáhne až do osmi, v tu jednu ráno ho ale už budím, páč by mi praskly prsa, takže je možný, že by taky spal dýl, ty noci docela jdou, musím zaťukat!!
          A co jinak, už je líp? po psychické stránce?
          Myšice   | 19.07.2014 14:15:37
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Usínání
            Celkově byli děti otrlejší. Přestav si nechat dítě od O věku do 2 let v kočárku v obchodáku bez dozoru.A všichni přežili-nikdy se tam žádné dítko neuřvalo.Dnes jsou děti skoro nepřetržitě pod dohledem nebo na monitoru a taky přežijou,to jo.
            Nebo se chodilo na plesy a na návštěvy a děti v noci spali sami doma v postýlce.Nepředstavitelné,že jo.
            Já kontroluji i svoje velké děti.Bráchová Ali 9 let spí pořád s chůvičkou.
            Honafa   | 19.07.2014 15:08:22
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Usínání
              to jo :-)
              já se tedy snažím být otrlejší, Fanula už chůvičku nemá a Honzíkovi jsem zapla monitor 3x, potřetí začal řvát, já z toho měla šok, tak jsem ho vypla a od té doby ho nemá. Je to donošené zdravé mimčo, tak co se stresovat planými poplachy.
              Ale na ples bych bez hlídání nešla to ne ;-)
              Myšice   | 19.07.2014 16:44:03
              Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Usínání
            to by me uuplne vyhovovalo to vase vstavani v noci.... ja bych si uplne predstavovala aby v pl 9-9 usla(jak usina) vzbudila se klem 1-2.. a pak teba v 6 definitivne... aach..muj sen:D:D

            Thea usnina pul 9-9.. v 23kojeni, v pul1-1 dalsi. ve 3 a v 5 vstava.. a krouti se, rve, a usina kolem 7-pul 8 az dem do obcchodu a mesta.
            amalie2011   | 20.07.2014 14:11:13
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Usínání
              jojo, vstávání v noci je supr, nemůžu si stěžovat, dny jsou horší, kroutí se, spí chvíli v košíku, do kočáru teď v těch vedrech nechodíme, takže je pořád na rukách, neudělám nic do šátku nevím, dost blinká, ne tak velké množství jako fanula, ale často a někdy jak tlačí, tak je toho i dost, to bychom byli pořád oba poblití. Ty to máš zas náročný jak s Tobíkem, chuděrko..
              Myšice   | 20.07.2014 14:16:54
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: Usínání
                nenenee!!!vuubec narocny jak s tobikem..thea sice umi dost plakat..ale zdaleka ne jak tobik..ona se dokaze i povidat smat se:D a tak.. a v noci se ac budi, naie se a hned usne- az v tech 5 uz se ji nechce.... ted treba uz spi. to vedro ji dava zabrat. nespala od 14ti hodin- protivna, pretazena, a tak vytuhla... tak uvidim kdy se probudi na jidlo poprve... zitra ma chcat-tak snad se malicko vzduch ovsvezi..
                amalie2011   | 20.07.2014 19:21:55
                Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Usínání
            Tak to je taky krásný, jak ti Honzík spinká  
            Je to fakt, že dřív se o ty děti nikdo moc nestaral a nikdo se s nima nemazlil...Dneska je to naštěstí něco jinýho...
            Po psychické stránce už se to dává všechno jakž takž do pořádku...akorát mám pořád hrůzu z toho, až budu s malým úplně sama celý den...Tak jak většina ženských chce, aby chlap vypadl do práce a nekecal jí do ničeho, tak já jsem ráda, když manža malýho nakrmí, uspí ho, nachystá mu oblečení po koupání, přebalí a já mám pak čas si udělat svoje věci, třeba se jen pořádně osprchovat, oholit si nohy...Přes ty šílený vedra se nedalo na bytě vydržet, tak jsme na prázdninách u mamky. Malej je tam spokojenej, na zahradě. Až teď mi začalo vadit, že bydlíme v bytě, kde není žádná zahrada, je tu šílený vedro a není tady žádnej prostor..Nevím jak se tohle vyřeší, budu si muset zvyknout, přes zimu to snad bude lepší...Pořád si tak nějak všichni zvykáme, ale můj vztah k malýmu se zlepšil určitě...Už se začíná usmívat a je to taková moje malá prculinka        
            Renie   | 23.07.2014 21:56:03
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Usínání
              jojo, v noci je to dobrý :-), přes den horší, to je porád chovanej, vopičák :-)
              Jinak tě úplně chápu, taky jsem se s Fanulou bála zůstat sama, navíc se narodil v listopadu, byla pořád tma, sychravo, depréze jak sviňa. Ale i to se zlepšilo, jak člověk získá trochu sebedůvěru. V bytě je to děs, chápu tě, já jsem z baráku a bydleli jsme 6 let v bytě po škole s manželem a bylo to fajn bez dětí, člověk nemusel sekat zahradu, zalívat skleník, vyštipovat rajčata ;-)(my jsme hrozní pěstitelé,,)jezdili jsme na kola, výlety, co jsme v baráku, byli jsme na kolech jednou ;-), pořád se popelíme kolem baráku, nejprve jsme dávali do kupy zahradu, sezení a teď pěstujeme. Ale s dětma je to super, Fanula tam má klouzačku, houpačku, pískoviště, po naší slepé uličce jezdí na kole, malýho dám do kočáru pod třešeň, je to pohoda.
