Článeček není špatný, velmi mi pomohl s - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Dítě v bytě (strana 2).

  • Článeček není špatný, velmi mi pomohl s ucelením toho, co budu pro první dítě potřebovat, ale s "prachovostí" prostředí tedy nemohu souhlasit s autorkou!
    Sama jsem alergik na prach a astmatik více než těžký, vyzkoušela jsem mnoho věcí, ale po změně alergoložky se mi nejvíce osvědčilo - a to až tak, že nyní nemusím pravidelně užívat léky - využití koberců, záclon a závěsů.
    Prý nejčastějším omylem jak alergologů tak alergiků či astmatiků je v tom, že eliminací koberců se také eliminuje prach v prostředí! Není tomu tak. Uvědomte si, že nebude-li celoplošný koberec nebo alespoň velké využití koberců na podlaze, pak se vám prach nehromadí v koberci, kde jej zachycený snadno jendou za dva až tři dny vysajete, ale poletuje všechen v prostředí, kde se víří každým pohybem a otevřením dveří, namísto toho, aby se v koberci držel. Museli byste takovou podlahu vytírat na mokro cca 3x za den.
    Ano, koberec i záclony jsou nevhodné tam, kde se Vám nechce uklízet, ale jestliže dodržíte jedoduché pravidlo o naopak co největším výskytu koberců a záclon, výsledkem vasávání koberce a praní záclon budete mít mnohem MÉNĚ prašné rpostředí, než bez nich.
    A že si děti na tom koberci hrají? Jestliže je malý koberec na plovoučce nebo linu, zachytává se tam více prachu, protože je ho více v prostředí okolo vlivem toho, co už jsem napsala. Děti si v prachu tedy tak jako tak hrají. Jenže na celoplošném koberci je ho výsledkem toho mnohe méně, než jinak.
    Mně se toto pravidlo skutečně osvědčilo (už jen tím, že se projevilo mnohem méně častou potřebou stírání prachu i na nábytku).
    Neberte proto každou radu jako hlubokou pravdu, přesně, jak na začátku a v článku samém autorka uvádí!
    zuzajza   | 21.03.2013 11:03:25
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: Dítě v bytě (strana 2)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×