              Ale třeba časem taky budete mít domek, skoro každý začíná v bytě :-). Tak se drž.
              Myšice   | 24.07.2014 07:19:57
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: Usínání
                Já to mám taky tak...Vyrostla jsem na baráku a odstěhovala jsem se do bytu jen proto, že můj bývalý se nesnesl s mou rodinou, tak aby byl klid. Pak jsem si tady zvykla, s manželem taky v pohodě, jezdili jsme na víkendy k mamce. Ale teď s malým je to něco jinýho...11 schodů než vůbec můžeme vyjet s kočárkem, pak když mi venku usne a jdu domů, tak zase vytáhnout kočárek těch 11 schodů nahoru, hlavička mu v kočárku skáče, probudí se a je po spaní   Manžel má na sebe napsaný barák po rodičích, jenže je to stará barabizna, která by se musela opravit a na to teď nějak nejsou prostředky. Jsou to koťehůlky, kde ani není obchod a do školky a školy by musel dojíždět...Je to na pytel...Ale jednou se to bude muset nějak rozseknout. S dětma tady na bytě žít nemůžeme a nechceme...Barák sice spolkne hodně času, ale potom to stojí za to  
                Renie   | 24.07.2014 08:52:27
                Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Usínání
      zvykl- on se nosil 9 mesicu.on uz je na noseni a houpani zvyklej:))) jen houpej, je to malinky miminko, potrebuje te... thea usne nekdy sama s dudlikem, jindy s hlazenim semnou v posteli, jindy na rukach..pokazdy jinak dle nalady, jak moc je unavena, ci spis pretazena.. a me asi uteklo ty nekojis? ze davas caj?
      amalie2011   | 20.07.2014 14:08:17
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Usínání
        Malej je na UM od narození. Neměla jsem v porodnici ani mlezivo. Každej do mě hustil, že musím kojit, já jsem z toho byla v prdeli, dívali se na mě jak na nějakou krkavčí matku, která si vymýšlí...Mlíko se mi udělalo až po návratu domů, ale bylo ho tak málo, že malej by se z toho nenajedl. Navíc nebylo ani nijak kvalitní. Skoro samá voda. V porodnici mi kojení tak zhnusili, že mi to nic neříká. Naprosto nic. Malej mi u prsa hystericky řval, tak proč bych stresovala sebe i jeho? Pro mě to byla akorát zadělávka na psychický zhroucení, nic jinýho...Proto dávám čajík. Doktor říkala, že dětem na UM se dávát musí a malýmu moc chutná  
        Renie   | 23.07.2014 22:10:20
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Usínání
          ajo- me to nekojeni nak uniklo... ja nejsem uplny zastance kojeni--kdyz to nejde. nejde... aspon mate oba klid..:o))
          amalie2011   | 24.07.2014 07:29:41
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Usínání
            Já jsem to sem někam psala, ale už si nevzpomínám kam  
            Jasný...Každýmu se nezadaří...Má to i svoje nevýhody, ta UM, ale to už tak bývá...  
            Renie   | 24.07.2014 08:56:32
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Usínání
      Za sebe bych čaj u tak malého mimča nedávala, i to může způsobovat špatné usnání, tlačení bříška a podobně.
      Stejně tak to může způsobovat i to teplé počasí co teď panuje.
      Syn byl naučený na houpání od mimuška před usnutím a od roku mě uspání trvali i hodinu. Dcerku jsem chtěla jinak, a od mimuška jí stačilo jen lehké pohoupání v kolíbce a od 3 měsíců jen pusinka a odcházím od postýlky.
      Ady.S   | 20.07.2014 22:17:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Usínání
      ja nemela chytre knizky,ale ryzi nechut a dvojcata od narozeni nebyla chovana,proste nakrmit,dat do postylky ,zhasnout a nejak jak slyseli bezny chod domacnosti usinali sami...mozna je to tim,ze 1.dve nebo tri noci jsem je nemela v porodnici u sebe a tudiz je nikdo nechoval..nevim,ale nas ani nenapadlo,ze se da delat neco jineho..ja byla rada,ze se jich alespon na 3,4 hodiny do dalsiho krmeni a odsavani mleka zbavim a muzu jit spat      mozna ho nech usinat nekde pobliz vas,at vas slysi...ale uz nevidi a nebude jecet...
      Liberte   | 25.07.2014 07:08:49
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Usínání
        Úplně to chápu! Člověk má po celým dnu "plný zuby" jednoho dítěte a natož potom dvojčata! Ale tak na druhou stranu jsou šikovní, že si na to zvykli a usínali sami   U nás to má právě opačnej efekt..On je pěkně vyčuranej a ví, že když tam někdo šramotí v kuchyni nebo v koupelně, tak někdo přijde a zkouší to   Takže potom zase jsme u toho, že pochováme a on usne...Prostě zase dosáhne toho, co chtěl  
        Renie   | 29.07.2014 17:37:51
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Usínání
      Toho chování se neboj  Já jsem na ty řeči o tom,že se miminko na tohle nemá zvykat,už alergická  Kdy jindy ho chceš pochovat a pomazlit,když ne jako miminko?Do 15 to vyžadovat nebude  Teď tě potřebuje a pokud to tobě nějak nevadí,tak si to užívej 
      veverka77   | 25.07.2014 12:52:48
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Usínání
        ani nemluv.. ja uz se aj s nasima"pohadala" to je furt reci ze je rozmazlena ze v kocare rve, protoze si ji furt nosim v satku a na rukach a kdesi cosi... a nedokazou pochopit ze ona i v kocarku umi spinkat. a byt-ale kdyz je chladno, a muze byt zabalena v dece aby se nelekala v tom velkem prostoru... nema rada kdyz je vyslecena v tech vedrech a tak si ji radsi nosim.. a vim ze je spokojenejsi..a tech recii i a debilnich kecuuu... nejvic me dostavaji lidi co me jen tak potkaji na ulici a maji potrebu kafrat:D
        amalie2011   | 25.07.2014 13:00:58
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Usínání
          Jo,to je hrozné    Já pořád nechápu,proč se to vlastně "nemá".To mi ještě nikdy nikdo nevysvětlil.Proč asi?Protože to je neskutečná blbost 
          veverka77   | 25.07.2014 13:11:22
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Usínání
            jojo.. proste se rada chova... u tobika mi ten rev vadil..ale byla sem spis z nej nervni.ted me to uplne drasa srdce jak rve litostive- hééérečka:D:D:D
            amalie2011   | 25.07.2014 13:14:38
            Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Usínání
        No upřímně, jsem na tom stejně...Já to taky nechápu, proč se nemají miminka zvykat na chování...Já mám svoji mamku ráda a jsem jí vděčná za rady, ale tady tohle nějak nechápu...To ho mám nechat hystericky řvát než usne? To je přece blbost...  Já už jsem z toho fakt někdy na bednu, z těch všech "super" rad...
        Renie   | 29.07.2014 17:42:26
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Usínání
          Když se Nikolka narodila, tak jsme ještě nestihli předělat náš byt a nějaký čas jsme bydleli s mou mamkou. Na mnohé dobré (pomáhala mi s hlídáním, vařila apod.), ale některé rady. Zkrátka jsem to dělala, jak jsem cítila. On ten mateřskej instinkt přeci jen funguje. Nikču jsem chovala a usínala na mně při písničkách. Pak najednou už nechtěla a radši usínala v postýlce. A teď? Jsou jí tři a usíná v pohodě. Dej jen na své pocity :-)
          Diniki   | 31.07.2014 22:45:46
          Reagovat | URL příspěvku

Téma: 0 až 6 měsíců (strana 241)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×